دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۴۷ - ۲۵ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۱۵۸۵
لیگ برتر و جام حذفی

بررسی علل افت «مهدی قایدی» ستاره استقلال در لیگ بیستم

مهدی قایدی,استقلال

با وجود برد دو بر صفر مقابل شهر خودرو و نخستین تجربه صدرنشینی در لیگ بیستم، همه کاروان استقلال با لبخند از مشهد به تهران بر نگشت. ناراحتی مهدی قایدی پس از تعویض کاملاً مشهود بود و تعدادی از مربیان و بازیکنان استقلال مجبور شدند برای دلداری دادن به سمت ستاره تیم شان بروند. قایدی فصل قبل از بهترین های استقلال بود. وی با ۸ پاس گل بهترین پاسور لیگ نوزدهم شد و ده گل زده اش بدون احتساب پنالتی ها وی را پس از دیاباته و علیپور به سومین گلزن برتر مسابقات تبدیل می کند. نتیجه این درخشش اولین دعوت به تیم ملی و اولین گل ملی مقابل بوسنی بود.

با این حال قایدی در لیگ بیستم نمی تواند عملکرد فصل قبل را تکرار کند و ناراحتی و کلافگی اش ریشه در همین دارد. افول قایدی بیش از آنکه نتیجه افت این بازیکن باشد، ریشه در سبک بازی این فصل استقلال دارد. سیستم ۲- ۵- ۳ استراماچونی طوری طراحی شده بود که همه در خدمت زوج دیاباته و قایدی باشند. مهمترین هدف هر تیمی گل زدن است و این هدف به بهترین شکل در استقلال لیگ نوزدهم پیاده می شد. طبق طراحی مربی ایتالیایی این دو مهاجم در بهترین موقعیت تغذیه می شدند و بی علت نبود که استقلال تا پیش از جدایی این مربی توانست بردهای پرگلی ثبت کند. با آمدن فرهاد مجیدی ارتباط خوب سایر بازیکنان با دیاباته و قایدی که ارسلان مطهری را هم از نیم فصل دوم کنارشان داشتند حفظ شد و در نهایت عنوان برترین خط حمله لیگ با ۵۵ گل زده به استقلال تعلق گرفت.

در برنامه های فکری ایده دقیقی برای تغذیه قایدی وجود ندارد و استقلال خودش را از وجود خلاق ترین بازیکن تیمش محروم نموده است. بررسی آماری طبق اطلاعات سایت متریکا نشان می دهد که توپ های زیادی به قایدی نمی رسد یا وی در مناطقی صاحب توپ می شود که نمی تواند برای حریف خطرناک باشد. مقایسه چند بازی فصل گذشته با بازی های این فصل این نکات را آشکار می کند.

در بازی رفت استقلال مقابل سپاهان در ورزشگاه نقش جهان( تساوی ۲- ۲) که یکی از آخرین بازی های دوره استراماچونی بود، قایدی با یک گل و یک پاس گل یکی از بهترین بازی هایش را به نمایش گذاشت. او ۸۴ دقیقه در زمین بود و با وجود بازی در خانه یکی از مدعیان ۳۴ بار توپ به وی رسید. قایدی در این بازی سه شوت داشت که یکی از آنها در چارچوب دروازه بود.

در برتری ۴ بر یک فصل قبل استقلال مقابل شاهین بوشهر هم قایدی توانست مثل بازی با سپاهان یک گل بزند و یک پاس گل بدهد. او تا دقیقه ۷۳ که در زمین بود ۳۹ بار صاحب توپ شد و ۵ شوت زد که ۳ تا از آنها در چارچوب بود.

در بازی برگشت استقلال مقابل پرسپولیس( تساوی ۲- ۲) قایدی روی هر دو گل ارسلان مطهری نقش پررنگی داشت. او تنها ۱۷ بار صاحب توپ شد، ولی هر بار توانست با عبور از مدافع مستقیمش صحنه خطرناکی خلق کند. وی در این بازی سه شوت هم داشت که یکی از آنها در چارچوب بود. با تعویض قایدی در دقیقه ۷۷ پرسپولیس فرصت پیدا کرد با نفرات بیشتری به دروازه استقلال حمله کند و به گل تساوی برسد. بعد از بازی اکثر کارشناسان معتقد بودند که تعویض قایدی تصمیم اشتباهی از سوی مجیدی بوده است.

این بازیکن زهردار اما در لیگ بیستم نتوانسته کارآیی بالایی برای استقلال داشته باشد. او در شش بازی این فصل تنها یک پاس گل داشته که به برد دو بر صفر هفته اول مقابل تیم تازه وارد مس رفسنجان برمی گردد. گل اول این بازی را وریا غفوری زد و در شرایطی که مس برای جبران گل خورده جلو کشیده بود، قایدی روی ضدحمله فضایی به دست آورد که ارسلان مطهری را تک به تک کند. این اولین و آخرین همکاری مؤثر دو مهاجم استقلال در لیگ بیستم بوده.

در بازی هفته دوم که برنامه فولاد پرس مدافعان و هافبک های میانی استقلال بود و توانست روند بازیسازی این تیم را مختل کند، قایدی در جریان ۹۰ دقیقه تنها ۱۸ بار به توپ رسید و فقط یک شوت به سمت دروازه داشت. البته خطای ناشیانه مدافع فولاد روی قایدی منجر به ضربه پنالتی و تنها گل استقلال در این بازی شد.

با وجود ده نفره شدن زودهنگام شهر خودرو و برتری عددی استقلال در بازی هفته ششم، قایدی تنها ۲۰ بار به توپ رسید. او در آغاز بازی فرصت خوبی را از دست داد و بعد از آن بیشتر در نقش گوش چپ بود و نتوانست نقش پررنگی در فاز حمله داشته باشد. پس از تعویض دقیقه ۹۰ مقابل صنعت نفت آبادان که به خاطر مصدومیت بود، قایدی این بار در دقیقه ۷۷ تعویض شد. شاید دلیل این تصمیم کادر فنی استراحت دادن به قایدی پس از تثبیت برد تیم بوده باشد، ولی نمی توان منکر کم اثر شدن نقش او در بازی استقلال شد.

در نمرات سایت متریکا که بر اساس مجموع پارامترهای فنی به بازیکنان داده می شود هم سیر نزولی قایدی مشهود است. او در بازی هفته اول مقابل مس رفسنجان نمره ۷/۶۸ را به دست آورده و در دو بازی بعدی مقابل فولاد و ماشین سازی هم به ترتیب اعداد ۷/۱۵ و ۷/۹۷ برای قایدی ثبت شده ، ولی در سه بازی بعدی استقلال نمرات او پایین تر از هفت است. او در تساوی بدون گل مقابل پیکان نمره ۶/۵۸، در تساوی یک بر یک مقابل صنعت نفت نمره ۶/۵۶ و در برد دو بر صفر مقابل شهر خودرو نمره ۶/۴۰ را کسب کرده است.

بخشی از افت قایدی نتیجه تغییر ترکیب این فصل استقلال است. در لیگ نوزدهم علی کریمی و وریا غفوری با پاس های بلند نقش مهمی در تغذیه قایدی داشتند. استقلال در لیگ بیستم هنوز نتوانسته جانشینی برای کریمی پیدا کند. ریگی تلاش کرده تا حدودی این نقش را به عهده بگیرد، ولی او در دو بازی اخیر استقلال به علت مصدومیت غایب بود، درست مثل وریا غفوری تا بدون این دو بازیکن راه های ارتباط با قایدی محدودتر شود. کمترین نمره قایدی هم در همین دو بازی ثبت شده و او کمتر از همیشه توانسته برای تیمش مفید باشد.

متوسط ضربه به توپ قایدی در شش بازی لیگ بیستم ۳۱ است و دلیل بالا رفتن این عدد به دو بازی مقابل مس رفسنجان( ۳۵ ضربه) و ماشین سازی( ۴۵ ضربه) برمیگردد ، ولی در سایر بازی ها توپ های زیاد و باکیفیتی به این مهاجم نرسیده است. متوسط شوت قایدی در لیگ بیستم هم به ۲/۲ کاهش یافته و در هر بازی به طور میانگین تنها ۰/۷ شوت های او در چارچوب بوده.

کاهش متوسط گل زده استقلال در لیگ بیستم( ۱/۱۶) نسبت به فصل قبل( ۱/۸۳) نشان از مشکلات این تیم در فاز حمله دارد. استقلال با چنین آماری بعید است به موفقیت چشمگیری دست پیدا کند و مثل فصل گذشته باید به فرمولی برسد که تمام عناصر تیم در خدمت تغذیه مناسب مهاجمان باشند. تغییر دایمی ترکیب خط میانی در بازی های اخیر هم به نوعی اعتراف کادر فنی در این مورد است، ولی آنها زمان زیادی برای آزمایش و خطا ندارند و بازی های سخت استقلال به زودی از راه می رسند.

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
افت؟ این از اولش هم همینجوری بود ففط رسانه ها بادش کردن حالا پنچر شده
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش