یکشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۵۱ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۲۱۷۹
شهری و روستایی

در روستاهای استان خوزستان چه می‌گذرد؟

زندگی در گرمای ۵۰ درجه بدون آب و برق

وضعیت مردم خوزستان,گرمای شدید در خوزستان
گرمای هوا در کشور به اوج خود رسیده و مردم در مناطق جنوبی کشور گرمایی غیرقابل توصیف و گاهی بالاتر از ۵۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کنند و مشکل آب و برق همچنان در این مناطق پایدار است.

به گزارش رویداد ۲۴، سال گذشته به دنبال اعتراضات مردم خوزستان بر سر بحران آب در این استان، مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس گفته بود «گریه آور است که با وجود ۵ سد بزرگ، ٧٠٠ روستا و ٢۵ شهر در این استان دچار تنش آبی باشند.»

حالا، اما خباری درباره قطعی مکرر برق و آب در شهرستان شادگان و به‌ویژه روستا‌های تابعه این شهرستان به گوش می‌رسد، آنچنانکه شنبه ۱۵ مرداد ماه برخی روستا‌های شادگان با قطع ۱۰ ساعته برق مواجه شدند. مردم معترض شادگان می‌گویند هنوز مسئولان منطقه فکری بایسته برای حل این مشکلات نکرده‌اند.

۲۴ ساعت قطعی آب در دمای بیش از ۵۰ درجه

یکی از فعالان اجتماعی شهرستان  می‌گوید: به دلیل افزایش رطوبت هوا حدود دو هفته است که تجهیزات برق منطقه دچار آسیب شده و عایق مربوط به این تجهیزات شکسته‌اند. این مساله باعث شده که با قطعی برق مواجه شویم به نحوی که اکثر روستا‌های شادگان در مسیر‌های دهستان حسینی، مسیربوزی، جهانگیری، منصوره، شهر خنافره، دهستان‌های خروسی جنوبی و خروسی شمالی، روستای سالمی و اکثر نواحی شهر شادگان و دارخوین با قطعی مکرر برق مواجه هستند.

وی ادامه می‌دهد: قطعی برق در این نواحی طولانی مدت بوده و بسیاری از این روستا‌ها قطع برق بیشتر از ۲۴ ساعت را تحمل کرده‌اند در شرایطی که دمای هوا گاهی به ۵۵ درجه هم رسیده است. در شهر شادگان نیز تقریبا هر روز چند ساعتی قطعی برق را تجربه کرده‌اند. بسیاری از خانواده‌ها در این شرایط هوای گرم، لوازم برقی‌شان از جمله کولر و یخچال در اثر نوسان‌های برق سوخته است و بسیاری از آن‌ها توان خرید دوباره این لوازم را ندارند.

قطعی آب و برق در شادگان

به گفته این فعال اجتماعی مردم شادگان همزمان با قطعی آب مواجه هستند که البته این مساله بیشتر شب‌ها رخ می‌دهد. علت این موضوع نیز آن است که منبع آب مربوط به دهستان بوزی که حدود ۱۳ روستا را آب‌رسانی می‌کرد به دنبال فرسودگی طی سال‌های زیاد بالاخره یک ماه پیش تخریب شد و دیواره آن فرو ریخت برای اینکه به این روستا‌ها آبرسانی شود، آب شهر شادگان از ساعت ۱۲ تا ۲ نیمه شب قطع یا دچار افت فشار می‌شود. با این حال حدود ۶ ماه پیش از این حادثه به فرماندار هشدار داده بودند که منبع در آستانه تخریب است، اما نپذیرفتند.

او می‌گوید: در شادگان بیش از ۲۰۰ روستا وجود دارند که به صورت سهمیه‌ای آب رسانی شده و ۱۲ ساعت آب داشته و ۱۲ ساعت آب ندارند که البته آبی که به داخل لوله‌ها می‌رود تنها برای استفاده روزمره بوده، اما برای نوشیدن مناسب نیست به همین دلیل در شادگان ناچاریم آب روزانه خود را بخریم که مبلغ آن نیز قابل توجه است.

وی اضافه می‌کند: با اداره برق و اداره آب جلساتی داشتیم که البته تنها شعار شنیدیم و از عمل خبری نیست. پاسخی که در این ادارات می‌گیریم آن است که از استان اعتباراتی به ما تعلق نمی‌گیرد که برای ترمیم تجهیزات برق شهر و روستا استفاده کنیم این درحالی است که شبکه برق شهری فرسوده است، برخی کابل‌ها به سرقت رفته و جایگزین هم نمی‌شوند به همین دلیل ولتاژ برق در شادگان در نوسان است و به مردم ضرر مالی هم می‌زند. درباره نوسازی یا بازسازی منبع آب هم گفته‌اند که آن را به پیمانکار خواهند سپرد که از وضعیت آن اطلاعی ندارم.

برخورد با معترضان به قطعی آب و برق

به گفته این فعال اجتماعی افراد سالمند و کودکان تحمل گرمای ۵۰ درجه را ندارند چنانکه یکی دو روز پیش یک کودک اهل روستای سالمی به دلیل گرما دچار تشنج شد و فوت کرد. البته فرماندار و شبکه بهداشت منطقه اعلام کرده‌اند که این کودک در اثر تشنج فوت کرده است نه گرمازدگی. حتی اگر این مساله هم درست نباشد، یکی از اهالی روستای منصوره در روز‌های گذشته فرزندش را به نشانه اعتراض به قطعی برق و آب، مقابل اداره برق برد و اعتراضاتش را مطرح کرد این مساله که شایعه نیست و حقیقت دارد.

در فیلم منتشر شده از روستای منصوره فردی که فرزندش را روی دست بلند کرده به زبان عربی می‌گوید: «این نوزاد چه گناهی کرده. از ساعت ۱۱ صبح تا الآن با ماشین تابش بدم گرمشه» «گناهش چیه، هاآ، گناهش چیه بهم بگو این بچه از ساعت ۱۱ صبح تا الان» «هزاران کودک و زن بیمار و پیرمرد افتاده اند و خیلی از مردم صبح تا الآن همینطور موندن تو گرما، گناهشون چیه؟ بیا ببین مادرش و خواهرش تو ماشین نشستن از گرما آخه چرا چه گناهیه»

این فعال اجتماعی ادامه می‌دهد: متاسفانه به محض اینکه ما بابت مسئله‌ای پیگیری و اعتراض می‌کنیم فرماندار معترض می‌شود و سریعا هم با ما برخورد می‌شود. نماینده ما در مجلس هم با اینکه چند دوره است در مجلس حضور دارد، اما تا به حال فکری برای مشکلات شهرستان نکرده است.

او می‌گوید: یکی از سوالات ما این است که آیا شما و فرزندان شما می‌توانند گرمای بالای ۵۰ درجه را بدون آب و برق تحمل کنند. ما دو هفته است که معترض هستیم، اما فرماندار پاسخی نمی‌دهد. ما خواستار آزادی بیان هستیم که بتوانیم مسائل‌مان را پیگیری کنیم این وضعیت زیبنده جمهوری اسلامی نیست.

فرماندار شادگان: ۹۶ درصد قطعی برق نداریم

جمال صالح‌زاد فرماندار شادگان می‌گوید: «تقریبا در بحث آب قطعی نداریم و زمانی هم که قطعی آب ایجاد شد به این دلیل بود که با قطعی آب برخی از تاسیستات قدرت پمپاژ آب را از دست می‌دهند. اما در ماجرای قطع برق دو دلیل وجود دارد یکی اینکه ریزگرد‌های هوا وقتی در شرایط خشکی هوا روی تاسیستات برق می‌نشینند، مشکلی ایجاد نمی‌کنند، اما وقتی ریزگرد‌ها با رطوبت بالا آمیخته شود باعث از دسترس خارج شدن خطوط می‌شوند. در حال حاضر مشغول شست‌وشوی تاسیسات هستیم و بیش از ۹۶ درصد قطعی برق نداریم.»

وی با اشاره به انتشار فیلمی مربوط به روستای منصوره که طی آن مردی معترض به قطعی برق مقابل اداره برق شادگان فرزندش را روی دست بلند می‌کند، می‌گوید: «ما درخواست کرده‌ایم که برق روستای منصوره تعیین تکلیف شود. زیرا روستای منصوره در محدوده شادگان است و مردم وقتی با مشکل برق مواجه می‌شوند به اداره برق شادگان هجوم می‌آورند در حالیکه برق این روستا از اهواز تغذیه می‌شود.»فرماندار شادگان تاکید می‌کند: «قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه در حال حاضر خطی را برای تامین آب این روستا اجرا کرده است که در هفته دولت افتتاح می‌شود که با این اقدام آب پایدار به منصوره خواهد رسید.»

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش