نماینده گینس در ایران روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مستند سازی برای ثبت این رنگینک در کتاب رکوردهای جهان انجام شده است.
روح الله دشمن زیاری افزود: این رکورد برای نخستین بار در دنیا انجام می شود و چون مشابهی ندارد و تاکنون دراین زمینه رکوردی نداشته ایم در کتاب گینس به عنوان نیو رکورد ( رکورد جدید) ارائه می شود.
وی یادآور شد: مجموعه مستندات این رنگینک به گینس ارسال و برای ثبت آن پیگیری های لازم صورت خواهد گرفت.
دشمن زیاری بیان کرد: با توجه به اینکه تاکنون هیچ کشوری بزرگترین نخلستان دنیا را ثبت نکرده است طبق مکاتبات انجام شده با گینس آنها اعلام آمادگی کرده اند که نخلستان استان بوشهر به عنوان بزرگترین نخلستان جهان در کتاب گینس ثبت شود.
نماینده گینس در ایران اضافه کرد: در این ارتباط همکاری مسئولان استان بوشهر در زمینه جمع آوری مستندات لازم است.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: دراستان بوشهر حدود شش میلیون اصله نخل وجود دارد که چهار میلیون از این میزان در شهرستان دشتستان است.
محمد باقر سعادت افزود: خرمای دشتستان به لحاظ کیفیت و هم کمیت در کشور بی نظیر است.
وی بیان کرد: یکی از مشکلات خرمای شهرستان دشتستان نبود بسته بندی خوب است که این امر بارها مطرح شده ولی هنوز از طرف جهاد کشاورزی محقق نشده است.
سعادت ادامه داد: خرمای دشتستان به لحاظ کیفیت نه تنها در استان بوشهر بلکه در کشور بی نظیر است.
وی اضافه کرد: برای ثبت جهانی خرمای دشتستان تلاش می کنیم که این امر محقق شود.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: این جشنواره نه تنها معرفی خرمای دشتستان و رنگینگ این شهرستان است بلکه ایجاد شادابی برای مردم و میهمانان نیز در این ایام خواهد بود.
بخشدار آبپخش گفت: این بخش با ۶هزار و۵۰۰ هکتار نخیلات و یک میلیون و ۲۰۰هزار اصله نخل اولین قطب تولید خرمای استان بوشهر است.
علی مردانلو افزود: معرفی این قابلیت بسیار مهم تولیدی برای جلب توجه سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در حوزه های مختلف فرآوری خرما نیاز است.
وی یادآور شد: بخش دیگر این نخلستان ها جاذبه های گردشگری و توریستی منطقه است که می توان به عنوان یک ظرفیت بزرگ از آن استفاده کرد.
مردانلو ادامه داد: در این ارتباط با توجه به حضور گسترده گردشکران و مسافران نوروزی جشنواره بزرگترین رنگینک خرمای کشور امروز برگزار شد.
مدیر اجرایی جشنواره رنگینگ در آبپخش، ترویج مصرف و آوردن خرما در سبد غذایی مردم و معرفی محصول استان بوشهر و ظرفیت گردشگری منطقه به میهمانان نوروزی از اهداف جشنواره برشمرد.
مهدی بحرینی افزود: این رنگینک به عنوان بزرگترین چینش خرما در جهان با مشارکت ۸۰ نفر و استفاده از سه تن خرما، ۳۰کیسه آرد و ۳۵۰ لیتر روغن ساخته شده است.
وی گفت: این رنگینک با طرح های سنتی و ملی از جمله خلیج فارس، نقشه ایران، پرچم ایران و سربازان هخامنشی تزیین شده است.
شهر آبپخش از توابع شهرستان دشتستان قطب تولید خرما در استان بوشهر است.
- 12
- 3