مرتضی مبلغ
معاون سیاسی امنیتی وزارت کشور ایران در دولت اصلاحات بود.
مهمترین معاونت وزیر کشور در ایران است که دفترهای امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری زیر نظر آن اداره میشود.
از وظایف آن برگزاری انتخابات و نظارت بر استانداریها و فرمانداریها است و ریاست ستاد انتخابات کشور است.
شرح وظايف و ماموريت هاي معاونت سياسي، امنيتي و اجتماعی
۱. تلاش در جهت تحقق برنامه هاي سياسي، اجتماعي دولت و ارتقاء مشاركت و حضور موثر مردم استان در فعاليت هاي سياسي و اجتماعي .
۲. زمينه سازي براي فعاليت مطلوب احزاب و تشكل هاي سياسي استان و نظارت بر فعاليت آنها.
۳. برنامه ريزي ، نظارت و برگزاري انتخابات عمومي و ساير انتخاباتي كه به موجب قوانين و مقررات زير نظر استانداري يا فرمانداري ها برگزار مي شوند مطابق زمان بندي ابلاغي و مديريت امور اجرايي قبل و بعد از برگزاري انتخابات.
۴. نظارت بر امور مربوط به ايجاد، انتزاع، الحاق، ادغام، تغيير مركزيت و يا تبديل نقاط مختلف استان به روستا، دهستان، شهر، بخش، شهرستان در سطح استان در چارچوب ضوابط و تعاريف تقسيمات كشوري و مديريت تابعيت تقسيمات نقاط جغرافيايي، اصلاح حريم و محدوده شهرها و بررسي ابهامات و اختلافات مرزي درون استاني و بين استاني.
۵. مديريت نحوه نامگذاري و تغيير نام عناصر و واحدهاي تقسيمات كشوري در چارچوب دستورالعمل ارسالي وزارت كشور و طرح موضوع در كميسيون نامگذاري استان و بهنگام سازي اطلاعات مكاني، نقشه هاي تقسيمات كشوري و لايه هاي اطلاعاتي مرتبط با آن در مقياس هاي مورد نياز.
۶. هماهنگي و هدايت فرمانداران براي تحقق سياست هاي عمومي و برنامه هاي دولت.
۷. برنامه ريزي در جهت حفظ دستاوردهاي انقلاب اسلامي با مشاركت ادارات ذيربط و مشاركت هاي عمومي و فرمانداران و بخشداران.
۸. مراقبت دائم نسبت به رويدادهاي سياسي و فراهم كردن موجبات گسترش آزادي هاي سياسي و اجتماعي در چارچوب قانون اساسي و قوانين مربوط به فعاليت احزاب ، جمعيت ها و انجمن هاي سياسي و صنفي و انجمن هاي اسلامي و اقليت هاي ديني شناخته شده و نظارت بر حسن انجام امور مذكور.
۹. تامين و حفاظت امنيت و استقرار نظم و آرامش در استان و ايجاد هماهنگي بين دستگاههاي اطلاعاتي و انتظامي و نظامي.
۱۰. نظارت بر نحوه استقرار واحدهاي انتظامي و پست هاي ايست و بازرسي موقت و دايم در استان.
۱۱. مطالعه و بررسي عوامل تهديد كننده امنيت و آرامش جامعه و ارائه طرح هاي استاني در اين زمينه.
۱۲. برنامه ريزي و مديريت برگزاري جلسات شوراي تامين استان.
۱۳. اتخاذ تدابير لازم با همكاري اعضاء شوراي تامين استان در هنگام بروز حوادث و بلاياي طبيعي و معضلات سياسي، امنيتي و اجتماعي.
۱۴. برنامه ريزي و حفاظت مستمر از اماكن و تاسيسات داراي طبقه بندي استان بويژه نقاط و تاسيسات حساس و حياتي و نظارت دايم بر حمل و استفاده از مواد ناريه.
۱۵. پيگيري اجراي دستورالعمل هاي امنيتي ابلاغي از شوراي امنيت كشور و يا شوراي عالي امنيت ملي توسط واحدهاي استاني دستگاه هاي اجرايي ذيربط.
۱۶. گرد آوري و تجزيه و تحليل رويدادهاي خبري و گزارشتان امنيتي و انتظامي استان و انعكاس به وزارت كشور.
۱۷. هماهنگي با استان هاي همجوار و برنامه ريزي در جهت مقابله با قاچاق كالا و ارز، اسلحه و مهمات و ساير مسايل امنيتي و انتظامي.
۱۸. شناسايي نقاط بحران خيز و افراد شرور و سابقه دار و اتخاذ تدابير پيشگيرانه در رابطه با آنها و نزاع هاي دسته جمعي.
۱۹. تجزيه و تحليل جرايم و تخلفات امنيتي، انتظامي و سياسي و مقايسه با استان هاي ديگر و بررسي سنواتي و اتخاذ تدابير براي كاهش آنها.
۲۰. مديريت پيشگيري از جرايم سازمان يافته و مبارزه با ترويج فوق ضاله.
۲۱. تجزيه و تحليل رخدادها و گزارش هاي امنيتي اجتماعي استان و تهيه طرح هاي لازم جهت برنامه ريزي و پيشگيري از حوادث احتمالي.
۲۲. ساماندهي مرزها و فراهم آوردن موجبات اجراي وظايف وزارت كشور در زمينه سياست گذاري، هماهنگي و نظارت بر مرزهاي استان با كشور مقابل .
۲۳. نظارت بر اجراي مصوبات شوراي مرزهاي كشور مربوط به استان و تشكيل كميته امنيت و عمران مرزها و ايجاد هماهنگي بين واحدهاي استاني دستگاههاي مستقر در مرزها بر اساس قوانين مصوب.
۲۴. ارايه پيشنهاد ايجاد مرزهاي مجاز (زميني، هوايي و دريايي) استان به كارگروه مرزهاي رسمي مستقر در وزارت كشور .
۲۵. ارايه پيشنهاد نحوه نظارت بر عملكرد بازارچه هاي مرزي استان.
۲۶. برنامه ريزي، هدايت و ايجاد هماهنگي هاي لازم در مبارزه با قاچاق كالا و ارز، مواد مخدر، سلاح و مهمات، مشروبات الكلي و قاچاق انسان در استان.
۲۷. هماهنگي مستمر با واحد مرتبط با پدافند غيرعامل در اجراي سياست هاي ابلاغي درسطح استان.
۲۸. ايجاد زمينه هاي لازم بمنظور توسعه، تقويت و ارتقاء معيشت و رفاه مرزنشينان در استان هاي مرزي.
۲۹. مديريت پاكسازي مناطق آلوده به مين و مواد مفنجره در استان.
۳۰. نظارت برساماندهي امور اتباع بيگانه و تردد، اشتغال و ازدواج اتباع ايراني و خارجي و امور مربوط به مبادلات در استانهاي مرزي و بررسي امنيتي با كشورهاي همسايه.
۳۱. ارزيابي وضعيت اتباع خارجي در استان و ارزيابي آثار مثبت و منفي تابعيت خارجي در كشور به منظور ارايه راهكارهاي قانوني.
۳۲. انجام امور مربوط به پذيرش ، اسكان، تقاضاي تابعيت، ترك تابعيت، بقاء تابعيت و شناسايي و استملاك اتباع خارجي و تكميل و ارسال مدارك مربوطه به وزارت كشور و ساير مراجع ذيربط.
۳۳. مديريت مسايل، پديده ها، انحرافات و آسيب هاي فرهنگي و اجتماعي استان و نظارت بر ساماندهي متكديان، معتادان،كودكان خياباني و آسيب ديدگان اجتماعي با همكاري واحدهاي استاني دستگاه هاي مسئول.
۳۴. نظارت بر گردآوري و تجزيه و تحليل رويدادهاي خبري و گزارشات سياسي و اجتماعي استان و انعكاس به وزارت كشور.
۳۵. برنامه ريزي و تلاش در جهت توسعه ، نظارت و توانمندسازي سازمانهاي مردم نهاد.
۳۶. هماهنگي و نظارت بر تامين و افزايش سلامت و بهداشت مردم و پيشگيري از بيماريهاي واگيردار در استان.
۳۷. هماهنگي و نظارت بر افزايش نشاط اجتماعي در استان با رويكرد توسعه ورزش همگاني و غني سازي اوقات فراغت جامعه بالاخص جوانان.
۳۸. برنامه ريزي و انجام نشست هاي نوبه اي و مستمر با نخبگان و شخصيت هاي ذي نفوذ مذهبي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي به منظور آگاهي از ديدگاههاي آنها و تبادل نظر در رابطه با امور مربوط به استان.
۳۹. مديريت نحوه تكميل پرونده تشكل هاي صنفي و سياسي و پيگيري صدور مجوز مربوط به آنها و بررسي درخواست هاي اقشار و گروه ها در رابطه با بر پايي اجتماعات و راهپيمايي ها مطابق دستورالعمل قانوني.