شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۸:۲۴ - ۰۱ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۰۰۸۸
شهری و روستایی

چوب حراج اصولگرایان به اموال شهرداری

شعبده بازی ۵۰ هزار میلیاردی زاکانی برای پرداخت بدهی قالیباف

زاکانی و قالیباف,چوب حراج اصولگرایان به اموال شهرداری
روزی شرکت‌ها واگذار می‌شوند و روز دیگر، شورایی دیگر تصمیمی دیگر اتخاذ می‌کند. پس از گذشت چندسال حالا، رویکرد شهرداری قالیباف دوباره در بهشت زاکانی حلول کرده است.

به گزارش فراز، شورای شهر تهران صبح روز یکشنبه ۲۹ آبان‌ماه، لایحه اخیر «علیرضا زاکانی»، شهردار تهران را به بررسی گذاشت. این لایحه در مورد مجوز واگذاری بخشی از سهام تعدادی از شرکت‌های متعلق به شهرداری تهران جهت تسویه بدهی ۵۰هزار میلیاردی به بانک‌ها بود که توسط اعضای شورای شهر تصویب شد. بر اساس این لایحه سهام چهار شرکت همشهری، شهروند، فروشگاه رفاه و شهر آفتاب در ازای بدهی‌های شهرداری به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

از بدهی ۵۰هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران به بانک‌ها، ۳۰هزار میلیارد تومان اصل پول و ۲۰هزار میلیارد تومان سود آن است. ۳۸ هزار میلیارد تومان از این بدهی‌ها متعلق به بانک شهر و ۸هزار میلیارد تومان متعلق به پیمان‌کاران در مناطق شهرداری است. اعضای شورای شهر واگذاری سهام شرکت‌های تابعه شهرداری به بانک‌ها را با هدف «کاهش تصدی‌گری شهرداری» و «پرداخت بدهی‌ها»، یک تیر و دونشان تلقی می‌کنند اما هزینه و تبعات این تصمیم می‌تواند بسیار گسترده‌تر از هر توجیه دیگری باشد.

تصمیم شهرداری و شورای شهر تهران به واگذاری دارایی‌های متعلق به شهرداری، تصمیم تازه‌ای نیست. این پیشنهاد برای نخستین بار در زمان شهرداری «محمدباقر قالیباف» در شورای چهارم شهر مطرح شد. سال‌ها پیش شورای چهارم شهر تهران به ریاست «مهدی چمران» نمایشگاه آفتاب و شهروند را به ازای پرداخت بدهی، به بانک شهر واگذار کرد. در دوره شورای پنجم اما، این دو دارایی شهرداری را از بانک پس گرفت و قرارداد را منحل کردند. در زمان واگذاری، مبلغ بدهی شهرداری تهران به بانک شهر، ۵هزار میلیارد تومان بود، حالا اما این رقم به ۳۸هزار میلیارد تومان رسیده است.

دلیل این کشاکش در تصمیم به واگذاری دارایی‌های شهرداری تهران به بانک‌ها چیست؟ روزی شرکت‌ها واگذار می‌شوند و روز دیگر، شورایی دیگر تصمیمی دیگر اتخاذ می‌کند. پس از گذشت چندسال حالا، رویکرد شهرداری قالیباف دوباره در بهشت زاکانی حلول کرده است. دلیل مخالفت شورای شهر پنجم با واگذاری دارایی‌ها در ازای بدهی‌ به بانک چه بود؟

مخلص کلام این است که واگذاری دارایی‌ها در ازای بدهی، به نوعی هم فرار از مسوولیت است و هم زیان‌بار؛ شهرداری تهران علی‌رغم همه فشارهایی سال‌ها که به دلیل تحریم‌ها و تضعیف نظام مالی کشور متحمل شده، ابزارهای گوناگونی برای بازپرداخت بدهی‌ها دارد. از طرفی «علیرضا زاکانی»، شهردار پرمناقشه تهران بارها تاکید کرده که تحریم‌ها، مانعی برای مدیریتش در شهر تهران نیستند. او در اردیبهشت‌ماه امسال در نخستین نشست خبری‌اش گفت: «پیش‌تر هم گفته‌ام که مشکلات ۸۰ درصد به مدیریت و ۲۰ درصد به تحریم ارتباط دارد و الان قائلم که میزان تاثیر تحریم کمتر از این است». حالا اما شهرداری زاکانی زیر بار بدهی ۵۰ هزار میلیاردی، با تصمیمی غیرمنطقی در تلاش برای پوشاندن زخم‌هایی است که بر پیکره مدیریت شهری پایتخت وارد آمده است.

از طرفی دیگر، واگذاری سهام چند شرکت به بانک‌ها در ازای بدهی، که به احتمال زیاد برای جبران بدهی‌ها به طور اغراق‌آمیزی ارزش‌گذاری شده‌اند، نه تنها اقدامی در راستای بازپرداخت اصل پول و سودش به بانک نیست بلکه به افزایش زیان‌انباشته بانک‌ها و ضرر مالی بیش‌ازپیش می‌شود. در نتیجه این زیان، بدهی بانک به بانک مرکزی افزایش یافته و بانک مرکزی نیز برای جبران زیانی که به نظام پولی و بانکی کشور وارد آمده، ناگزیر به چاپ اسکناس خواهد شد. چاپ پول، نقدینگی را در کشور افزایش داده و در نهایت نتیجه‌ای جز افزایش تورم نخواهد داشت.

براساس آخرین داده‌های آماری بانک مرکزی، حجم نقدینگی در پایان مرداد ماه سال ۱۴۰۱ به ۵۴۰۱ هزار میلیارد تومان رسید که در مقایسه با پایان اسفندماه سال گذشته ۱۱.۸درصد و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۷.۸درصد رشد داشته است. علی‌رغم تلاش‌هایی که دولت سیزدهم در راستای کاهش نقدینگی و مهار تورم در کشور مدعی آن شده، اوضاع اقتصادی کشور، همانطور که به چشم می‌آید، چندان مطلوب نیست. تورم در پایتخت به طور طبیعی بسیار مشهودتر از شهرهای دیگر کشور است و یک تصمیم اشتباه در نظام پولی و بانکی کشور می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری به بار بیاورد.

تصمیم شهرداری زاکانی و همدلی اعضای شورای ششم شهر با شهردار پایتخت، نه تنها نشانه‌ای از سوءمدیریت کلان در شهر تهران است بلکه نشان می‌دهد که شهردار تهران و شورای شهرش حاضرند به هر قیمتی که شده از مسوولیت شانه خالی کنند، حتی اگر این قیمت، تحمیل فشار مضاعف به نظام بانکی و ایجاد اختلال در روند تورمی اقتصاد کشور باشد.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش