اینجا حاشیه پایتخت، نقطهای بین اسلامشهر، اتوبان تهران ساوه و اتوبان آزادگان و منطقهای مملو از کورههای آجرپزی است؛ کورههایی که این روزها به نماد فقر در حاشیه تهران تبدیلشدهاند. کورههایی پر از کودکان ایرانی و مهاجر که تنها سرگرمی آنها، بازی در زمینهای خاکی است.
کودکانی که نه آیندهای دارند و نه مشخص است چه سرنوشتی در انتظار آنها است. بیشتر خانههای موجود در این منطقه کاهگلی یا ساختمانهای آجری غیر مهندسی ساز است و در برابر هر رخداد سادهای در طبیعت، امکان تخریب و مرگ ساکنان آن وجود دارد. این خانهها تک اتاق و فاقد حمّام و دستشویی است و خانوادهها ناچارند از حمام و دستشویی مشترک استفاده کنند.
این مناطق حاشیه تهران فاقد امکانات زیرساختی و لولهکشی آب بوده و ساکنین برای رفع نیاز از تانکر آب استفاده میکنند.
***
زاکانی: خدا به درآمد ما در شهرداری تهران برکت داد
شهردار تهران دربارۀ کسب درآمد از راه فروش تراکم گفت: «به هیچ وجه تراکم فروشی در شهر تهران وجود ندارد».
علیرضا زاکانی که به مناسبت آغاز هفتمین ماه خدمت خود در شهرداری تهران، شامگاه پنج شنبه ۲۵ فروردین در برنامۀ «صف اول» شبکۀ خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران حاضر شده بود، کسب درآمد از طریق فروش تراکم را رد کرد و گفت: «روز اول معاون اقتصادی مالی دورۀ قبل آمد و گفت: ابتدای ماه باید ۲۳۵۰ میلیارد تومان آماده کنیم. این بودجه هم از پروندههای ساخت و ساز تأمین میشد چرا که ۶۷ درصد درآمد شهرداری تهران از حوزۀ شهرسازی تأمین میشود، اما من از همان اول جلوی تخلف را گرفتم و خدا به درآمد ما درشهرداری تهران برکت داد».
نکتۀ جالب دیگر در این مصاحبه این بود که آقای زاکانی شعار سال ۱۴۰۱ را «تهران؛ شهر تلاش و سازندگی» اعلام کرد حال آن پیشتر شعار «تهران؛ کلان شهر الگوی جهان اسلام» در ساختمانهای شهرداری نصب شده بود. با این حال این شعار را در سخنان خود آورد و گفت: «چشمانداز شهرداری الگوسازی است. یعنی میکوشیم تهران به عنوان کلانشهرِ الگوی جهان اسلام، ساخته شود.»
زاکانی، کف بودجۀ شهرداری تهران در سال جاری را ۵۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: مجوز ثبت ۶۰ هزار میلیارد تومان هم به ما داده شده است.
شهردار تهران دربارۀ شفافیت مالی هم گفت: ۱۲۰۰ حساب را به خزانۀ واحد تبدیل کردیم و از شهروندان خواست هر جا خطا دیدند با فیلم و عکس بفرستند تا پیگیری شود.
- 9
- 6