چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۴۰ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۰۲۳۰
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

چگونه برخی افراد صدای مردگان را می شنوند؟

مردگان,شنیدن صدای مردگان
شنیدن صدای مردگان به تازگی مورد توجه دانشمندان قرار گرفته و به نظر میرسد که دانش بشری به زودی اسرار ارتباط برخی افراد با درگذشتگان را آشکار خواهد کرد.

آیا تاکنون شنیده اید که کسی بتواند صدای مردگان را بشنوید؟ طبق تازه ترین تحقيقات دانشمندان مشغول نزدیک شدن به پاسخ پرسش های عجیب مطرح شده در رابطه با ارتباط با در گذشتگان هستند. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.

در واقع به گفته دانشمندان، خصوصیت های شخصیتی مخصوصی اخیرا مورد توجه قرار گرفته اند که باعث میشوند تا برخی افراد ادعای ارتباط با مردگان را داشته باشند. گفته شده  که اگر گروهی از رفتارها و عادات در افراد دیده شود، احتمال مطرح شدن چنین ادعاهای عجیبی از طرف آن ها بالاتر می رود.

پژوهشگران در تازه ترین پژوهش های خود اعلام نموده اند که ویژگی های رفتاری مانند تمرکز بی اندازه در انجام کارها، تجربه های صوتی عجیب در دوران کودکی و همچنین بروز موارد زیادی از توهمات شنیداری، در افردی که ادعای ارتباط با درگذشتگان را دارند، از سایرین بیشتر است. با این وجود نکته اصلی در مورد چنین تحقیقاتی کمک به کسانی بوده که از توهمات صوتی رنج می برند و دچار بیماری هایی مانند اسکیزوفرنی هستند. بیماری که باعث می شود تا فرد صداهایی را بشنود که حقیقتا وجود ندارند.

جالب است بدانید که بحث شنیدن صدای مردگان و همچنین دیدن تصاویری که واقعا وجود ندارند، از مدت ها پیش توجه بسیاری از دانشمندان، مخصوصا انسان شناسان و دانشمندان حوزه توهمات ناشی از آسیب های جسمی و روانی را به خود جلب کرده است. انسان شناسان موضوع را از جنبه ارتباط انسان با دین و مسائل روحانی می بینند و دانشمندان دیگر هم دنبال پاسخ این سؤال هستند که دقیقا چه چیزی باعث بروز توهمات دیداری و شنیداری می شود.

توهمات شنیداری یا صدای مردگان

به بیان دقیق تر ، تازه ترین پژوهش ها روی این نکته تمرکز کرده که چرا برخی افراد توهمات شنیداری خود را به دنیای روحانی مردگان و صدای روح درگذشتگان ارتباط میدهند ، در حالیکه بسیاری دیگر از افراد در چنین موقعیتی توهمات خود را بعنوان یک مشکل روانی در نظر گرفته و به دنبال کمک روانشناسان و روان پزشکان هستند.

روانشناس پیتر موزلی( Peter Moseley) از دانشگاهی در بریتانیا می گوید که افراد گروه اول که ادعای ارتباط با مردگان را دارند، به این بخش از زندگی خود به دید مثبت نگاه کرده، از دوران بچگی یا سنین نسبتا پایین اولین تجربه های شنیداری خود را داشته اند و همچنین، در ادامه زندگی خود یاد می گیرند که چنین صداهایی را کنترل کنند.

مردگان,شنیدن صدای مردگان

موزلی می گوید که رسیدن به درک درستی از این نوع از برخورد با توهمات شنیداری میتواند به ما کمک کند تا در کنترل نوع دیگری از توهمات که خطرناک تر هستند و کنترل آن ها امکان پذیر نیست، موفق تر عمل کنیم. برای رسیدن به این درک، موزلی و همکارانش وضعیت ۶۵ شهروند بریتانیایی را بررسی کردند که ادعای شنیدن صدای مردگان را داشتند. برای مقایسه وضعیت این افراد با اشخاص عادی که ارتباطی با در گذشتگان ندارند، ۱۴۳ داوطلب دیگر از طریق شبکه های اجتماعی در این تحقیق شرکت داده شدند.

به صورت کلی، حدودا ۴۵ درصد از گروه اول اعلام کردند که به صورت روزانه صداهایی که وجود ندارند را می شنوند و ۷۹ درصد هم گفتند که تجربه شنیدن این صداها بخش مهمی از زندگی روزانه آن هاست. بعلاوه ، اکثر این ۶۵ نفر گزارش کردند که صداهای موجود درون سر آنها شنیده میشوند ، ولی با این حال، ۳۲ درصد داوطلبان هم اعلام کردند که صداهای مورد نظر از محیط بیرونی به گوش آنها می رسند.

جزئیات تحقیقات

در مراحل بعدی تحقیقات، وضعیت گروه ۶۵ نفری تیم موزلی با شرایط داوطلبان عادی مقایسه شد و این طور که بنظر میرسد ، این افراد بیشتر از سایرین به پدیده های ماوراءالطبیعه باور دارند و همچنين، اهمیتی به نظر دیگران در مورد خود نمی دهند.

همان طور که اشاره شد، اکثر این ۶۵ نفر به صورت میانگین در سن ۲۲ سالگی اولین تجربه شنیدن صدای مردگان را داشتند و تقریباً تمامی آنها گزارش کردند که توانایی بالایی در غرق شدن در افکار یا کارهای خود دارند. چنین توانایی به شخص این امکان را می دهد تا به صورت کامل جذب فعالیت های ذهنی یا بدنی شود و نسبت به سایرین، با راحتی بیشتری دنیای اطراف خود را نادیده بگیرد.

از طرف دیگر، دیده شد که این افراد راحت تر از سایرین دچار توهمات می شوند و اکثر آن ها پس از تجربه شنیدن صداهای مورد نظر ، به دنبال جواب سوالات خود در مورد این پدیده رفته اند و در نهایت به این نتیجه رسیده اند که این صداها از سوی درگذشتگان هستند.

نکته جالبی که گروه داوطلبان عادی و گروه ۶۵ نفری تحت نظر تیم موزلی را به هم شبیه می کرد ، ارتباط بحث تمرکز افراد روی کارها و موضوع باور آن ها به پدیده های ماوراءالطبیعه بود. در واقع به نظر می رسد که هرچه شخصی توانایی بیشتری در تمرکز در زمینه های مختلف داشته باشد، اعتقاد او به پدیده های مورد نظر بالاتر می رود.

تحقیق بیشتر در مورد صدای مردگان

در نهایت، موزلی و همکارانش نتیجه گرفته اند که احتمال ارتباط تجربه شنیدن صدای مردگان با فشار اجتماعی وارده به افراد، وضعیت اجتماعی مثبت و یا باور افراد به پدیده های ماوراءالطبیعه چندان زیاد نیست و این عوامل باعث نمی شوند که شخص توهمات شنیداری داشته باشد. در عوض ، محققان مورد نظر این احتمال را مطرح می کنند که افراد در ابتدا توهمات صوتی را تجربه می کنند و در مراحل بعدی، به دنبال روشی برای توجیه این تجربه خود می روند. موضوع ربط دادن صداها به درگذشتگان و مسائل روحانی هم از نظر آن ها به بهترین شکل ممکن این توهمات را توجیه می کند.

مردگان,شنیدن صدای مردگان

در قدم بعدی، موزلی و تیمش قصد دارند تا فاکتور فرهنگ را در این تحقیقات وارد کرده و بررسی کنند که در فرهنگ های گوناگون، باور به ارتباط با مردگان، توهمات صوتی و همچنین اعتقادات مذهبی افراد تا چه حد به هم ارتباط دارند. از طرف دیگر موضوع تمرکز و جذب شدن در فعالیت ها و تفکرات هم نباید فراموش شود، چرا که این ویژگی نقشی کلیدی در ایجاد این باور دارد که فرد می تواند با مردگان حرف بزند.

این دانشمندان می گویند که بیشتر از همه، بروز اولین تجربه های مرتبط با توهمات شنیداری باعث می شود تا فرد در نهایت داخل مسیرهای روحانی قرار بگیرد و این موضوع درست نیست که افراد می توانند با تلاش زیاد ، به نوعی با مردگان ارتباط برقرار کنند. در واقع بررسی وضعیت ۶۵ داوطلب مخصوص تحقیقات نشان داده که موضوعات ماوراءالطبیعه بهتر از هر توضیح دیگری تجربیات آن ها را با دنیای واقعی تطبیق می دهند و وقتی فرد در دوران کودکی و یا سنین پایین چنین تجربیاتی داشته باشد، احتمال ربط دادن توهمات موجود به درگذشتگان وجود خواهد داشت.

مقاله تیم موزلی در ژورنال “Mental Health, Religion and Culture” منتشر شده است.

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش