پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۵۰ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۱۲۴۱
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

اسراری درباره «دره پادشاهان» در مصر

دره پادشاهان مصر,اسرار دره پادشاهان در مصر
با اینکه «دره پادشاهان» در صدها سال پیش توسط سارقان غارت شده و بخش اعظمی از اشیاء ارزشمند آنها از مقبره ها خارج شده است، ولی طراحی داخلی آن همچنان بیانگر قدرت و تاثیرگذاری فرعون ها است.

بخش اعظمی از اطلاعاتی که امروزه درباره تمدن مصر باستان در اختیار داریم به لطف تمهیدات شگفت آور مصریان برای جهان پس از مرگ جمع آوری شده است. صندل های طلا و تابوت دان ها مجلل از جمله بقایای به جای مانده از صنعتگری مصر باستان هستند که در موزه های سراسر جهان به نمایش گذاشته شده اند. با این حال، بازدید از مقبره های واقعی مصریان باستان به بهترین شکل ممکن، شکوه این تمدن را به نمایش می گذارد. مشهورترین و مجلل ترین مجموعه مقبره های سلطنتی با نام «دره پادشاهان» شناخته می شود.

دره پادشاهان مصر,اسرار دره پادشاهان در مصرتصویر پانوراما از «دره پادشاهان»

به گزارش ایسنا به نقل از مدرن مت، «دره پادشاهان» که در خارج از« اقصر» واقع شده است، بعنوان یک گورستان وسیع بیش از ۶۰ مقبره متعلق به فرعون ها و اشراف زادگان «پادشاهی نوین» را در برگرفته است. از جمله اکتشافاتی که تاکنون در «دره پادشاهان» انجام شده است به کشف تالارهای «توت عنخ آمون»، «ستی یکم» و «رامسس دوم» میتوان اشاره کرد. مقبره همسران و بستگان فرعون ها نیز در مکان مشابهی ساخته شده اند که با نام «دره ملکه ها» شناخته می شود.

«دره پادشاهان» گورستان سلطنتی در نزدیکی «تبای» یا «اقصر» امروزی است. در این گورستان، فرعون ها و اشراف زادگان« پادشاهی نوین» (۱۵۳۹- ۱۰۷۵ پیش میلاد) دفن اند. تاکنون ۶۳ مقبره سنگی در این شناسایی شده است که در دو بخش «دره شرقی» و «دره غربی» واقع شده اند. «دره پادشاهان» با کشف مقبره« توت عنخ آمون» در سال ۱۹۲۲ به شهرت رسید و از آن تاکنون به یکی از مکان مهم برای مصرشناسان تبدیل شده است.

تاریخچه «دره پادشاهان»

پس از اتحاد مصر، تمدن مصر باستان وارد «پادشاهی نوین» شد. مصر در این دوره شاهد ثروت و پیشرفت چشمگیر بود. در همین دوره، فرعون ها خواستار مقبره های مجلل تری شدند تا نشان دهنده تاثیرگذاری آن ها باشد. به این ترتیب شماری از فرعون ها نخستین مقبره ها را در «دره پادشاهان» بنا کردند.

دره پادشاهان مصر,اسرار دره پادشاهان در مصرعکسی از «دره پادشاهان» ‌ متعلق به سال ۱۸۵۷

«دره پادشاهان» در پشت «تپه تبای» واقع شده است و فرعون ها توانستند در این مکان ، سازه هایی را بنا کنند که امکان نگهداری از اشیا مختلف برای زندگی پس از مرگ را داشته باشد. دور افتاده بودن این مکان نیز از مزایای آن محسوب می شد، چراکه در این شرایط حفاظت از مقبره ها در مقابل سارقان کار آسان تری بود.

دره پادشاهان مصر,اسرار دره پادشاهان در مصرتصویرگری مقبره «ستی یکم» ‌ از کتاب «تاریخچه معماری در تمام کشورها»

طراحی داخلی مقبره ها

تمامی ۶۳ مقبره ای که در این مکان شناسایی شده اند با کنده کاری درون تخته سنگ ساخته شده اند. هر یک از مقبره ها در اندازه ها و معماری متفاوتی ساخته شده اند.

در برخی از مقبره ها بیش از ۱۲۰ تالار وجود دارد ، این درحالی است که برخی از مقبره ها فقط یک تالار را در خود جای داده اند.

دره پادشاهان مصر,اسرار دره پادشاهان در مصر

با اینکه «دره پادشاهان» در صدها سال پیش توسط سارقان غارت شده و بخش اعظمی از اشیاء ارزشمند آنها از مقبره ها خارج شده است، ولی طراحی داخلی آن همچنان بیانگر قدرت و تاثیرگذاری فرعون ها است.

بیشتر تالارهای تابوت با متن های باستانی و مذهبی مختلف تزیین شده اند، برای مثال روی دیوارهای برخی از این مقبره ها صحنه هایی از «کتاب دروازه ها»، «کتاب غارها» و «کتاب زمین» نقش بسته است. هدف از این کار کمک به فرد متوفی در سفر به جهان پس مرگ بود.

دره پادشاهان مصر,اسرار دره پادشاهان در مصر

مقبره های دره شرقی

«دره شرقی» مکانی است که بیشتر مقبره های «دره پادشاهان» در آن واقع شده است. بزرگترین مقبره این مکان به« پسران رامسس دوم» تعلق دارد. با اینکه فقط در بخشی از این مقبره کاوش صورت گرفته است، کارشناسان تخمین می زنند دست کم چهار نفر از حدودا ۵۲ پسر «رامسس دوم» در این مکان دفن شده باشند.

دره پادشاهان مصر,اسرار دره پادشاهان در مصر سمت چپ‌: نقشه‌ای از «دره پادشاهان» ‌ سمت راست: یکی از مجسمه‌های «رامسس دوم» ‌

در سال ۲۰۰۶ مشخص شد، مقبره «پسران رامسس دوم» ۲۰۰ راهرو و تالار را شامل می شود و پیچیده ترین بنای این محوطه محسوب می شود. همچون سایر مقبره ها ، این مقبره نیز هدف غارتگران قرار گرفته است.

دره پادشاهان مصر,اسرار دره پادشاهان در مصرداخل مقبره «توت‌عنخ‌آمون» واقع در «دره پادشاهان»

با اینکه مقبره «توت عنخ آمون» به عنوان مشهورترین مقبره شناخته می شود، اما در ابعاد بسیار کوچکی ساخته شده است. مصرشناسان معتقد هستند به دلیل مرگ زودهنگام این فرعون ۱۸ یا ۱۹ساله، جسد او احتمالا به مقبره ای منتقل شده است که از قبل برنامه ریزی نشده بود. با این حال، این مقبره یکی از مهم ترین اکتشافات در حوزه مصرشناسی است؛ چراکه در زمان کشف آن، مجموعه وسیعی از آثار تاریخی درون آن وجود داشت.

مقبره های دره غربی

تا به حال فقط چهار مقبره در «دره غربی» شناسایی شده است، در نتیج گردشگران کم تر از این بخش از دره بازدید می کنند.

مقبره «آمنهوتپ سوم» نه تنها جسد فرعون، بلکه دو تالار برای همسران این فرعون را نیز درخود جای داده است و از این نظر در مقایسه با دیگر مقبره ها ، یک مقبره غیرمعمول محسوب می شود.

«دره ملکه ها»

دره پادشاهان مصر,اسرار دره پادشاهان در مصرتصویری از «دره ملکه‌ها»

در نزدیکی «دره پادشاهان» گورستانی برای همسران فرعون ها ساخته شده است که با نام« دره ملکه ها» شناخته می شود. مقبره های این گورستان نیز همچون «دره پادشاهان» با حفاری در دل سنگ ساخته شده اند. در مجموع بیش از ۱۰۰ مقبره در این مکان وجود دارد. مشهورترین این مقبره ها به «ملکه نفرتاری» همسر «رامسس دوم» تعلق دارد.

دره پادشاهان مصر,اسرار دره پادشاهان در مصرتصویری از دیوارنگاره‌ای واقع در مقبره «نفرتاری»

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش