پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۳ - ۱۸ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۳۷۲۵
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

قدیمی‌ترین کتاب‌های موجود جهان

قدیمی‌ترین کتاب‌های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها
تصور می‌شود که نویسندگی و ادبیات برای اولین بار بین ۴ تا ۷ هزار سال قبل از میلاد ایجاد شده است. از زمان به وجود آمدن نوشتن و کتابت، مجموعه‌ای باورنکردنی از مواد مختلف برای ضبط متون از جمله خاک رس، ابریشم، سفال، پاپیروس و حتی تابوت استفاده شده است؛ بنابراین سؤال از قدیمی‌ترین کتاب بازمانده و موجود در جهان، تا حد زیادی بستگی به نحوه طبقه‌بندی شما دارد.

امروز با ما همراه باشید تا با هم لیستی از قدیمی‌ترین نسخه کتاب‌هایی که در حال حاضر در جهان وجود دارند را با هم بررسی کنیم.

۱۰. دفترنامه مادرید (Madrid Codex)

قدیمی‌ترین کتاب‌های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این کتاب در سال ۱۸۶۰ میلادی در اسپانیا کشف شد و یکی از ۳ کتاب بازمانده در قالب دفترنامه‌های مایا از دوران پیشاکلمبی است که طبق گاه‌نگاری آمریکای مرکزی، مربوط به ۹۰۰ تا ۱۵۲۱ میلادی است. از آنجا که این مجموعه در موزه آمریکایی مادرید نگهداری می‌گردد، به همین نام مشهور گردیده است.

کارشناسان در مورد تاریخ دقیق نوشتن این کتاب و قدمت آن اختلاف نظر دارند، اگرچه گفته می‌شود که قدمت آن به قبل از فتح اسپانیا در قرن شانزدهم میلادی برمی گردد. این کتاب در حال حاضر در موزه‌ای در شهر مادرید اسپانیا نگه داری می‌شود.

سن تخمینی: ۴۹۴ سال

۹. انجبل گوتنبرگ (Gutenberg Bible)

قدیمی‌ترین کتاب‌های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

کتاب مقدس گوتنبرگ، که به عنوان کتاب مقدس ۴۲ سطری نیز شناخته می‌شود، توسط کتاب گینس، به عنوان قدیمی‌ترین کتاب چاپ شده مکانیکی جهان ذکر شناخته می‌شود که اولین نسخه‌های آن در سال ۱۴۵۴-۱۴۵۵ میلادی چاپ شد. این کتاب توسط یوهانس گوتنبرگ و در ماینز آلمان چاپ شد و قدیمی‌ترین کتاب چاپ شده با استفاده از نوع متحرک در غرب محسوب می‌شود. اگرچه قرن‌ها قبل از آن در چین، نمونه‌هایی از چاپ کتاب مانند «الماس ساترا» وجود داشته است.

۴۸ نسخه شناخته شده از این کتاب در حال حاضر وجود دارد که ۲۱ نسخه آن کامل است. تصویر فوق مربوط به نسخه است که در کتابخانه عمومی نیویورک وجود دارد.

سن تخمینی: ۵۵۹ سال

۸. کتاب شعر سلتیک (Celtic Psalter)

قدیمی‌ترین کتاب‌های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این کتاب که در اسکاتلند و دانشگاه «ادینبورگ» نگهداری می‌شود نخستین بار در سال ۲۰۰۹ در معرض دید عموم مردم گذاشته شد. تصور می‌شود این کتاب جیبی، از قرن یازدهم بر جای مانده باشد. این کتاب به عنوان قدیمی‌ترین کتاب اسکاتلند نیز شناخته می‌شود. مردم می‌توانند در وبسایت رسمی سایت ادینبورگ نیز از صفحات این کتاب دیدن کنند.

قدمت تخمینی: ۹۳۸ سال

۷. الماس سوترا (Diamond Sūtra)

قدیمی‌ترین کتاب‌های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

قدیمی‌ترین کتاب چاپ شده‌ی تاریخ جهان، یک کتاب مقدس بودایی است که الماس سوترا نام دارد. ﺳﻮﺗﺮﺍ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻟﻐﻮﯼ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﯼ ﺭﯾﺴﻤﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻡﮔﺬﺍﺭﯼ، شباهت ﺧﻄﻮﻁ این کتاب ﺑﺎ ﺭﯾﺴﻤﺎﻥﻫﺎی قدیمی است. این کتاب در غاری در چین پیدا شده است که شکل‌های عجیبی نیز بر روی دیوار این غار بوده‌اند.

تصور می‌شود الماس سوترا کتابی چینی باشد. این کتاب بر روی کاغذی خاکستری چاپ شده است. الماس سوترا توسط مردی به نام «وونگ جی»، در ماه مه سال ۸۶۸ میلادی، به دستور والدینش نوشته شده است.

قدمت تخمینی: ۱۱۴۹ سال

۶. سیدور، کتاب دعای یهودیان (Siddur)

قدیمی‌ترین کتاب‌های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در سال ۲۰۱۳ میلادی این کتاب کشف شد. سیدور، ﮐﺘﺎﺏ ﻧﻤﺎﺯ و مناجات‌نامه قوم یهود ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪﺎﯾ ﺍﺯ ﺩﻋﺎﻫﺎﯼ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ، ﺍﺷﻌﺎﺭ ﻣﺬﻫﺒﯽ ﻭ ﻓﻬﺮﺳﺘﯽ ﺍﺯ ﺑﺮﮐﺎﺗﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻪ ﻗﻮﻡ ﯾﻬﻮﺩ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ.

مورخان بار‌ها این کتاب را مورد بررسی و شناخت قرار داده‌اند و سعی کرده‌اند متوجه شوند که چگونه برخی از این دعا‌ها تکامل یافته‌اند و چرا نام سیدور بر آن نهاده شده است. اما چیزی که مشخص است این است که سیدور یکی از قدیمی‌ترین و باارزش‌ترین کتاب‌های حال حاضر در دنیا است.

قدمت تخمینی: ۱۱۷۳ سال

۵. کتاب کیلز (Kells)

قدیمی‌ترین کتاب‌های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

کتاب کیلز در کتابخانه‌ای در پایتخت ایرلند، شهر «دوبلین» نگهداری می‌شود و تصور می‌شود که در حدود سال ۸۰۰ میلادی توسط راهبان سلتی نوشته شده باشد.

این کتاب ﻧﺴﺨﻪ‌ی ﺧﻄﯽ ﻭ ﺗﺬﻫﯿﺐ ﺷﺪﻩ‌ی ﮐﺘﺎﺏ «ﮔﺎﺳﭙﻞ» ﺩﺭ ﺯﺑﺎﻥ ﻻﺗﯿﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﭼﻬﺎﺭ ﺍﻧﺠﯿﻞ ﻋﻬﺪ ﺟﺪﯾﺪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﻧﻮﺷﺘﺎﺭﻫﺎﯼ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﺘﻮﻥ ﺩﯾﺒﺎﭼﻪ ﻭ ﺟﺪﺍﻭﻝ ﻣﺮﺗﺒﻂ با ﺁﻥ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. کتاب کیلز در حقیقت یک شاهکار از خوشنویسی غربی است و نشان دهنده اوج روشنایی در طراحی و هنر سلتی است.

قدمت تخمینی: ۱۲۱۹ سال

۴. انجیل کاتبرت (St Cuthbert Gospel)

قدیمی‌ترین کتاب‌های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

قدیمی‌ترین کتاب موجود در اروپا، انجیل کاتبرت است که در سال ۲۰۱۲ توسط کتابخانه‌ی انگلیس و به وسیله‌ی کمک‌های مردمی، به مبلغ ۹میلیون دلار خریداری شد و به یکی از گران قیمت‌ترین کتاب‌های دنیا تبدیل شد.

این کتاب در سال ۶۹۸ میلادی به وسیله رهبر اولیه‌ی مسیحیان انگلیس، «سن کاتبرت» در جزیره‌ی «لیندیسفارن» دفن شده بود. راز سالم ماندن این کتاب نیز موضوعی جالب است که تا کنون کسی متوجه آن نشده است. نسخه‌ی دیجیتالی این کتاب نیز در وبسایت رسمی کتابخانه‌ی انگلیس به راحتی قابل دسترسی است.

قدمت تخمینی: ۱۳۲۱ سال

۳. کتابخانه‌ی نجع حمادی (Nag Hammadi Library)

قدیمی‌ترین کتاب‌های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

ﺩﺭ ﺩﺳﺎﻣﺒﺮ ﺳﺎﻝ ۱۹۴۵، ﺩﺭ ﻧﺰﺩﯾﮑﯽ ﺷﻬﺮ نجع حمادی ﻭ ﺩﺭ ﯾﮏ ﺯﻣﯿﻦ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ، ﺩﻫﻘﺎﻧﯽ ﻣﺼﺮﯼ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ «ﻣﺤﻤﺪ ﺍﻟﺴﻤّﺎﻥ»، ﮐﻮﺯﻩﺍﯼ ﺣﺎﻭﯼ ۱۲ ﻃﻮﻣﺎﺭ ﺭﺍ ﮐﺸﻒ ﮐﺮﺩ که ﺩﺭ ﺁﻥ چند انجیل ﻭ ﮐﺘﺐ «ﮔﻨﻮﺳﺘﯿﮏ» ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﻗﺮﻥ ﭼﻬﺎﺭﻡ ﻭ ﺳﻮﻡ ﻣﯿﻼﺩﯼ نیز وجود داشت. این کتاب‌ها که به زبان قبطی نوشته شده‌اند امروزه در موزه‌ی قبطی‌ها در شهر قاهره نگهداری می‌شوند.

قدمت تخمینی: ۱۶۹۳

۲. صفحات طلایی پیرگی (Pyrgi Gold Tablets)

قدیمی‌ترین کتاب‌های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در سال ۱۹۶۴ در حالی که گروهی در شهر «پیرگی» ایتالیا مشغول حفاری بودند، این سه صفحه‌ی طلایی را کشف کردند که حدس زده می‌شود قدمت آن‌ها به حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد برمی‌گردد.

محققان می‌گویند که در لبه‌ی این صفحات سوراخ‌هایی وجود دارد و این صفحات در ابتدا به یکدیگر متصل بوده‌اند. دو عدد از این صفحه‌ها با زبان «اتروسایی» نوشته شده‌اند و صفحه‌ی سوم نیز به زبان «فنیقی» نوشته شده است. این سه صفحه امروزه در موزه‌ی ملی اتروسایی‌ها در شهر رم نگهداری می‌شوند.

قدمت تخمینی: ۲۵۱۹ سال

۱. کتاب طلایی اتروسایی‌ها (Etruscan Gold Book)

قدیمی‌ترین کتاب‌های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

یکی از قدیمی‌ترین کتاب‌های چند صفحه‌ای در جهان که قدمت آن به ۶۶۰ سال قبل از میلاد بازمی‌گردد، کتاب طلایی اتروسایی‌ها است. این کتاب نزدیک به ۷۵ سال پیش، در حفاری کانالی در رودخانه‌ی «استروما» در کشور بلغارستان کشف شده است.

این کتاب از ۶ ورقه طلای ۲۴ عیار ساخته شده است و توسط حلقه‌هایی به هم متصل شده‌اند. این کتاب توسط یک اهدا کننده‌ی ناشناس به موزه‌ی تاریخ ملی بلغارستان در شهر صوفیه اهدا شد.

bartarinha.ir
  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش