«جسد الاغ اینجاست»، موریس نجیرو در حالی که به یک بخش از زمین زراعی نگاه می کند این جمله را می گوید؛ جایی که جسد آخرین الاغش خونین یافته شده است.
نجیرو ۴۴ ساله، به عنوان یک باربر کار می کند و از حیواناتش برای حمل بار به گوشه و کنار شهر استفاده می کند. او پنج الاغ خود را در یک سال از دست داده است. دزدها گردن الاغ های او را بریده و پوست آنها را سلاخی کرده و برداشته اند و گوشتشان را برای کرکس ها و کفتارها رها کرده اند.
او پس از چهار ماه همه ی آنچه توانست پیدا کند، سُم و تکه هایی از بدن الاغش بود. بدون آنها درآمدش از ۳۰ دلار در روز به کمتر از ۵ دلار در روز رسیده است. نجیرو دیگر نمی تواند از پسِ پرداخت قرض هایش با خانه کوچکی که دارد بربیاید و می ترسد که مجبور شود پسرش را از مدرسه شبانه روزی بیرون بیاورد.
او می گوید با از دست دادن الاغش که برای کسب درآمد خانواده اش به آن متکی بود زندگی اش به کلی تغییر کرده.
برای نجیرو و میلیون ها نفر از مردم در سراسر جهان، الاغ وسیله اساسی برای جا به جا کردن غذا، آب و کالا و مسافر از جایی به جای دیگر است اما در چین هدف از الاغ ها چیز دیگری است. در چین این حیوان منبع تولید ماده ایجیاو ejiao داروی سنّتی ساخته شده از ژلاتین استخراج شده از پوست الاغ می باشد.
در گدشته ایجیاو به عنوان یک مکمل برای خون از دست رفته توصیف می شد، اما امروزه بر این باورند که این ماده، درمان کننده مجموعه ای از امراض و ضد پیری و ضد عوارض درمان های شیمیایی است و از نازایی و سقط جنین جلوگیری می کند.
با وجود این که ماده ایجیاو از دهه ها قبل وجود داشته، تقریباً از آغاز سال ۲۰۱۰ میلادی مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. در مدت پانزده سال یک پوند آن ۹ دلار فروخته می شد اما در حال حاضر حدود ۴۰۰ دلار به فروش می رسد.
با افزایش تقاضا، تعداد الاغ ها در چین کاهش یافت و از ۱۱ میلیون رأس به ۶ میلیون رأس الاغ رسید، حتی برخی از آمارها می گوید که این رقم تا ۳ میلیون کاهش یافته است.
تلاش برای جلوگیری از کاهش تعداد الاغ ها چالش برانگیز بود، زیرا برعکس گاوها، الاغ ها به سختی تکثیر می شوند، یک الاغ ماده فقط یک بار می زاید که آن هم در شرایط سخت و نامناسب در معرض سقط ناخواسته قرار می گیرد.
بنابراین شرکت های چینی شروع به خرید پوست الاغ از کشورهای در حال رشد نمودند، بنا به گزارش سازمان «دانکی سانکچری» از بین ۴۴ میلیون الاغ در جهان، حدود ۱.۸ میلیون از آنها هر سال به خاطر ماده «ایجیاو» کشته می شوند.
تمایل زیادی برای ایجیاو در چین وجود دارد و هیچ نشانه ای مبنی بر کاهش این تمایل وجود ندارد. پژوهشگران دانشگاهی در چین درباره تقاضای روزافزون ایجیاو در چینی ها هشدار دادند که منجر به انقراض الاغ ها خواهد شد.
پوست الاغ از کشورهای مختلفی به چین می رسد، مثل: قرقیزستان، برزیل و مکزیک، اما آفریقا از نظر تعداد حیواناتی که کشته می شود و اثری که از این کشتار در محیط زیست به چشم می خورد در مرکز این تجارت قرار دارد.
اوباسی نگوفیلا پلیس منطقه موندولی تانزانیا نزدیک مرزهای کنیا می گوید، تجارت الاغ از سال ۲۰۱۶ آغاز شده و افراد زیادی هستند که الاغ های اهالی را می گیرند و به کارگاه های چینی می برند.
چهارده کشور آفریقایی به اضافه پاکستان، بیانیه هایی ضد تجارت جهانی الاغ را صادر کرده اند. تانزانیا نیز به این گروه پیوسته، زیرا در صورت استمرار این روند نگرانی ها درباره انقراض کامل الاغ ها وجود دارد.
- 11
- 2