به گزارش مهر، پایگاه علمی – خبری ساینس الرت در گزارشی نوشت: موتور جتی را تجسم کنید که فضاپیمایی را سریعتر از سایر موتورهای شناخته شده به حرکت درمی آورد و باز هم تصور کنید که قرار باشد با این سیستم موتوری و در حالی که خبری از سوختهای فسیلی و هزینه های سرسام آور فعلی نباشد راهی فضا شوید.
این تصور دقیقا همان چیزی است که در موتورهای جت پلاسما می توان به واقع مشاهده کرد. البته این دسته از موتورهای محدودیتهای خاص خود را دارند و معمولا در محیطهای آزمایشگاهی به کار گرفته می شوند. اکثر این موتورها برای به حرکت درآوردن سیستمهای کوچک فضایی نظیر ماهواره ها مورد استفاده قرار می گیرند.
اکنون تیمی از دانشمندان دانشگاه فنی برلین مشغول کار بر روی موتورهای جت پلاسما هستند تا آنها را از آزمایشگاه خارج و برای استفاده های بزرگ و شاخص به کار گیرند.
موتورهای جت پلاسما به جای استفاده از سوخت فسیلی و هوای فشرده، مبتنی بر فرآیندی شبیه رئاکتور همجوشی یا فعل و انفعالات درون یک ستاره عمل می کنند.
در این فرآیند و در نتیجه فشرده سازی گاز به پلاسما، الکتریسیته ای تولید می شود که می توان از آن برای تولید میدان الکترومغناطیسی بهره برد.
حالا این دانشمندان در تلاش هستند تا ترکیب هیجان انگیزی از موتور پلاسما و جت مسافربری را تولید کرده تا با استفاده از آن بتوان افراد علاقمند را به ارتفاعات بالاتر یعنی مدار زمین رساند البته با در نظر گرفتن این نکته که همچون یک هواپیمای معمولی از روی زمین برخاسته و فرود می آید.
- 16
- 3