به گزارش مهر، ملاک و مبنای کار صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش برای ارائه مستمری به ورزشکاران، موفقیت و در واقع مدال آوری آنها در میادین رسمی آسیایی و جهانی است. بر این اساس و از میان گروه های هفت گانه این صندوق، اعضای گروه های اول و دوم جزو مدال آورانِ مستمری بگیر هستند.
ورزشکارانی که به واسطه مدال آسیایی، پاراآسیایی، المپیک، پارالمپیک و جهانی از صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان مستمری دریافت می کنند، تقریبا از همه رشته ها هستند و حتی فوتبال؛ به گفته محمدخرم، مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش حدود ٦٠ - ٥٠ نفر از فوتبالیست ها و از جمله اعضای تیم ملی در بازی های آسیایی ١٩٩٨ و ٢٠٠٢ حقوق بگیر این صندوق هستند.
در این دو دوره بازی های آسیایی که به ترتیب در تایلند و کره جنوبی برگزار شد، تیم ملی فوتبال ایران به عنوان قهرمانی دست یافت و بر همین اساس بازیکنان تیم اعزامی به این دو رویداد - بازیکنانی که خود برای عضویت در صندوق اقدام کرده اند - معادل مدال طلا، مستمری بگیر صندوق هستند.
البته صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش در حال بررسی برنامه ای کلی برای اجرا است تا به واسطه آن بتواند به اعضای رشته های گروهی که در میادین معتبری مانند مسابقات جهانی شرکت دارند اما مدالی کسب نمی کنند نیز تسهیلات ویژه خود و از جمله مستمری را ارائه دهد. این خبری بود که محمد خرم در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه «صندوق حمایت از قهرمانان به اعضای تیم ملی فوتبال در جام جهانی روسیه چه تسهیلاتی ارائه می کند و در چه شرایطی آنها مستحق دریافت مستمری خواهند بود؟»، اعلام کرد.
مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش در گفتگو با خبرنگار مهر و در واکنش به این پرسش گفت: انصافا در رشته های تیمی مانند فوتبال، نتیجه گیری در مسابقات جهانی و کسب مدال خیلی سخت و بعضا غیرممکن است اما این نباید مانع از احقاق حق ورزشکاران ایرانی حاضر در این مسابقات شود.
وی ادامه داد: ارائه خدمات صندوق و از جمله مستمری به ورزشکاران تیم های اعزامی به مسابقات جهانی در برنامه صندوق است. طبق این برنامه این تیم ها و ورزشکاران شان به طور ویژه در نظر گرفته شده و در قالب گروهی مانند گروه ممتازها از خدمات ما بهره مند می شود.
مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش تاکید کرد: این طرح باید در هیات مدیره صندوق تصویب شود تا به مرحله اجرا برسد. در این صورت قطعا به اعضای تیم ملی فوتبال در جام جهانی نیز تسهیلات ویژه صندوق و از جمله مستمری ماهیانه ارائه می شود.
مربیان رشته های تیمی و داوران هم مستمری می گیرند
وی با خوش بینی نسبت به اجرای طرح فوق، تصریح کرد: در این صورت مربیان این تیم ها هم از مزایای ما بهره مند می شوند. به هرحال در برخی رشته ها مانند فوتبال همین که تیم ایران سهمیه جهانی می گیرد و در مسابقات عملکرد خوبی داشته باشد، خیلی سخت بوده و قابل تقدیر است. پس باید عملکرد مربیان این تیم ها هم مورد توجه باشند.
خرم همچنین یادآور شد: در همین رشته فوتبال، ایران در المپیک ریو داور اعزامی داشت و این اعزام برای جام جهانی هم انجام می شود. در طرح مورد نظر ارائه تسهیلات و مستمری ماهیانه به داوران حاضر در چنین رویدادهایی هم لحاظ شده است.
«پرداخت مستمری صندوق به قهرمانان کمک مالی بزرگی برای آنهاست اگرچه خوشبختانه فوتبالیست های ما با مشکلات مالی مواجه نیستند». مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان در واکنش به این موضوع گفت: خدا را شکر که اینگونه است اما ما نمی خواهیم در هیچ رشته ای در حق ورزشکاران اجحافی صورت بگیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، به گفته محمد خرم در حال حاضر نزدیک به ١٢٠٠ نفر از صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش مستمری دریافت می کنند. ٢٥٠ هزار تومان و ٢ میلیون و ٦٠٠ هزارتومان کمترین و بالاترین پرداختی به ورزشکاران عضو صندوق است.
- 11
- 4