دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۹ - ۱۳ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۱۱۵۱
شهری و روستایی

یک کشور را تبدیل به اتاق گاز کردن

آیا جان مردم برای مسئولان مهم است؟ | چمران: آلودگی هوا را از روی بغض و کینه بر گردن شهردار تهران می اندازند❗️

بی کفایتی شهردار تهران در موضوع آلودگی هوا,مازوت سوزی
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به پیش‌بینی پذیر بودن افزایش شاخص آلاینده‌ها بالای ۱۵۰ در فصل زمستان باتوجه به سال‌های گذشته گفت: ما به عنوان محیط زیست معتقدیم امسال با شرایط خاصی به جهت طولانی بودن وارونگی دما (اینورژن‌) مواجه هستیم. واقعیت این است که سوخت توزیع شده در کل کشور استاندارد نیست و احتمال سوزاندن سوخت غیراستاندارد توسط این خودروها وجود دارد. بدین جهت آلایندگی آن‌ها در شرایط وارونگی دما می‌تواند به افزایش دی‌اکسیدگوگرد نیز کمک کند.

براساس گزارش‌های منتشر شده، در سال گذشته بیش از ۲۰ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا در کشور جان خود را از دست داده‌اند. همچنین گفته شده که بیماران مرتبط با آلودگی هوا ده‌ها هزار نفر بیشر از قربانیان آلودگی هوا هستند. برخی گزارش‌ها درباره علت آلودگی بی‌سابقه آلودگی هوای تهران حاکی از کمبود گاز به عنوان سوخت پالایشگاه‌ها و روی آوردن دولت به مازوت و گازوئیل است که موجب تشدید آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور شده است.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ در این میان علیرضا زاکانی، شهردار تهران نیز تاکنون در قبال آلودگی هوا سکوت کرده و بیشتر در متینگ‌ها و جلسات سیاسی شرکت و به اظهارنظر درباره مسائل سیاسی می‌پردازد. وی اخیرا نیز بدون اشاره به آلودگی شدید هوای تهران، گفته بود که نوسانات بازار ارز کار دشمن است و به مردم توصیه کرده بود که دلار نخرند چرا که قیمت دلار پایین خواهد آمد! برخی خواستار برکناری وی شده بودند.

از سوی دیگر رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفته بود: بر اساس گزارش وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۰ در ۲۷ شهر آلوده کشور، حدود ۲۱ هزار مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا گزارش شده و ۱۱.۳ میلیارد دلار خسارت به همراه داشت.

با این حال تنها راه کار مسئولان در این شرایط فعلا غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها بوده است.

آلودگی هوا و وارونگی دمای بی‌سابقه تهران | فقدان سوخت استاندارد در کل کشور

در همین خصوص، زهره عبادتی ادعای برداشتن مقطعی پلمب‌ نیروگاه‌هایی که قابلیت مازوت‌سوزی دارند را رد و اظهار کرد: در تهران تنها نیروگاه بعثت قابلیت استفاده از سوخت مازوت را دارد که از سال ۹۸ پلمب است. می‌توانید هم‌اکنون از شرکت گاز نیز بپرسید تا مطمئن شوید گاز این نیروگاه قطع شده است تیا خیر؟ من این ادعا را کامل رد می‌کنم چراکه تصمیم بر این بوده است در تهران گاز مورد نیاز نیروگاهی که قابلیت مازوت‌سوزی دارد، تامین شود و از زمان پلمب تاکنون هم مازوت‌سوزی نداشته‌ایم.

سوخت پرگوگرد علت آلودگی هوای تهران است؟

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران در پاسخ به سوال که آیا سوخت پرگوگرد علت افزایش آلاینده دی‌اکسید گوگرد است به خبرگزاری ایسنا توضیح داد: در استان تهران سوخت استاندارد توزیع می‌شود اما بسیاری از خودروهای سنگین حمل بار و مواد اولیه که دربزرگراه آزادگان و کمربندی‌های اطراف تهران تردد می‌کنند، داخل تهران سوخت‌گیری انجام نمی‌دهند. واقعیت این است که سوخت توزیع شده در کل کشور استاندارد نیست و احتمال سوزاندن سوخت غیراستاندارد توسط این خودروها وجود دارد. بدین جهت آلایندگی آن‌ها در شرایط وارونگی دما می‌تواند به افزایش دی‌اکسیدگوگرد نیز کمک کند.

چرا دوباره هوای تهران آلوده شد؟

وی درباره علت آلودگی اخیر هوای تهران افزود: علت اصلی آلودگی هوای تهران در سال جاری، پدیده وارونگی دما (اینورژن) به‌صورت طولانی مدت است که البته یک پدیده کاملا طبیعی است. در سال‌های گذشته تداوم اینورژن به این شکل نبوده است. به عنوان نمونه دو تا سه روز در چنین شرایطی بودیم و پس از سه روز ناپایداری جوی ایجاد می‌شد و از شرایط اینورژن خارج می‌شدیم.

عبادتی به مدت زمان وارونگی دما در سال جاری اشاره کرد و توضیح داد: ۱۴ روز متوالی در آذرماه سال جاری پدیده وارونگی دما را داشتیم که بی‌سابقه بوده است و اکنون نیز در دی‌ماه در نهمین روز اینورژن قرار داریم.

وی ادامه داد: در شهر تهران هشت میلیون و ۱۶۰ هزارنفر و در استان تهران ۱۴ میلیون نفر جمعیت در حال تردد داریم. حدود ۸۰ هزار ماشین‌آلات سنگین در سطح شهر تردد می‌کنند بنابراین حتی اگر هر کدام از این موارد آلاینده‌های خاص خود را به اندازه کم تولید کنند، آلاینده‌ها تجمع پیدا می کنند.

به گفته عبادتی تداخل اینورژن طولانی مدت با فعالیت‌های انسانی یا فعالیت واحدهای صنعتی در مجموع باعث تجمیع غلظت آلاینده‌ها و افزایش شاخص می‌شود. فعالیت‌های انسانی مانند ترددهای معمولی عموم مردم و فعالیت‌ واحدهای صنعتی مانند تردد ماشین‌آلات سنگین، حمل بار و موارد اولیه که حتی با وجود خروجی‌های استاندارد هم باعث افزایش غلظت آلاینده‌ها می‌شوند.

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران درباره سابقه افزایش شاخص آلاینده‌ها در این فصل گفت: افزایش شاخص آلاینده‌ها بالای ۱۵۰ در این فصل باتوجه به سال‌های گذشته پیش‌بینی می‌شود اما ما به عنوان محیط زیست معتقدیم امسال با شرایط خاصی به جهت طولانی بودن وارونگی دما مواجه هستیم.

راهکارهای حل مشکل آلودگی هوای تهران

وی به ارائه راهکارهایی برای کاهش آلودگی هوای تهران پرداخت و گفت: اکنون مهم‌ترین راهکار کمک‌کننده ابتدا از رده خارج کردن خودروهای فرسوده است. این خودروها به‌ویژه خودروهای سنگین مقصر اصلی حجم قابل توجهی از آلودگی هوای تهران هستند سپس موضوع حائز اهمیت توسعه حمل و نقل پاک و عمومی است. افزودن اتوبوس‌های دیزلی به ناوگان حمل و نقل و خودداری از نوسازی این ناوگان مشکل تهران را حل نمی‌کند.

عبادتی در اظهارکرد: به سرعت باید توسعه حمل و نقل پاک را در دستورکار قرار دهیم. در نهایت با افزایش دسترسی مردم به حمل و نقل عمومی تردد خودروهای شخصی کمتر خواهند شد و از آلایندگی ناشی از تردد خودرو و اتوبوس‌های فرسوده نیز کاسته می‌شود.

یک کشور را تبدیل به اتاق گاز کردن

عضو اتاق بازرگانی با توئیتی کنایه آمیز به وضعیت آلودگی هوای تهران و برخی شهر‌ها واکنش نشان داد.

به گزارش خبرآنلاین پدرام سلطانی در حساب توئیری خودش نوشت: «یک کشور را تبدیل به اتاق گاز کردن تنها از دست شما ساخته بود.»

بی کفایتی شهردار تهران در موضوع آلودگی هوا,مازوت سوزی

تایید مازوت‌سوزی

برخلاف اظهارات مقامات دولتی که مازوت سوزی را تکذیب کرده اند، یک نماینده مجلس گفت: بی برنامگی در مصرف منابع و انرژی‌های موجود از آب و برق گرفته تا گاز امروز کشور را با کمبودهایی مواجه کرده است و شاهد مازوت سوزی در برخی از نیروگاه‌ها هستیم و همین مسئله موجب افزایش آلودگی هوا در کلانشهرها به ویژه پایتخت شده است.

براساس گزارش خبرگزاری مجلس، اقبال شاکری، نماینده تهران و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در مورد نقش مازوت سوزی در شدت گیری آلاینده‌های تهران، گفت: بی برنامگی در مصرف منابع و انرژی‌های موجود از آب و برق گرفته تا گاز امروز کشور را با کمبودهایی مواجه کرده است و شاهد مازوت سوزی در برخی از نیروگاه‌ها هستیم و همین مسئله موجب افزایش آلودگی هوا در کلانشهرها به ویژه پایتخت شده است، البته در نظر داشته باشیم دولت بارها تاکید داشته که در تهران مازوت سوزی نداریم با تمام این تفاسیر دستگاه‌های مربوطه به ویژه کمیسیون انرژی باید به این مسئله ورود جدی داشته باشند.

 آلودگی هوا را از روی بغض و کینه بر گردن شهردار تهران می اندازند | نظر چمران درباره استیضاح زاکانی

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: موضوع آلودگی هوا را بر گردن شهردار تهران گذاشتن نه تنها بی‌انصافی بلکه بی‌اطلاعی و از روی بغض و کینه است.

بی کفایتی شهردار تهران در موضوع آلودگی هوا,مازوت سوزی

به گزارش همشهری آنلاین، مهدی چمران در حاشیه یکصد و نوزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز در شورا مراسم سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور یکی از نزدیکان ایشان برگزار خواهد شد، اظهار کرد: نطق پیش از دستور این جلسه نیز در خصوص ایشان خواهد بود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه یکی از اعضا برای مصوبه جدید کمیسیون باغات در شهرداری‌های مناطق انتخاب می‌شود، تصریح کرد: گزارش حسابرسی و موضوع کمیسیون ماده پنج نیز بررسی می‌شود.

او با بیان اینکه کسانی که نقش مدیریت شهری در مورد آلودگی هوا را مطرح می کنند نگاهی به قانون هوای پاک داشته باشند، گفت: از بیش از ۲۰ دستگاه حاضر، درصد سهم هریک را ببینند که آنها چه میزان نقش دارند و نقش مدیریت شهری چه اندازه است؟ من این را به خودشان واگذار می‌کنم و ان شاءالله انصاف داشته باشند و نگاه آلوده سیاسی نداشته باشند تا ببینند شهرداری چقدر در موضوع آلودگی هوا اثر گذار است.

باید ترک فعل سایر دستگاه‌ها بررسی شود

چمران گفت: درست است جایگاهی برای مدیریت شهری در زمینه آلودگی هوا گذاشته‌اند، اما مسئول اجرا سازمان حفاظت محیط زیست است؛ این بلا یک روزه نیامده و سالها بوده و هر روز بیشتر شده، بنابراین باید ترک فعل بررسی شده و مشخص شود که چه کاری انجام نشده که به امروز رسیدیم؟

او با تأکید بر اینکه تنها تهران با آلودگی هوا درگیر نیست، یادآور شد: اراک، اصفهان، تبریز، مشهد و قم نیز درگیر هستند و مساله عمومی است و همه شهرها دچار هستند و بر گردن شهردار تهران گذاشتن نه تنها بی انصافی بلکه بی اطلاعی و از روی بغض و کینه است و کاملا مشخص است.

چمران همچنین تصریح کرد: وزیر کشور برای قانون هوای پاک حداقل سه جلسه برگزار کردند و شهردار تهران تنها یکی از اعضا بود و دیگر اعضا نیز حضور داشتند. بحث حمل و نقل عمومی و واگن مترو و اتوبوس باید از کجا تهیه شود؟ نفت و بنزین که باید یورو ۵ باشد از کجا باید تهیه شود؟ وزارتخانه‌ها نیز گزارش داده اند که جلو رفته‌اند و برای اجرای مابقی آن اشکالاتی دارند.‌ نیروگاه های اطراف تهران نباید مازوت استفاده کنند که اعلام کردند چند سال استفاده نمی‌شود.

او ادامه داد: یکی از مشکلات این است که در تهران شرکت پخش فرآورده های نفتی گازوییل ۵۰ ppm توزیع می ‌ند، اما در دیگر شهرها بیش از ۱۰۰۰ ppm است و این خودروها در تهران تردد می‌کنند و این گازوئیل در پایتخت سوخته می‌شود و هوا را به مقدار زیادی آلوده می کند.

استیضاح شهردار تهران

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه به عقیده من سازمان حفاطت محیط زیست مسئول پیگیری این مساله است، گفت: مدیریت شهری باید سنگ موضوع را به سینه بزند و مطالبه گر باشد و اگر اتوبوس کم داریم خود را به آب و آتش بزنیم که تامین کنیم و البته شهرداری واقعا این کار را انجام می‌دهد.

چمران افزود: سیستم اداری ما کند است و هنوز تأمین ناوگان مترو عملیاتی نشده و باید در داخل به صورت جدی دنبال شود که پیگیری نیز صورت می گیرد. معاینه فنی و جنگل کاری از وظایف شهرداری بوده که بیش از آنچه که باید، انجام داده و به صورت کامل گزارش ارائه داده است. 

عضو شورای شهر تهران با اشاره به مطرح شدن موضوع استیضاح شهردار تهران از سوی شورا توسط یکی از رسانه‌ها تاکید کرد: من دوست ندارم با اعضای شورای قبلی صحبتی داشته باشیم. باید خودمان کار کنیم و نشان دهیم کار چیست. دستگاه‌های قضایی باید ترک فعل ها را بررسی کنند.

مهدی چمران همچنین در یکصد و نوزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن تسلیت به مناسبت سومین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: امیدواریم همه ما بتوانیم راه این شهدا و تمام شهدا، وحدت، همدلی و خلوص را دنبال کنیم و اگر راه تفرقه را انتخاب کردیم، انحراف از راه شهداست.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: تلاش دشمن این است که وحدت و همدلی ما را بشکند و حتی با فحاشی می خواستند این همدلی را از بین ببرند؛ فکر نکنیم تمام شده و باید در راه شهدا استوارتر گام برداریم تا در صحنه های آینده نیز موفقیت خود را تضمین کنیم.

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
این چمران با بردار شهیدش ۱۸۰ درجه فرق دارد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش