مهدی چمران روز یکشنبه پیش از آغاز بیست و یکمین جلسه شورای شهر، در جمع خبرنگاران درباره ورود ۲ رام قطار از تهران به قم گفت: در این خصوص خبر صحیحی ندارم.
وی با بیان اینکه امروز هم در نشست هم اندیشی پیش از جلسه شورا، فرصت نشد، در این خصوص از شهردار تهران سوال کنیم، اظهار داشت: باید مقدمات این کار فراهم و سپس این اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: از لحاظ قانونی باید یک سری اجازه ها برای چنین کاری دریافت شود.
چمران درباره جلسه امروز اعضای شورای شهر با علیرضا زاکانی، شهردار تهران گفت: در ارتباط با مسائل چند روز پیش و تلاشهای شهرداری در رفع آبگرفتگی صحبت شد و شهردار توضیحاتی داد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: از شهردار خواسته شده است تا در جلسه صحن علنی امروز شورا نیز در خصوص توضیح دهد.
چمران درباره وضعیت ترافیک تهران گفت: متاسفانه ترافیک هست و برای رفع آن تلاش هایی انجام میدهیم.
وی عنوان کرد: فردا ۱۱۰ اتوبوس وارد ناوگان میشود و اگر بتوان مترو را هم تقویت کرد، شاید کمی ترافیک کاسته شود.
وی همچنین درباره تلاش دولت برای کمک به حمل و نقل عمومی، عنوان کرد: دولت تصمیم به کمک دارد اما شرایط مالی مناسبی ندارد.
متروی پرند؛ در انتظار ۶۵۰میلیارد تومان
مجری خط متروی فرودگاه امام خمینی - شهر جدید پرند: بودجه برسد این خط، یک سال دیگر آماده بهرهبرداری است
تکمیل خط متروی فرودگاه امام خمینی(ره) به شهر جدید پرند به ۶۵۰میلیاردتومان منابع مالی نیاز دارد؛ بودجهای که اگرچه تامین آن در شرایط فعلی اقتصادی کشور دشوار بهنظر میرسد، اما در میان بودجههای هنگفت عمرانی و تأثیری که میتواند روی کاهش آلودگی هوا و استهلاک معابر به واسطه تردد هزاران خودرو در جنوب تهران بگذارد و بهتبع افزایش سلامت شهروندان، ضروری نشان میدهد. همین حالا، روزانه بین ۳۰ تا ۴۰هزار نفر از پرند برای کار به تهران میآیند و جدا از آنکه ترددشان با خودروهای شخصی با افزایش ترافیک پایتخت همراه است، خودشان نیز با آسیبهای جسمی و روحی فراوانی روبهرو میشوند. این درصورتی است که پیشبینیها از افزایش جمعیت شهر پرند طی ۵سال آینده از ۲۷۰هزار نفر فعلی به ۷۰۰هزار نفر حکایت میکند.
در این ارتباط مجری خط متروی فرودگاه امام خمینی(ره) به شهر جدید پرند درباره آخرین وضعیت این پروژه به همشهری میگوید: «قطعه اول این خط از ایستگاه شاهد تا ایستگاه آفتاب را شامل میشود و طول آن به حدود ۴کیلومتر میرسد. همچنین قطعه دوم یعنی از ایستگاه آفتاب تا ایستگاه فرودگاه امام خمینی(ره) که طول آن حدود ۲۶کیلومتر است. این دو قطعه در سنوات گذشته راهاندازی شدهاند. قطعه سوم و مهم این خط که از ایستگاه فرودگاه امام خمینی(ره) تا شهر جدید پرند میرود و طول آن به حدود ۲۰کیلومتر میرسد، در دست ساخت است. کارهای مربوط به زیرسازی تمامشده و تنها حدود ۲کیلومتر باقی مانده تا ریلگذاری یک خط آن تکمیل شود.»
علیرضا کرد رستمی با بیان اینکه ادامه کار شامل موارد تجهیزاتی و برقی، سیگنالینگ و ساختمان ایستگاه پرند در انتظار تامین اعتبار از سوی دولت است، میگوید: «با توجه به اینکه خط فرودگاه امام خمینی(ره)- پرند خارج از شهر است، تامین اعتبار آن با دولت (وزارت راه و شهرسازی) بوده و شهرداری تهران مجری طرح است. از آنجا که تکمیلشدن کامل این خط به بودجه کلان نیاز دارد و زمانبر است، برنامه و هدف ما این است که با حداقل منابع و در کمترین زمان ممکن این خط راهاندازی اولیه شده و به مرور در سالهای بعد تکمیل شود. برای راهاندازی اولیه یک خط ترددی، حدود ۶۵۰میلیارد تومان اعتبار لازم است. اگر بخواهیم هر دو خط را راهاندازی اولیه کنیم، این رقم تقریبا دو برابر شده و به حدود ۱۲۰۰میلیارد تومان میرسد.
ما در این پروژه با محدودیت منابع روبهرو هستیم. منابعی که دولت اختصاص میدهد به شکل اسناد خزانه اسلامی و اوراق اعتباری است که مستلزم پرداخت حفظ قدرت خرید هستند. در نتیجه به ازای هر ۱۰۰میلیارد تومانی که به این شکل پرداخت میشود، حدود ۵۰میلیارد تومان آن قابل هزینهکردن است. از سوی دیگر از آنجا که این منابع یکجا پرداخت نشده و به مرور تزریق میشود با توجه به تورم موجود در کشور دچار مشکل میشویم و سرعت پیشرفت پروژه بسیار کند شده است.» کرد رستمی میافزاید: «این در شرایطی است که اگر تامین اعتبار بهخوبی و با سرعت انجام شود، در بازه زمانی تقریبا یکساله میتوانیم فاز نخست پروژه را برای بهرهبرداری اولیه تکمیل کنیم. روزانه جمعیتی بیش از ۱۰هزار نفر با خودروی شخصی از شهر پرند برای کار به تهران میآیند و برمیگردند. در نتیجه راهاندازی این خط تأثیر بسیاری در کاهش ترافیک شهری و جادهای و آلودگی هوا خواهد داشت. طبق برآوردها با راهاندازی این خط، در هریک از مسیرهای رفت و برگشت حدود ۱۳هزار مسافر در هر ساعت میتوانند جابهجا شوند.»
- 12
- 7