دو ستاره دنیای فوتبال و برنده جام جهانی به عنوان سفیر فیفا کاپ جام جهانی را در ۳۲ کشور حاضر در قطر به نمایش می گذارند. بر این اساس این جام به ایران هم خواهد آمد.
ایکر کاسیاس و کاکا دو ستاره و برنده جام جهانی فوتبال برای نخستین بار سفیر فیفا برای به نمایش گذاشتن کاپ جام جهانی در ۳۲ کشور حاضر در قطر هستند. در همین راستا این دوستاره کاپ جام جهانی را به ایران نیز خواهند آورد تا در معرض دید علاقمندان ایرانی قرار بگیرد.
نایب رئیس بازاریابی جهانی فیفا دراین باره گفت: از آنجایی که طرفداران فوتبال در سراسر جهان برای حمایت از تیمهای خود آماده می شوند ، فیفا به هواداران این فرصت را می دهد تا قهرمانی را قبل از مسابقات تجربه کنند. فیفا می خواهد طرفداران خود را به فرصتی برای دیدن شناخته شده ترین نماد فوتبال دعوت کند.
او ادامه داد: در این تور کاپ جام جهانی در ۵۱ کشور و منطقه به نمایش گذاشته خواهد شد تا فیفا را یک قدم به هدف بازدید از هر یک از ۲۱۱ انجمن عضو فیفا تا سال ۲۰۳۰ نزدیکتر کند.
کاکا ستاره برزیلی دراین باره گفت: این یک افتخار باورنکردنی است که بخشی از اولین تجربه تور کاپ جام جهانی فیفا باشم. من در اولین حضورم در جام جهانی فوتبال بعنوان یک بازیکن تنها ۲۰ سال داشتم.
ایکر کاسیاس دروازه بان سابق اسپانیا نیز گفت: وقتی که در سال ۲۰۱۰ این جام را بعنوان کاپیتان اسپانیا بالای سر بردم، نقطه برجسته دوران حرفه ای من بود. احساس غرور می کنم که امروز بعنوان سفیر فیفا به علاقمندان فوتبال در نقاط مختلف جهان ملحق می شوم.
با توجه به این که این جام در ۳۲ کشور حاضر در جام جهانی نمایش داده می شود، کاکا و کاسیاس این جام را به ایران هم خواهند آورد.
کاکا ستاره بزرگ برزیلی سابق میلان و رئال سال ۲۰۱۷ در لیگ حرفهای فوتبال آمریکا در سن ۳۵ سالگی به دوران فوتبالیاش پایان داد و کفشهایش را آویخت.
احساسات کاکا در آخرین بازی دوران فوتبالیاش کاملا مشهود بود و اشکهایش پیش از آغاز بازی سرازیر شد. دلیل خداحافظی او از دنیای فوتبال این بود که او اعتقاد داشت دیگر از فوتبال لذت نمیبرد و مصدومیتهایی که دارد علاقهاش به این رشته را از بین برده است.
آغاز دوران فوتبالی این مهاجم از سال ۲۰۰۱ در تیم سائوپائولوی برزیل آغاز شد و پس از آن در سال ۲۰۰۳ به میلان پیوست. او به همراه این تیم دوران طلایی را پشت سر گذاشت و در سال ۲۰۰۷ توپ طلا را هم تصاحب کرد. پس از این دوران موفق کاکا در سال ۲۰۰۹ به رئال مادرید ملحق شد و پس از نتیجه نگرفتن در این تیم به اورلاندو سیتی پیوست. بازیکن برزیلی که دوران خوبی هم در تیم ملی برزیل داشت سال ۲۰۱۴ به صورت قرضی به سائوپائولو برگشت اما با گذشت زمان کمی مجددا راهی لیگ فوتبال آمریکا شد.
همچنین ایکر کاسیاس در سن ۳۹ سالگی در تیم پورتو اعلام بازنشستگی کرد.
گلر اسطوره ای رئال مادرید که سال ۲۰۱۵ به شکلی بد از این تیم جدا شد، زمستان گذشته برای ریاست فدراسیون فوتبال اسپانیا اعلام آمادگی کرده بود ولی چندی پیش کاندیداتوری خود را پس گرفت.
کاسیاس دوران فوتبال بسیار پرافتخاری را پشت سر گذاشت. او طی ۱۶ فصل، ۷۲۵ بازی برای رئال انجام داد و با این تیم فاتح ۱۹ جام شد: سه لیگ قهرمانان، سه جام جهانی باشگاه ها، ۲ سوپرکاپ اروپا، ۵ لالیگا، دو کوپا دل ری، ۴ سوپرکاپ اسپانیا
در پرتغال او دو عنوان قهرمانی لیگ، دو جام حذفی و یک سوپرکپ را با پورتو فتح کرد.
با پیراهن تیم ملی اسپانیا ۱۶۷ بازی انجام داد و حاصل کار ۱ جام جهانی، دو جام ملت های اروپا بود. او با تیم زیر ۲۰ ساله های اسپانیا هم یک قهرمانی جهان را کسب کرده بود.
کاسیاس ۵ بار در تیم منتخب سال فیفا قرار گرفت و ۵ بار نیز از نگاه اداره امار و تاریخ فوتبال، عنوان بهترین گلر دنیا را به خود اختصاص داد.
***
همه چیز در مورد کاپ جام جهانی فوتبال
داستان در مورد جام یادبود یا کاپ جام جهانی است، شاید برایمان این سؤال پیش آمده است که تاریخچه پیدایش کاپ آرزوها چیست؟ طراح این کاپ دوست داشتنی چه کسی و با ملیت کدام کشور است؟ جنس و ارزش واقعی این کاپ چقدر است؟ آیا برنده کاپ را به کشور خود برده و در هر دوره کاپ جدید آماده می شود؟ آیا این موضوع که هر کشوری سه بار برنده جام جهانی شود کاپ را برای همیشه از آن خود می کند؟ و هزاران سوال دیگر که در ادامه باهم مرور می کنیم که جالب و خواندنی است.
جامی بعنوان یادبود
گفته می شود، مسابقات جام جهانی فوتبال در ابتدا در سال ۱۹۳۰ میلادی آغاز شد اولین دیدار مسابقات جام جهانی فوتبال در جهان، بین دو تیم ملی انگلستان و اسکاتلند در سال ۱۸۷۲ میلادی انجام گرفت، اما در آن سال ها فوتبال خارج از انگلستان بعد زیادی نداشت.
جام «ژول ریمه»
پیش از شروع اولین دوره جام جهانی، کشورهای عضو فیفا به رهبری ژول ریمه، رئیس فیفا تصمیم گرفتند که جامی بعنوان یادبود تهیه و به قهرمان اهدا کنند.
جامی که به برنده این رقابتها اهدا می شد را یک مجسمه ساز فرانسوی بنام «آلبل لافلور» Abel Lafleur ساخت. این جام بنام جام «ژول ریمه» Jules Rimet Trophy شهرت داشت.
شد، هر تیمی که سه بار فاتح آن شود، مالک همیشگی جام شود.
تا سال ۱۹۵۶ این جام طلایی عنوان خاصی نداشت ولی در این سال در مراسم تجلیل از ژول ریمه به پاس زحمات و خدمات این پدر فوتبال جهان، جام را به نام وی خواندند و از این تاریخ جام« ژو لریمه» نام گرفت.
اروگوئه در سال های ۱۹۳۰ و ۱۹۵۰، ایتالیا در سال های ۱۹۳۴ و ۱۹۳۸ قهرمان جام جهانی شدند ولی برزیل که دو بار پیاپی در سال های ۱۹۵۸ و ۱۹۶۲ قهرمان جهان شده بود در سال ۱۹۷۰ میلادی، برای سومین بار قهرمان جام شد و طبق قوانین آن روزهای فیفا، جام را برای همیشه نزد خود نگاه داشت. گرچه در اخبار ادعا شده که این "یادبود ژول ریمه" در ۱۹۸۳ میلادی دزیده شد و تا به حال هرگز پیدا نشده است.
مشخصات جام فعلی
با پایان گرفتن افسانه جام ژول ریمه، مقامات فدراسیون جهانی فوتبال فیفا تصمیم گرفتند که جام دیگری را جایگزین آن کنند. درسال ۱۹۷۱ میلادی برای جام جدید ۵۳ طرح به فیفا ارائه شد در تاریخ ۵ آوریل ۱۹۷۱، طرح «سیلویو گازاینگا» طراح ایتالیایی مورد تایید مقامات فیفا قرار گرفت و کارگاه طلاسازی به نام «برتونی» با دریافت یک میلیون فرانک سوئیس، مجسمه ای از طلا خالص ساخت. این جام ارتفاعی برابر با ۳٥ سانتیمتر دارد و ۶.۱۷۵ کیلوگرم وزن دارد و از ۴.۹ کیلوگرم طلای خالص و ۱۸ عیار و دو لایه از سنگ ارزشمند مالاکیت (سنگ مرمر سبز) ساخته شده است.
مالک جام جهانی
طبق مقررات فیفا، این جام در پایان هر دوره نزد کشور قهرمان به امانت خواهد بود، هیچ تیم فوتبالی برای همیشه مالک این جایزه ارزشمند نخواهد بود زیرا فیفا این جایزه را در دوره های مختلف جام جهانی فوتبال از تیم قهرمان پیشین به قهرمان جدید انتقال می دهد و تنها چیزی که از قهرمانی نزد تیمهای فوتبال باقی می ماند مدالهای طلا و دیگ جوایز جانبی مانند کفش طلایی در نزد قهرمان هر دوره باقی می ماند.
نام هر کشور برنده فینال هر دوره یعنی تیم قهرمان بر جام جهانی فیفا حک خواهد شد و از این جام تا سال ۲۰۳۸ میلادی یعنی وقتی که جام از نام تیم های فاتح پر شود، استفاده خواهد شد.
آرژانتین، آلمان و برزیل تاکنون هر یک دو بار فاتح این جام دومی شده اند. ولی اینار حتی فتح سه باره آن باعث نگهداری همیشگی آن نمی شود زیرا در مورد جام جدید چنین قانون وضع نشده است.
کاپ جام جهانی فوتبال در کجا ساخته می شود؟
«پادرنو دونیانو» شهر کوچکی در میلان ایتالیا است که صرفا به واسطه کارخانه ای با دیوارهای صورتی معروف است. کارگاه طلاسازی« برتونی» در این شهر وظیفه مهمی را در قبال بازی های جام جهانی فوتبال بر عهده دارد. فیفا در سال ۱۹۷۱، از میان ۵۳ طرح ارائه شده برای کاپ جام جهانی، طرح« سیلویو گازاینگا»، طراح ایتالیایی مورد تایید خود را پذیرفت و در همان سال با پرداخت یک میلیون فرانک سوئیس به کارگاه ایتالیایی برتونی، اولین کاپ تمام طلای جام جهانی ساخته شد.
جام اصلی ۳۵ سانتی متر ارتفاع و ۶.۱۷۵ کیلوگرم وزن دارد. کاپ اصلی جام جهانی از ۴.۹ کیلوگرم طلا و دو لایه سنگ مرمر سبز ساخته شده است. هر چهار سال یکبار، یک نسخه برنجی از کاپ در کارگاه برتونی ساخته می شود و به فدراسیون فوتبال ارسال می شود تا به تیم پیروز اعطا گردد.
کارگاه برتونی همچنین وظیفه ساخت مدال های طلا، نقره و برنز جام جهانی را دارد. مدال ها بر اساس قالب ها و به صورت دستی و سنتی ساخته می شوند. پس از پایان مراحل ساخت، مدال ها با الکل تمیز می شوند تا درخشندگی خود را حفظ کنند.
- 15
- 3