به گزارش فرادید، دو معبد متعلق به خدای مصری آمون و الهۀ یونانی آفرودیت اخیرا در یک شهر غرق شدۀ باستانی در نزدیکی سواحل مصر کشف شدهاند. این کشف که توسط یک تیم باستانشناسی زیر آب به رهبری فرانک گودیو باستانشناس فرانسوی انجام شده است، در جریان یک مصاحبۀ مطبوعاتی در روز سهشنبه توسط موسسۀ اروپایی باستاشناسی زیر آب (IEASM) اعلام شد.
این تیم کاوش بیش از بیست سال قبل در سال ۲۰۰۰ میلادی توانسته بود بندر باستانی تونیس-هراکلیون را در زیر آبهای خلیج ابیقیر در سواحل مصر کشف کند. حالا آنها توانستهاند ویرانههای معابد را در بخش جنوبی این شهر پیدا کنند.
بندر باستانی تونیس هراکلیون که اکنون در ۷ کیلومتری ساحل مصر قرار دارد، قبل از بنا شدن بندر اسکندریه در سال ۳۳۱ قبل از میلاد، برای چند قرن مهمترین بندر مدیترانهای مصر باستان بود. این شهر در همان دوران باستان در اثر تغییر سطح آب دریا، زلزله و احتمالا رانش زمین در زیر مدیترانه پنهان شد.
در دو معبد تازه کشف شده در این شهر باستانی، اقلام بسیار ارزشمندی به دست آمدهاند که به احتمال زیاد بخشی از گنجینۀ معبد بودهاند؛ اقلامی از قبیل ابزارها و ظروف نقرهای که ظاهرا در مراسم آیینی به کار میرفتهاند، جواهراتی از جنس طلا و ظروفی بسیار ظریف از جنس سنگ مرمر که احتمالا برای نگهداری عطریات و روغنهای معطر به کار میرفتهاند.
طبق بیانیه موسسه باستانشناسی زیر آب، «این یافتهها گواه ثروت فراوان این معبد است و نشان میدهد که ساکنان باستانی این شهر چه اهمیت فوقالعادهای برای آن قائل بودهاند».
کاوشها نشان داده است که ساختمان این بنا با تیرکهایی چوبی و ستونهایی سنگی مستحکم شده بودند؛ تیرکهایی که بعد از ۲۵۰۰ سال هنوز بقایای آنها به خوبی حفظ شده است. گودیو، باستانشناسی که هدایت پروژۀ کاوش را به عهده دارد میگوید: «بسیار هیجانانگیز است که چنین اشیاء ظریفی را کشف کنید که با وجود اینهمه بلایای طبیعی هنوز دستنخورده باقی ماندهاند».
معبد آفرودیت که در این کاوش کشف شده است، به دلیل وجود تعدادی اشیاء برنزی و مجسمهها یا بتهای سفالی شناسایی شد. این کشف نشان میدهد که یونانیهایی که با مصر تجارت میکردند، حق داشتند که معبد خودشان را در این بندر مصری داشته باشند.
این کشف با استفاده از فناوریهای جدیدی صورت گرفته که به باستانشناسان اجازه میدهند حفرهها و اشیاء پنهان شده در زیر لایههای رسوبات و گل و لای را تشخیص بدهند.
- 14
- 2