چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۲۲ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۰۹۸۸
نجوم و فضا

نظریه جدید دانشمندان درباره کروی بودن زمین

کره زمین,نظریه جدید دانشمندان درباره کروی بودن زمین
دانشمندان اعتقاد دارند که زمین همیشه کروی نبوده است!

دانشمندان تصور می کنند که سیاره ما ممکن است در ابتدای شکل گیری اش یک کُره کامل نبوده باشد و بیشتر شبیه به یک اسمارتیز بوده باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، امکان دارد دانش عمومی بر این باشد که زمین گرد است، اما دانشمندان اکنون می گویند که ممکن است همیشه اینطور نبوده باشد. در واقع دانشمندان فکر می کنند که زمین به جای کروی بودن در اوایل زندگی اش صاف تر و «شبیه یک اسمارتیز» بوده است. دانشمندان پیش از این فرض می کردند که «پیش سیاره ها» که سیارات بسیار جوانی هستند که به تازگی در اطراف ستارگان شکل گرفته اند، کروی هستند.

برای آزمایش این فرض، محققان دانشگاه مرکزی لنکشایر نحوه تشکیل سیارات را در صفحات گازی اطراف ستاره ها شبیه سازی کردند. این بررسی نشان داد که سیارات تازه تشکیل شده به جای کروی بودن، در واقع به صورت صاف تشکیل می شوند.

این اولین باری است که دانشمندان در شبيه سازي خود به شکل سه بعدی سیارات تازه متولد شده نگاه می کنند.

دکتر دیمیتریس استاماتلوس (Dimitris Stamatellos)، یکی از نویسندگان مقاله، می گوید: ما بسیار شگفت زده شدیم که معلوم شد آنها کروی های نسبتا مسطح هستند، تقریبا شبیه به اسمارتیز!

ما مدت هاست که در حال مطالعه شکل گیری سیاره ها بوده ایم، اما هرگز پیش از این فکر نکرده بودیم که شکل سیارات را در شبیه سازی ها بررسی کنیم. ما همیشه فرض می کردیم که آن ها کروی هستند. اکثر سیاراتی که می توانیم مشاهده کنیم، کروی هستند، یا حداقل به کره بودن بسیار نزدیک هستند. زمین در قطب خود حدود ۰.۳ درصد، مشتری حدود ۶ درصد و زحل با ۱۰ درصد صافی شبیه به یک کره است. اما اکنون دانشمندان بر این باورند که پیش سیاره ها حدود ۹۰ درصد مسطح بوده اند.

تصور می شود که فاز پیش سیاره بین یک تا پنج میلیون سال اول وجود یک سیاره به طول می انجامد. با در نظر گرفتن قدمت زمین در حدود ۴.۵ میلیارد سال، سیاره ما در بخش بسیار کوچکی از تاریخ اولیه خود به شکل اسمارتیز بوده است.

در حال حاضر دو نظریه پیشرو برای چگونگی تشکیل پیش سیاره ها وجود دارد.

اولین مورد که دکتر آدام فنتون (Adam Fenton)، محقق اصلی آن را توضیح داده است، نظریه« برافزایش هسته» نامیده می شود. این نظریه ادعا می کند که سیارات از طریق رشد تدریجی ذرات غبار که به هم می چسبند تا اجرام بزرگتر و بزرگتر را در مقیاس های زمانی طولانی تشکیل دهند، شکل می گیرند.

نظریه دوم نظریه ناپایداری صفحه است که ادعا می کند سیارات در زمان نسبتا کوتاهی تشکیل می شوند زیرا صفحه گاز چرخان به دور یک ستاره جوان به سرعت متلاشی می شود. دکتر فنتون می گوید:این نظریه براساس این واقعیت است که سیارات بزرگ می توانند خیلی سریع در فواصل زیادی از ستاره میزبان خود شکل بگیرند و برخی از مشاهدات سیارات فراخورشیدی را توضیح می دهد.

به دنبال پیش بینی های این نظریه، محققان شکل گیری سیارات گازی را در اطراف یک ستاره جوان شبیه سازی کردند. با این حال، زمانی که شبيه سازي کامل شد، محققان با شگفتی متوجه شدند که پیش سیاره ها در نهایت شبیه به کُره نیستند.

محققان در مقاله خود می گویند که سیارات به دلیل تشکیل در یک قرص در حال چرخش، شکل مسطح به خود می گیرند. درست مانند یک سرآشپز که یک توپ خمیر پیتزا را می چرخاند، نیروی چرخش آنها سیاره جوان را کشیده تر و صاف تر می کند.

محققان بر این باورند که سیارات بعدا کروی میشوند، زیرا گاز و سایر مواد در قطب شمال و جنوب با سرعت بیشتری نسبت به خط استوا فرود می آیند. این پیش بینی ها امکان دارد روزی به حل این سوال کمک کند که سیارات چگونه تشکیل می شوند.

رصد پیش سیاره ها هنوز بسیار نادر است و تنها در چند سال اخیر امکان پذیر شده است. با این حال، محققان انتظار دارند که مسطح شدن پیش سیاره ها از طریق تلسکوپ قابل مشاهده باشد.

ولی طبق نظریه برافزایش هسته، پیش سیاره ها همچنان کروی هستند. این بدان معناست که اگر محققان بتوانند پیش سیاره های مسطح را مشاهده کنند، شواهد خوبی برای نظریه ناپایداری صفحه به دست خواهند آورد.

محققان در حال حاضر در تلاش برای بهبود مدل محاسباتی خود برای مقایسه نتایج به دست آمده با مشاهدات آتی تلسکوپ فضایی جیمز وب هستند.

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش