آخرین بازمانده قاره کهن هم از جام جهانی حذف شد. دوشنبه شب ژاپنیها باوجود بازی خوب و جسورانه خود مقابل ستارگان نسل طلایی بلژیک تسلیم شدند؛ بازی که به عنوان یکی از کلاسیکهای جام جهانی در تاریخ ماندگار خواهد شد. نبردی سرکش، یاغی و پرآشوب که سالهای سال از آن صحبت خواهد شد. بازی ژاپن و بلژیک تمام عناصر رویاروییهای بزرگ و کلاسیک را داشت به خصوص آخرین ثانیههای بازی، زمانی که بلژیک در یک چشم بر هم زدن از این انتهای زمین به انتهای دیگر زمین رفت تا گلی را به ثمر برساند که بازگشتش را کامل کرد و قلب ژاپن را شکست. بدون شک فوتبالیستهای ژاپنی و هوادارانشان به واقع سزاوار تحسین و ستایش هستند.
فوتبال آسیا میتواند به ساموراییهای آبی و درخشش آنها در جامجهانی ۲۰۱۸ افتخار کند؛ تیمی که آمار هم به بهتر بودنش در بین نمایندگان قاره آسیا رای میدهد. استرالیا، ایران، ژاپن، کرهجنوبی و عربستان ۵ نماینده آسیا در جام جهانی روسیه بودند که از این بین فقط ژاپن توانست جواز صعود به دور یکهشتم نهایی رقابتها را بگیرد. از نظر کسب امتیاز در مرحله گروهی ژاپن و تیم ملی کشورمان با یک برد و یک تساوی و کسب ۴ امتیاز بهترین عملکرد را داشتند.
برد مقابل مراکش و تساوی مقابل قهرمان اروپا و در نهایت کسب ۴ امتیاز باعث شده تا در جام جهانی ۲۰۱۸ بهترین عملکرد تاریخ فوتبال ایران در ادوار جام جهانی رقم بخورد اما اگر از نتایج بگذریم و نگاه دقیقتری به عملکرد تیمها در مرحله گروهی بیندازیم به این نتیجه میرسیم که تیم ملی کشورمان عملکرد نگرانکنندهای داشته و با این عملکرد در رقابتهای جام ملتهای آسیا نمیتواند حرفی برای گفتن داشته باشد. ایران در بین تیمهای آسیایی فقط از نظر دفاعی عملکرد قابل قبولی داشته و در بقیه موارد تیم ملی کشورمان در مقایسه با ۴ نماینده دیگر قاره کهن، قعرنشین مطلق است. با توجه به پایان کار آسیاییها در جام جهانی ۲۰۱۸ در این گزارش نگاهی میاندازیم به عملکرد نمایندگان قاره کهن در مرحله گروهی رقابتهای جام جهانی روسیه.
تهاجمیترین تیم
تیم ملی ژاپن در مرحله گروهی رقابتهای جام جهانی تهاجمیترین نماینده آسیا بود. ژاپنیها در ۳ بازی مرحله گروهی توانستند ۴ بار دروازه رقبا را باز کنند. ژاپنیها در ۳ بازی مرحله گروهی با ۲۸ حمله موثر بهترین عملکرد را بین تیمهای آسیایی داشتند. تیم ملی کشورمان با ۲ گل زده و ۱۹ حمله به سمت دروازه رقبا از نظر تهاجمی ضعیفترین نماینده آسیا بوده است. ایران در جدول کلی نیز از این حیث بین ۳۲ تیم در رتبه سیودوم قرار دارد!
شوتزنترین تیم
از نظر تعداد شوت هم بین ۵ تیم آسیایی، ژاپن بهترین عملکرد را داشته است. ساموراییها در ۳ بازی مرحله گروهی خود ۳۷ بار اقدام به شوتزنی کردهاند که ۱۶ شوت آنها در چارچوب بوده است. بعد از ژاپن، عربستان با ۳۶ شوت و ۱۰ شوت در چارچوب دومین تیم شوتزن قاره کهن بوده است. تیم ملی کشورمان در این زمینه نیز در رتبه آخر تیمهای آسیایی و جدول کلی رقابتها جای دارد.
تعداد کرنر
در مجموع ۵ نماینده آسیا در مرحله گروهی ۴۷ بار صاحب ضربه کرنر شدند که از این بین ۱۵ کرنر سهم بازیکنان کره جنوبی بوده است. از نظر تعداد کرنر تیم ملی کشورمان در بین نمایندگان آسیا با ۵ کرنر قعرنشین است و در جدول کلی رقابتها نیز در رتبه ۳۱ قرار گرفته است.
مالکیت توپ
در آیتم مالکیت توپ هم تیم ملی کشورمان وضعیت خوبی ندارد و تنها تیم جام جهانی است که در هر ۳ بازی مرحله گروهی درصد مالکیت توپش از ۳۶ درصد فراتر نرفته است. ایران در بازی اول ۳۶ درصد صاحب توپ و میدان بود. در بازی دوم این عدد به ۳۰ درصد کاهش یافت و در بازی با پرتغال هم ملیپوشان کشورمان فقط ۳۲ درصد صاحب توپ و میدان بودند. از نظر مالکیت توپ تیم ملی عربستان با میانگین ۵۸ درصد بهترین عملکرد را بین تیمهای آسیایی داشته است.
تعداد پاس
در تعداد پاسهای ارسال شده به بازیکنان خودی هم تیم ملی کشورمان در مقایسه با دیگر نمایندگان آسیا وضعیت خوبی ندارد. ایران در ۳ بازی مرحله گروهی خود فقط ۶۳۹ پاس داشته که از این تعداد پاس فقط ۴۳۶ پاس به مقصد رسیده است. در تعداد پاس عربستان در مجموع با ۱۷۵۶ پاس و ۱۵۴۲ پاس سالم صدرنشین است و ژاپن در رتبه دوم قرار دارد.
- 32
- 6
شامیرام اوراها
۱۳۹۷/۵/۲۵ - ۳:۱۹
Permalink