پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۵ - ۰۸ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۱۹۵۶
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

۱۳وقایع علمی عجیب که در کتاب های درسی نوشته نشده است!

وقایع علمی عجیب,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

ما چیزهای بسیاری را در مدارس و موسسات آموزشی یاد می‌گیریم. به عنوان مثال، در دوران دبیرستان با تئوری نسبیت آلبریت انیشتین، جدول تناوبی و تکثیر دی‌ان‌ای (DNA) آشنایی پیدا کرده‌ایم.

 

دانشی را که از این طریق کسب می‌کنیم، راه را برای یافته‌های شگفت‌انگیز بعدی هموار می‌سازد. به همین دلیل، علم نهایی چیزی نیست که شما در مدرسه یا دانشگاه بیاموزید؛ بلکه برای یافته‌های بیشتر بهتر است که خودتان دست به کار شوید!

 

در این مطلب، به معرفی برخی وقایع علمی عجیب می‌پردازیم که برخلاف مفاهیم خسته‌کننده دوران دبیرستان، در نوع خود بسیار جذاب و هیجان‌انگیز هستند. مطمئنا اگر در میان آموزش‌های علمی در مدارس، چنین موضوعات شگفت‌انگیزی هم از سوی دبیران مطرح شود، دانش‌آموزان با علاقه بسیار بیشتری به مفاهیم توجه خواهند داشت.

 

۱- آب می‌تواند در یک زمان، هم به جوش آمده و هم منجمد شود!

این اثر با عنوان «نقطه سه‌گانه» نام‌گذاری شده است. چنین پدیده‌ای در زمانی رخ می‌دهد که درجه حرارت و فشار برای هر سه حالت (جامد، مایع و گاز) یک ماده مناسب و در حالت تعادل ترمودینامیکی باشد. در ویدیوی بالا، این فرآیند را در حالت خلا نشان می‌دهد.

 

۲- اشعه لیزر در باریکه آب به دام می‌افتد!

این اثر نیز در نوع خود بسیار جالب و شگفت‌انگیز است. اشعه لیزر می‌تواند در باریکه‌ای از جریان آب به دام افتاده و همراه با جهت حرکت آن، مسیر خود را ادامه دهد.

 

۳- حرکت با سرعت بسیار بالا، به سمت لبه منظومه شمسی!

همه ما می‌دانیم که راکت‌ها بسیار سریع و وسعت کیهان بسیار وسیع است. اما برخی مواقع، شاید برایمان غیرقابل باور باشد که به عنوان مثال، سفر به سیاره مریخ، ۸ ماه به طول انجامد! چطور ممکن است با سرعت‌ بسیار زیادی که راکت‌ها دارند، سفرهای فضایی تا این اندازه طولانی باشند؟

 

در ویدیوی بالا، سرعت یک هواپیمای بوئینگ ۷۴۷، فضاپیمای افق‌های نو و لاکهید اس‌آر-۷۱ بلک‌برد با همدیگر به مقایسه گذاشته شده است.

 

۴- تخم مرغ در زیر آب، شباهت بسیاری به عروس دریایی دارد!

یک تخم مرغ شکسته بر روی زمین، به راحتی بر کف ماهی تابه پهن می‌شود. اما شرایط در عمق ۱۸ متری اقیانوس اینطور نیست! در این حالت، فشار وارده بر تخم مرغ، ۲.۸ برابر فشار اتمسفر است و محتویات آن، همچون هاله‌ای نامرئی، پوسته تخم مرغ را احاطه خواهد کرد.

 

۵- اثبات نظریه فیثاغورث به کمک مایعات!

یکی دیگر از وقایع علمی عجیب در دوران مدرسه، اثبات نظریه فیثاغورث بود. در ابتدا برایمان کمی عجیب بود که روابط بین اضلاع مثلث، چگونه تا این اندازه دقیق است؟ شاید یادگیری این نظریه، برای شما کار سختی بوده باشد. وتر به توان ۲، برابر با مجذور سایر اضلاع مثلث قائم الزاویه می‌باشد و این نظریه در ویدیوی بالا، به کمک مایعات هم به اثبات رسیده است.

 

۶- لحظه بلعیده شدن یک ستاره توسط سیاهچاله!

وقتی که یک ستاره توسط سیاهچاله بلعیده می‌شود، یک توده عظیم از پلاسما به بیرون آمده و هزاران سال نوری را طی می‌کند. در واقع، زمانی که ستاره در دام گرانش قوی سیاهچاله گرفتار می‌شود، قسمت‌هایی از آن در سیاهچاله فرو رفته و سایر قسمت‌های آن با سرعت بسیاری به بیرون پرتاب می‌شوند.

 

۷- بدون عینک‌ هم امکان دیدن اشیا وجود دارد!

برای این کار، تنها کافی‌ست که یک سوراخ کوچک را به کمک دست خود ایجاد و سپس از درون آن به شی مورد نظر خود نگاه کنید. این کار سبب می‌شود که نور دریافتی به کمک چشم خود را متمرکز کرده و شی مورد نظر خود را مشاهده کنید. البته که این عمل به طور کامل، ضعف بینایی را برطرف نمی‌کند؛ اما در مواقعی که عینک خود را در خانه فراموش کرده باشید، می‌تواند بسیار مفید واقع شود.

 

۸- نحوه شکل‌گیری ساختار چهره جنین در رحم مادر!

رشد جنین یک فرآیند بسیار پیچیده است که دانشمندان در اولین قدم‌های درک آن هستند. اخیرا محققان موفق شده‌اند که یک شبیه‌سازی کامپیوتری از نحوه شکل‌گیری چهره جنین را در رحم مادر به اجرا بگذارند. در ویدیوی بالا، این روند جالب و شگفت‌انگیز را به خوبی مشاهده می‌کنید.

 

۹- شکستن مفاصل انگشتان، لزوما ضررآفرین نیست!

از دوران کودکی تاکنون، هرگاه که در حال شکستن مفاصل انگشتان بوده‌ایم، اطرافیان این کار را سرزنش کرده و از ضررهای این کار برایمان می‌گفتند! اما آیا این کار، لزوما ضررآفرین است؟ احتمالا خیر! دانشمندی در طول عمر خود، مفاصل یکی از انگشتان خود را می‌شکست و بعد از گذشت ۶۰ سال، هیچ تفاوتی میان انگشتان این دست با دیگری مشاهده نشد. در واقع به نظر می‌رسد که بروز آرتروز در انگشتان دست در صورت شکست مفاصل آن، کاملا اثبات شده نیست!

 

۱۰- انرژی هر شراره خورشیدی با ۱۰۰ مگاتن بمب اتمی برابری می‌کند!

بررسی‌های جدید محققان نشان می‌دهد که انرژی هر شراره خورشیدی، با انرژی آزاد شده بر اثر ۱۰۰ مگاتن بمب اتمی برابری می‌کند! جالب اینکه شراره‌های خورشیدی ، به طور مداوم در حال وقوع هستند!

 

۱۱- گربه‌ها همیشه با دو پای خود سقوط می‌کنند!

یکی دیگر از وقایع علمی عجیب ، به گربه‌ها اختصاص دارد! ویدیوی بالا که به صورت صحنه آهسته ضبط شده، ویژگی جالب توجهی را در گربه‌ها به نمایش می‌گذارد. این دسته از حیوانات، برای چرخش‌های سریع، از دو قسمت بدن خود به صورت مجزا استفاده می‌کنند.

 

۱۲- انفجار نازنجک در خشکی، تلفات بسیار کمتری را نسبت به انفجار آن در زیر آب دارد!

در فایل ویدیویی بالا، نشان داده می‌شود که میزان تلفات انفجار یک نارنجک بر روی خشکی، بسیار کمتر از انفجار آن در زیر آب است. به همین دلیل، اگر یک نارنجک بر روی خشکی در نزدیکی شما منفجر شود، احتمال زنده ماندن شما بیشتر از انفجار در داخل آب است!

 

۱۳- اگر یک توپ را پیش از زمین انداختن بچرخانید، شروع به پرواز می‌کند!

این اتفاق، به لطف اثر مگنوس رخ می‌دهد! در این حالت، هوای مقابل جسم در حال چرخش با آن هم‌جهت و هوای طرف دیگر به صورت مخالف با آن در می‌آید. با این ترکیب عجیب، توپ شما به پرواز در خواهد آمد!

 

آرش صابری

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش