دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۲۴۹
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

زنانی که تاریخ ساز شدند

همیشه در طول تاریخ انسان هایی وجود داشته اند که برای اولین بار دست به انجام کاری زده اند و به وسیله این شجاعت شان، در صفحات تاریخ ماندنی شده اند. در این بین برای همه جالب توجه خواهدبود اگر بدانند زن های زیادی هم به این درجه رسیده اند که در حرفه خودشان اولین نفر باشند.

 

این در حالی ست که زن ها در طول تاریخ به دفعات مورد تبعیض قرار گرفته اند و حتی خیلی وقت ها از رسیدن به حقوق اولیه خود نیز محروم بوده اند، اتفاقی غیرانسانی که در همه جای دنیا در دوره های مختلف تاریخی رخ داده. با این حال در قرن ۲۱ این شرایط با تغییر رو به رو شده است. زنان ها با توسعه جامعه جهانی حالا بیشتر فرصت برای بروز استعدادهایشان دارند و حتی راحت تر از قبل می توانند در فعالیت های مدنی، اجتماعی، سیاسی و... شرکت کنند.

 

در راستای این اتفاق، مجله معتبر «تایم» گزارشی درباره زن هایی ترتیب داده که «اولین» بوده اند. کسانی که در کشور و جامعه خودشان دست به انجام کارهای بزرگی زده اند و اسم شان در تاریخ ثبت شده است. در این گزارش مروری خواهیم داشت بر اتفاقات بزرگی که تنی چند از آنها رقم زده اند:

 

ایلهان عمر

 

ایلهان عمر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در ابتدا باید بگوییم که این زن مسلمان بهانه اصلی مجله تایم برای نوشتن چنین گزارشی بود. ایلهان یک زن ۳۳ ساله سومالیایی- آمریکایی ست که بعد از وقوع جنگ های داخلی در کشورش به آمریکا آمد و بعد از اینکه چهار سال در این کشور به عنوان پناهنده زندگی کرد، حالا به عنوان نخستین زن مسلمان قانون گذار در ایالات متحده انتخاب شده است.

 

کتی سوئیتزر

 

ایلهان عمر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

او اولین زنی است که در یک مسابقه دو ماراتن که در بوستون برگزار شد، شرکت کرد و تا خط پایان دوید. سوئیتزر که در سال ۱۹۶۷ فقط ۲۰ سال داشت، در حالی در این مسابقه شرکت کرد که این ماراتن فقط مخصوص مردان بود. نکته بسیار جالب درباره حضور سوئیتزر در این مسابقه، تلاش آقای «جک سمپل» مسئول مسابقات بود که او را در نزدیکی خط پایان گرفته بود و اجازه نمی داد. مسابقه را به پایان برساند.

 

در ادامه آقای سمپل با همسر سوئیتزر درگیر شد اما دختر ۲۰ ساله آلمانی، با موفقیت به خط پایان رسید.

 

ماری کوری

 

ایلهان عمر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

مطمئنا همه شما بارها اسم این دانشمند لهستانی به گوش تان خورده است. فیزیکدان و شیمیدان اهل ورشو که سال ۱۸۶۷ به دنیا آمد و در سن ۶۶ سالگی دز دنیا رفت. کوری در این بین موفق به کسب جایزه نوبل شد و این در حالی بود که پیش از او هیچ زن دیگری موفق به کسب نوبل نشده بود. جالب اینجاست که او تنها دانشمند زنی است که جایزه نوبل را دو بار و در دو رشته مختلف کسب کرده؛ یک بار سال ۱۹۰۳ در رشته فیزیک و ۹ سال بعد در رشته شیمی.

 

سی جی والکر

 

 

ایلهان عمر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

اگرچه امروزه در دنیا، زنان بسیار زیادی وجود دارند که ثروتمند به شمار می روند اما سی جی والکر اولین زن آمریکایی بود که لقب میلیونر را از آنِ خود کرد. او در دهه ۱۹۱۰ یک خط تولید محصولات زیبایی و مو مخصوص زنان سیاه پوست راه اندازی کرد و با آموزش دادن نحوه آرایش و مدل مو به بعضی زنان و تربیت آنها به عنوان مدل های زیبایی، اقدام به فروش محصولات اش کرد. در نهایت خانم والکر از طریق راه اندازی یک کمپانی بزرگ به ثروت بسیار زیادی رسید.

 

آمیلیا مری آرهارت

 

ایلهان عمر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

شاید ناپدید شدن او یکی از اسرارآمیزترین حوادث هوایی تاریخ باشد، همان طور که پروازش به عنوان اولین زن بر فراز اقیانوس اطلس، اسم او را در تاریخ ثبت کرده. آرهارت آمریکایی در سال ۱۹۳۷ در مسیر حرکت به دور زمین بر فراز اقیانوس آرام در جزیره هاولند ناپدید شد. نکته قابل توجه این ست که عده ای هنوز دست از گشتن برای پیدا کردن جسد آرهارت نکشیده اند و هنوز به جست و جو می پردازند. در آخرین اطلاعاتی که درباره آرهارت به بیرون درز کرد، اعلام شد که این شک ایجاد شده که شاید او در زندانی در کشور ژاپن جان خود را از دست داده باشد.

 

جونکو تابی

 

ایلهان عمر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

اگرچه امروزه اسامی زیادی در تاریخ به عنوان صعودکنندگان به قله اورست ثبت شده ولی جونکو تابی، اولین زنی بود که در سال ۱۹۷۵ موفق به صعود به قله اورست شد. خانم تابی عضو یک گروه کوهنوردی زنانه بود و جالب اینجاست که در سفر جونکو به اورست برای فتح این قله، بهمن به کمپ او حمله کرد اما در نهایت با کمک دوستان از زیر برف ها نجات پیدا کرد و نهایتا به بالای قله رسید تا نام خود را در تاریخ ثبت کند. تابی که متولد ۱۹۳۹ در کشور ژاپن است، در روز بیست اکتبر سال گذشته (۲۰۱۷) در سن ۷۷ سالگی بعد از جنگیدن با سرطان درگذشت. بد نیست بدانید که تاکنون نزدیک به دو هزار نفر موفق به صعود به این قله شده اند.

 

مارگارت برک وایت

 

ایلهان عمر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

امروزه عکس گرفتن از وقایع مهم تاریخی، به هیچ عنوان کار عجیبی نیست؛ برخلاف گذشته که عکاسان کمی اجازه حضور در صحنه های مهم تاریخی را داشتند. خانم برک وایت در جریان جنگ جهانی دوم تبدیل به اولین زن عکاسی شد که از این واقعه عکاسی کرد. او نخستین زن عکاسی بود که اجازه همراهی ارتش آمریکا را داشت. برک وایت همچنین تنها عکاس خارجی ای بود که به هنگام محاصره مسکو در سال ۱۹۴۱ در آنجا حضور داشت و از اشغال شهر به دست آلمان ها عکس گرفت.

 

ژانت رانکین

 

ایلهان عمر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

خانم رانکین که یک جمهوری خواه بود، در سال ۱۹۱۶ به عنوان اولین زن حاضر در کنگره ایالات متحده آمریکا انتخاب شد. او در جریان جنگ های جهانی اول و دوم یکی از کسانی بود که به عدم دخالت و مشارکت آمریکا در این جنگ ها رای داد. رانکین که در سال ۱۹۷۳ درگذشت، هنوز هم به عنوان تنها زنی که از ایالت مونتا برای کنگره انتخاب شده، در تاریخ این ایالت می درخشد.

 

ویکتوریا وودهال

 

ایلهان عمر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

او در زمان خودش جزو آن دسته از زنانی به شمار می رفت که دوست داشتند به شدت برخلاف جهت آب شنا کنند. برای مثال دفاع از حق رای زنان یکی از کارهایی بود که نام او را سر زبان ها انداخت. همچنین خانم وودهال در سال ۱۸۷۲ برای انتخابات ریاست جمهوری کشور آمریکا کاندیدا شد تا اولین زنی باشد که همچین جسارتی را از خود به خرج داده است.

 

فرانسیس پرگینس

 

ایلهان عمر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

حضور زنان در کابینه دولت های کشور آمریکا از زمان حضور همین خانم شروع شد. خانم پرگینس در سال ۱۹۳۳ به عنوان وزیر کار در دولت رییس جمهور وقت، فرانکلین روزولت، انتخاب شد تا اولین زن وارد شده به کابینه دولت ایالات متحده باشد.

روزنامه تماشاگران امروز - احسان خراسانی 

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش