دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۲۵ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۲۳۰۹
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

ماجرای جذاب و شنیدنی چند عکس تاریخی که تقلبی از آب درآمدند

عکس های تقلبی

از زمان ابداع فتوشاپ، ایجاد تغییرات در عکس ها و  تصاویر،  به موضوعی بحث انگیز در میان  عکاسان حرفه ای و مخاطبان عمومی آن ها تبدیل شده است. تغییر تصاویر برای از بین بردن مرز بین واقعیت و شایعه از دستکاری در طرز نگاه در عکس روی جلد یک مجله گرفته تا ایجاد تغییرات در عکس های پرتاب موشک به منظور  ارائه تبلیغات تهدیدکننده، به یک رویداد رایج در تمام زمینه های سرگرمی و اخبار در سراسر جهان تبدیل شده است. با این حال، آن چه شاید  بسیاری از مردم ندانند، این است که تحریف و تقلب در عکس ها بسیار پیشتر از ابداع  فتوشاپ آغاز شد و عکس های تقلبی قدمتی به اندازه قدمت هنر عکاسی دارند. از قرن نوزدهم تاکنون، افرادی به  دستکاری در تصاویر، اضافه کردن نکات منفی به آن ها یا ایجاد صحنه های ساختگی دست زده اند تا به مخاطبانشان بقبولانند که آن چه در تصویر می بینند، واقعی است. درواقع  صنعت عکاسی محیط جدیدی برای تقلب کاران و شیادان ایجاد کرد تا آن ها بتوانند عکس ها و تصاویر را متناسب با نیازهایشان تغییر دهند.  فناوری های جدید  نیز فرصت بی سابقه ای برای ایجاد تصاویری فراهم کرده اند که بسیار واقعی هستند و مردم گزینه ای جز اعتماد به آن ها ندارند. در ادامه به فهرستی از  تقلب های عجیب و غریب، ترسناک و جذابی که تاریخ  هنر عکاسی شاهد  آن ها بوده است، پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

 

همراهی دور از انتظار افسانه موسیقی و انقلابی

عکس های تاریخی تقلبی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

یکی از عکس های تقلبی، عکسی است که افسانه موسیقی، جان لنون و انقلابی آرژانتینی، ارنستو چه گوارا را در حال نواختن گیتار با یکدیگر نشان می دهد. این عکس که گفته می شد در سال ۱۹۶۶ گرفته شده است، در نهایت تقلبی از آب درآمد. کارشناسان وجود چندین تناقض در عکس را علت تقلبی بودن آن بیان کردند. به گفته کارشناسان، عکس واقعی در  شهر نیویورک و حدود سال۱۹۷۶ ، ۹ سال پس از مرگ چه گوارا گرفته شده است. کارشناسان همچنین می گویند یکی از دلایل تقلبی بودن عکس این است که لنون تا سال ۱۹۶۷ عینک نداشته است. واقعیت این است که  نوازنده گیتاری که در سمت راست عکس دیده می شود، چهره چه گواراست که با فتوشاپ روی بدن وین گابریل بسکتبالیست سودانی- آمریکایی قرار گرفته است. عکس واقعی، به وضوح روشن تر و  با کنتراست کمتر است. بسیاری از هواداران لنون واقعی بودن این عکس را باور کردند.

 

عکس هایی از جن و پری

عکس های تاریخی تقلبی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در دسامبر سال ۱۹۴۵ مجله «استرند» چاپ لندن، عکس هایی باور نکردنی از  موجوداتی خیالی - جن و پری- منتشر کرد  که در سال ۱۹۱۷ توسط  والسی رایت و  دختر خاله اش فرانسیس گریفیتس در نزدیکی دهکده ای به نام کاتینگلی گرفته شده بودند. وقتی این تصاویر برای اولین بار به چاپ رسیدند کسی حاضر نشد واقعی بودن آن ها را بپذیرد و همه آن را فتومونتاژی دانستند که با مهارت تمام انجام شده بود. تنها کسی که عکس ها توجهش را جلب کرد، سر ارتور کانن دویل نویسنده پر آوازه انگلیسی و خالق اثر شرلوک هولمز بود  که به مسائل فراسویی و پدیده های ناشناخته دلبستگی فراوان داشت. او به منظور تحقیق درباره ماهیت عکس ها  نگاتیو آن ها را به یک کارشناس عکس نشان داد و او هم آن ها را به دفتر کداک برد. کارشناسان شرکت کداک از اعلام این موضوع که دخترک از جن و پری واقعی عکس گرفته است خودداری کردند، اما در بیانیه ای که منتشر ساختند اظهار کردند هیچ گونه دستکاری  روی نگاتیو عکس ها انجام نگرفته و آن ها نقصی در نگاتیوها مشاهده نکرده اند. حقیقت در سال ۱۹۸۳ توسط دو دختر خاله عکاس فاش شد. آن ها اعلام کردند که  عکس هایی از دختربچه ها را از کتاب های محبوب کودکان کپی کرده و پس از اضافه کردن بال به آن ها بااستفاده از گیره کلاه،  آن ها را روی شاخ و برگ ها قرار داده اند. دویل تا روزی که درگذشت، عکس ها را واقعی می دانست.

 

جان اف کندی و مریلین مونرو

عکس های تاریخی تقلبی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این عکس، مریلین مونرو بازیگر، خواننده و مانکن مشهور آمریکایی و جان اف کندی را در کنار یکدیگر نشان می دهد. اما این عکس هم واقعی نیست. افرادی که در عکس مشاهده می شوند، دو بازیگر شبیه این شخصیت ها هستند که عکس آن ها توسط عکاسی به نام  آلیسون جکسون گرفته و به عنوان عکس دو شخصیت معروف معرفی شده است. جکسون در استفاده از افراد شبیه به شخصیت های معروف دنیای سیاست، سرگرمی و ... در عکس هایی که این شخصیت ها را در موقعیت های عجیب و ترکیبی قرار می دهند، شهرت دارد. با این که سال ها شایعاتی  درباره رابطه مرلین مونرو  بازیگر افسانه ای هالیوود و جان اف کندی رئیس جمهور اسبق آمریکا وجود داشت، اما با توجه به سال تولد خانم جکسون (۱۹۶۰) و تاریخ مرگ دو شخصیت عکس (کندی ۱۹۶۳و مونرو ۱۹۶۲) این عکس به هیچ وجه نمی تواند واقعی باشد. با این حال آلیسون جکسون موفق شد با این عکس که تا حد زیادی واقعی به نظر می رسد، عده زیادی از مردم را فریب دهد.

 

عکاسی از روح بیوه آبراهام لینکلن

عکس های تاریخی تقلبی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

از «ویلیام موملر» به عنوان اولین عکاسی نام برده می شود که احتمالا به شکل تصادفی اولین عکس ارواح را ظاهر کرد. او قبل از پرداختن به عکاسی به عنوان یک قلم‌زن و حکاک در جواهری کار می کرد و در اوقات فراغت به آتلیه‌ای به نام واشنگتن می رفت تا عکاسی کند؛ در این عکاسی بود که موملر ادعا کرد اولین عکس از یک روح را گرفته است. ادعای موملر به سرعت او را به شهرت رساند و مشتریان آتلیه‌اش را چندین برابر کرد. او با این ابتکار ثروت زیادی به دست آورد و عکاسان دیگر را نیز به این فکر انداخت که سر از راز او درآورند. به این ترتیب رفته رفته عکاسی از ارواح به یک فرم عکاسی تبدیل شد. اما واقعیت این بود که در آن زمان  عکس ها روی صفحات شیشه ای ظاهر می شدند. عکاس ابتدا تصویر دلخواه خود را روی شیشه می انداخت و سپس همان شیشه را برای ظهور عکس مشتری به کار می‌برد. مشهورترین عکسی که موملر به این ترتیب ظاهر کرد عکس مری تاد لینکلن، بیوه آبراهام لینکلن شانزدهمین رئیس جمهور آمریکاست که در حدود سال ۱۸۷۱ منتشر شد و توانست تا مدت ها به یک موضوع بحث برانگیز تبدیل شود.

 

کودکی تقلبی آدولف

عکس های تاریخی تقلبی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در سال ۱۹۳۳  عکس نسبتا  وحشتناکی از کودکی آدولف هیتلر در روزنامه های انگلستان و  روزنامه های معتبر  آمریکایی مانند شیکاگو تریبیون منتشر شد. البته، این عکس واقعا عکس کودکی هیتلر نبود، بلکه تصویر دستکاری شده ای از یک کودک زیبای دو ساله به نام جان می وارن را نشان می داد. عکس از ایالات متحده  به اتریش زادگاه هیتلر رسید و سپس توسط یک مجله هلندی چاپ شد که معتقد بود تصویر را از یک منبع قابل اعتماد به دست آورده است. هیتلر خود، به عکس تقلبی کودکی اش واکنش بسیار خشمگینانه ای نشان داد.  طبق گزارش های خبری آمریکا در سال ۱۹۳۸، او به فرماندهانش دستور داد  این شایعه را به شدت تکذیب کنند. طبق دستور هیتلر،  کنسولگری آلمان با تریبون تماس گرفت و خواستار استرداد و توضیحات شد. این کنسولگری همچنین عکس واقعی هیتلر را به عنوان مدرکی برای رد انتصاب عکس تقلبی به او منتشر ساخت. هویت اصلی عکاس متقلب هنوز ناشناخته است.

 

فرار  اینشتین از انفجار هسته ای

عکس های تاریخی تقلبی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در ژانویه ۲۰۱۱، یک عکس سیاه و سفید در برخی وب سایت ها منتشر شد که ظاهرا  آلبرت اینشتین فیزیک دان سرشناس را سوار بر  دوچرخه درحال دور شدن از یک صحنه انفجار بمب هسته ای در یک صحرا نشان می داد. هرچند برخی افراد این عکس را معتبر دانستند اما واقعیت این است که این تصویر ترکیبی از دو عکس است که با ۲۹ سال فاصله گرفته شده اند. بخشی از تصویر که اینشتین را روی دوچرخه نشان می دهد، در واقع عکسی از این دانشمند است که توسط مؤسسه فناوری کالیفرنیا در تاریخ ۶ فوریه ۱۹۳۳ در سانتا باربارای کالیفرنیا گرفته شده است. تصویر پس زمینه از ناظران نظامی و غیرنظامی که درحال تماشای یک انفجار هسته ای هستند در ۱۴ژوئیه  ۱۹۶۲ - هفت سال پس از مرگ اینشتین- در بیابان نوادای آمریکا گرفته شده است. ویرایش بی عیب و نقص عکس، آن را به یک تصویر باور کردنی تبدیل کرده است.

 

یاسمین مشرف 

khorasannews.com
  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش