چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۳:۰۹ - ۲۴ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۲۰۲۴
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

زندگی کافی‌نتی مردم ژاپن/ تصاویر

زندگی کافی‌نتی مردم ژاپن,بی خانمان ها در ژاپن
ژاپنی‌های روز مزد و کم درآمد به اقامت‌گاه‌هایی جدید روی آورده‌اند تا حداقل بتوانند ضروریات روزمره خود را تامین کنند؛ این گروه طبقه جدیدی در اجتماع پرجمعیت این کشور ایجاد کرده‌اند: بی‌خانمان‌های کافی‌نت‌ی. اما زندگی آنها به چه شکل سپری می‌شود؟

به گزارش همشهری آنلاین، عصر هنگام، شهر بزرگ و شلوغ توکیو شاهد کارمندانی است که کیف اداری خود را به دوش انداخته و راهی خانه می‌شوند؛

کارگرانی هم هستند که یک کیف دافل (کیفی سیلندری شکل و شبیه ساک دستی سفر) در دست دارند و تمام وسائل زندگی‌خود را در آن ریخته و به دنبال سرپناهی برای گذران شب هستند.

بحران اقتصادی ژاپن در دهه‌های قبل، الگوی کار و زندگی در این کشور را تغییر داده است و افراد زیادی، به خصوص از میان جوانان، مجبور شده‌اند برای تامین حداقلی زندگی خود به مشاغل روزمزد روی بیاورند؛

جوانانی که بدون سرمایه اولیه امکان تهیه آپارتمان را ندارند زیرا یک آپارتمان کوچک، در حدود ۳۰ متر مربع، در شهر بسیار گران توکیو ماهیانه حدود ۱۳۰۰ دلار هزینه دارد.

آنها ناگزیر از انتخاب شغلی روزانه و موقت هستند زیرا آدرس ثابتی ندارند و همین امر آنها را وارد یک چرخه معیوب می‌کند: شغل‌های روزمزد، درآمد بسیار کمی دارند. 

یاماشیتا، یکی از این کارگران، گفت: «برای پرداخت ودیعه یک آپارتمان باید پس انداز کنم اما درآمد روزانه من به اندازه کافی نیست. اگر آدرس دائمی نداشته باشم کارفرمایان مرا استخدام نمی‌کنند و اگر شغل دائمی نداشته باشم توان تهیه مسکن و آدرسی ثابت را نخواهم داشت.»

مقصد شبانه این افراد کافی نت‌ها هستند: جایی که با حدود شبی ۱۰ دلار می‌توانند ضروریات و اولیات زندگی خود را تامین کنند؛ وزارت بهداشت ژاپن گفت کافی نت‌ها دیگر فقط مکانی برای لذت بردن از وبگردی افراد نیستند بلکه به عنوان اتاقِ خواب بیش از ۵۴۰۰ بی‌خانمان ژاپنی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

هنگام ورود به یک کافی نت، که معمولا به صورت شبانه‌روزی باز هستند، کاربران خود را در یک اتاقک کوچک با یک صندلی و یک کامپیوتر جا می‌دهند. بسیاری از کافه‌ها مجلات کمیک (داستان‌های مصور)، نوشیدنی بدون الکل و حتی دوش را به صورت رایگان ارائه می‌دهند.

یک مرد ۳۰ ساله که می‌خواست ناشناس بماند گفت: «شما فقط یک کارگر روزمزد هستند، تمام روز کار می‌کنید، حقوق ناچیزی می‌گیرید و در یک کافه می‌خوابید. صبح دوباره این چرخه را شروع می‌کنید.» او یادآور شد: «شما نمی‌توانید پاهایتان را دراز کنید. صدای دیگران را می‌شنوید و نمی‌توانید آرامش کاملی داشته باشید.»

گروه‌های حامی بی‌خانمان‌ها می‌گویند کسانی که در کافی نت‌ها زندگی می‌کنند نوع جدیدی از بی‌خانمان‌ها هستند و با افرادی که در پارک‌ها و خیابان‌ها زندگی می‌کنند فرق دارند. این افراد از نظر اجتماعی به عنوان «پناهندگان کافی نتی» شناخته می‌شوند.

تاکاهاشی که صاحب یکی از این کافی نت‌هاست، می‌گوید ساکنان کافه را از طریق دافل‌های سنگینی که بر دوش خود حمل می‌کنند می‌شناسد. او نیز معتقد است آنها با افراد بی‌خانمان واقعی متفاوت هستند و به گروه فقرای شاغل تعلق دارند زیرا حداقل یک درآمد کم و روزانه دارند.

بسیاری از پناهندگان کافی نتی به کار مادام‌العمر عادت کرده و توانایی تغییر سطح اجتماعی خود را ندارند؛ چونان، مدیر یک کافی نت در توکیو  نیز گفت: «ما افرادی داریم که هر شب در کافه من می‌مانند: حدود ۱۵ نفر؛ مردی بود که به مدت شش ماه در اینجا ماند.»

زندگی کافی‌نتی مردم ژاپن,بی خانمان ها در ژاپناتاقک مشترک یکی از کافی‌نت‌های شبانه‌روزی در ژاپن​​

یاماشیتا در پاسخ به این سوال که چه مدت قصد دارد به این زندگی ادامه دهد، لبخند می‌زند، شانه‌هایش را بالا می‌اندازد و می‌گوید: «امیدوارم اوضاع در ژاپن بهتر شود. نسل جدید ژاپنی هیچ پولی ندارد و بسیاری از جوانان انگیزه خود را از دست داده‌اند.» 

او در حالیکه در یک اتاقک کافی‌ نت مقابل یک کامپیوتر نشته ادامه می‌دهد:«من پول ندارم، اما یک رویا دارم؛ شاید یک کار معمولی در یک دفتر.»

اکنون اقتصاد ژاپن در حال بهبود است، اما بسیاری از کارگران روزمزد پس از سال‌ها کارِ سطح پایین، مهارت خاصی ندارند و بیشتر شرکت‌های در حال توسعه نیز ترجیح می‌دهند فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را استخدام کنند و یا مشاغل اساسی را به کشورهایی با دستمزد پایین، مانند چین، منتقل کنند.

این کافه‌ها تا حدودی نرخ بی‌خانمانی ژاپن را پنهان نگه داشته‌اند و بدتر این که اغلب این افرادِ آسیب‌پذیر، دچار مسائل حقوق بشری متعددی نیز هستند، و به همین دلیل چالش اصلی در مورد امنیت اجتماعی و پایداری اقتصادی جامعه است.

آرنولد فانگ، محقق عفو بین‌الملل در حوزه شرق آسیا، توضیح داد که این پدیده‌ای است که در سال‌های اخیر ظاهر شده و برای برخی افراد، به خصوص زنانی که اقامتگاه دائم ندارند یک راهکار است. هنگ کنگ نیز مسئله مشابهی را تجربه کرده است: در رستوران‌های مک دونالدز، جامعه‌ای به نام «پناهندگان مک» از میان قشر آسیب‌پذیر زندگی خود را می‌گذرانند.

پروفسور نیکلاس پیلیس، مدیر بخش سیاست اجتماعی دانشگاه یورک، معتقد است افراد بی‌خانمانی که در مراکز خدمات عمومی و اقامتگاه‌های موقت مستقر می‌شوند، تسریع‌کننده انتقال عوامل بیماری‌زا هستند.

وقوع بحران کرونا در جهان و اجبار دولت‌ها به وضع قوانین قرنطینه و فاصله‌گذاری‌های فیزیکی باعث شد کافی نت‌ها، رستوران‌ها و سایر اماکنی که محل خورد و خوراک و اقامت این طبقه بود بسته شود.بنابراین شیوع کووید-۱۹برای پناهندگان کافی نتی شکلی بحرانی‌تر به خود گرفت و این افراد را دچار مشکلاتی بیشتر کرد؛

این امر اما می‌تواند به عنوان نقطه عطف مسیر ریشه‌کنی بی‌خانمانی باشد. رکود اقتصادی اجتناب‌ناپذیر و عطف تمرکز جهان بر اقداماتی برای کاهش تأثیر ویروس‌های آتی، نوری بر نارسایی‌های سیستم رفاه اجتماعی انداخت زیرا امکان سرایت آلودگی و بیماری از جمعیت حاشیه‌نشین و محروم، به جمعیت عمومی را روشن ساخت.

بنابراین، از خیابان‌های توکیو تا لندن و فراتر از آن، سرانجام همه‌گیری کسانی که برای مدتی طولانی از بی‌خانمان‌ها غافل شده بودند را به خود آورد. اکنون فعالان حقوق بشر و بی‌خانمان‌ها امید دارند که بحران کرونا به عنوان یک کاتالیزور برای تقویت این باور که مسکن باید از حقوق بشر باشد عمل کند.

زندگی کافی‌نتی مردم ژاپن,بی خانمان ها در ژاپنفضای داخلی یک کافی‌نت شبانه‌روزی که از اتاقک‌های متعددی تشکیل شده است
زندگی کافی‌نتی مردم ژاپن,بی خانمان ها در ژاپنجمعیت در حال جابجایی در یک چهارراه معمولی ژاپنی
زندگی کافی‌نتی مردم ژاپن,بی خانمان ها در ژاپنیک بی‌خانمان کافی‌نتی در حال گذران وقت در فضایی تنگ
زندگی کافی‌نتی مردم ژاپن,بی خانمان ها در ژاپناتاقکی که فضایی کافی و مناسب برای استراحت شبانه ندارد
زندگی کافی‌نتی مردم ژاپن,بی خانمان ها در ژاپنبی‌خانمانی کافی‌نتی که در میان سالی امیدی برای تغییر مثبت زندگی خود ندارد
زندگی کافی‌نتی مردم ژاپن,بی خانمان ها در ژاپنبی‌خانمان‌های خیابانی گروهی متفاوت از بی‌خانمان‌های کافی نتی هستند

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش