شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۸:۲۶ - ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۱۰۷
سیاست خارجی

دیدار وزیر خارجه احمدی نژاد با سفیر روسیه/ منوچهر متکی چکاره است که طرح باشگاه تحریمی‌ها را پیش ببرد؟

منوچهر متکی,دیدار وزیر خارجه احمدی نژاد با سفیر روسیه
در حالیکه تصمیم بزرگ حکومت به نتیجه رساندن مذاکرات وین و امضای توافق احیای برجام است، منوچهر متکی وزیر پیشن خارجه ایران با سفیر روسیه دیدار کرده تا طرح باشگاه‌ها تحریمی‌ها را پیش ببرد!

به گزارش رویداد۲۴، در بحبوبه نامه‌نگاری میان ایران و آمریکا با وساطت اتحادیه اروپا برای رسیدن به توافق و رفع تحریم‌ها، منوچهر متکی وزیر خارجه پیشین ایران با سفیر روسیه در ایران دیدار کرده و در این دیدار از تشکیل باشگاه تحریمی‌ها برای مقابله با تحریم های آمریکا خبر داده است. 

این دیدار و تصمیم، در حالی شکل گرفته که بخش عمده‌ای از مردم روزانه اخبار مربوط به مذاکرات را دنبال می‌کنند و خواهان احیای برجام هستند؛ چه اینکه می‌دانند تاثیر مراودات بین‌المللی بر بازارهای داخلی چیست؛ چنانچه بازار سکه و ارز و طلا نیز تا به این لحظه و صرفا با «خبر احتمال توافق» واکنش مثبتی داشته است. 

خبر دیدار متکی با سفیر روسیه در تهران را کانال رسمی این سفارتخانه و با عنوان «دیدار با اعضای باشگاه مقابله با تحریم‌ها به ریاست جناب آقای منوچهر متکی وزیر امور خارجه پیشین ایران» منتشر کرده است.

منوچهر متکی وزیر خارجه دولت محمود احمدی نژاد بعد از پایان وزارتش تاکنون در سمت خاصی مشغول به کار نشده است و تنها منصب رسمی او مشاور عالی دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی است و البته روز گذشته در انتخابات خانه احزاب به عنوان رئیس انتخاب شد؛ با این وصف نیز مشخص نیست که با پشتیبانی کدام جریان دست به چنین اقدام و تصمیمی زده است که در میانه مذاکرات، ایده «باشگاه تحریمی‌ها» را پیش ببرد!

منوچهر متکی,دیدار وزیر خارجه احمدی نژاد با سفیر روسیه

باشگاه تحریمی‎ها ایده‌ای بود که نخستین بار در دولت احمدی نژاد مطرح شد. اگر در دولت خاتمی تلاش بر این بود که با نزدیک شدن به قدرت‌های تاثیرگذار جهان، تحریم‌ها رفع شود، در دولت احمدی نژاد ایده‌ای در پیش گرفته شد که بر پایه آن تعداد زیادی کشور کوچک گرد هم بیایند و در برابر قدرت‌های بزرگ بایستند؛ با نزدیک شدن چین و روسیه به ایران، این ایده طرفداران بیشتری پیدا کرد؛ با این حال این نقطه ضعف بزرگ وجود داشت که ایران در جهان جایگاه و نفوذ ین و روسیه را نداشت بنابراین سخت بشود تصور کرد، دستاورد زیادی برای ایران حاصل شود؛ نکته دیگر اینکه اگر فرض بر این گرفته شود که چنین ایده‌ای تاثیرگذار است، سوال اینجاست که آیا تصمیم نظام بر ادامه مذاکرات وین و به نتیجه رساندن توافق احیای برجام است یا گرایش به سمت باشگاه تحریمی‌ها؟

بعد از انقلاب سال ۵۷، ایران مورد تحریم‌های متعددی از سوی آمریکا قرار گرفت، اما از سال ۸۵ و با ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت در خصوص برنامه هسته‌ای، تحریم‌ها علیه ایران وارد فاز جدیدتر و جدی‌تر شد و ایران نزدیک به دو دهه است که تحت شدیدترین فشار‌ها و کاملترین تحریم‌ها از سوی آمریکا قرار دارد که تبعات آن گریبان مردم و اقتصاد ایران را گرفته است. تورم، اختلاس، عدم رشد اقتصادی، فقر و... محصول این تحریم‌ها برای ایران بوده است. محصولی که برخی از مسئولین همچنان آن را می‌خواهند و معتقدند که نباید با آمریکا مذاکره کرد و رویه «مقابله» جواب می‌دهد.

متکی در دیدار سفیر روسیه، این کشور را عضو باشگاه اعلام کرد. روسیه بعد از جنگ اوکراین مورد تحریم آمریکا واقع شد. هرچند که تحریم ها به روسیه فشار آورده و باعث کاهش ارزش روبل شده است، اما روسیه کماکان راه های ارتباطی و اقتصادی خود را با دیگر کشورها دارد و معاملات خود را بدون مشکل انجام می‌دهد. عمده تحریم‌های روسیه در خصوص تجهیزات نظامی و دفاعی این کشور است.

چین از دیگر کشورهایی است که ایران تمایل به حفظ رابطه با آن دارد. این کشور در عین حال که در برخی از حوزه‌ها از سوی ایالات متحده آمریکا مورد تحریم قرار گرفته است، اما همچنان از قدرت های اقتصادی جهان و رقیب آمریکا است. حتی بسیاری از کمپانی‌های آمریکایی نیز در چین مستقر هستند و فعالیت می‌کنند و نه تنها با آمریکا، بلکه با سایر کشورهای شرقی و غربی نیز معاملات بانکی و تجاری انجام می‌دهند. 

تحریم ها علیه ایران اما نه چیزی شبیه به تحریم‌های روسیه است  و نه چین! ایران تحت شدیدترین تحریم ها قرار دارد و نه تنها پول‌هایش در کشورهای دوست و همسایه مانند عراق و کره جنوبی بلوکه شده، بلکه توانایی دریافت پول عاید از فروش نفت خود را هم ندارد. همچنین بانک‌های اروپایی و سایر کشورها نیز اجازه همکاری با بانک‌های ایرانی را ندارند و این موضوع اقتصاد ایران را تا مرز بحران برده است. 

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
خب اینها احتمالا همانهایی هستن با اشاره روسیه وانگلیس سفارت امریکا در ایران را اشغال کردن و ذهن همه ملت ومسیولین رو از جنایات دو کشور در جدایی سرزمینهای ایران روس وانگلیس پس دوست روسیه وانگلیس هستن
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش