اخباری مبنی بر اینکه دختر دهه هشتادی یکی از اعضای شورای شهر تهران حقوق ۳۳ میلیونی از شورا دریافت میکند در فضای مجازی منتشر و همین خبر جنجالهای زیادی را به همراه داشت.
در همین زمینه مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با فارس گفت: کسی که عضو شورای شهر میشود میتوانند رییس دفترش را با خودش بیاورد. این عضو شورا هم دخترش را برای این کار با خود به شورای شهر آورد.
به دلیل اینکه رییس دفتر یک سری وظایف خاص دارد جایگاهش بالاتر از یک کارمند است اما براساس تصمیات گرفته شده فیش حقوقی این خانم ماه آینده اصلاح میشود و براساس جدولی که در شورا وجود دارد باید حقوق و مزایا دریافت کند.
وقتی خبر حقوق ۳۳ میلیونی این خانم جوان را دیدم موضوع را پیگیری کردم و گفتند این فرد حقوق معوقه داشته و به همین دلیل این میزان حقوق را دریافت کرده است، حالا اینکه چرا این فرد حقوق معوقه داشته باید بررسی شود.
_
پینوشت: شخصی که چمران از دریافتی نجومیاش دفاع کرده، حتی قبض موبایلش را هم از بیتالمال دریافت نموده.
هزینه ایاب و ذهاب بیش از ۶۰۰هزارتومان !
یعنی بابت رفت و آمد به شورای شهر هم از بیتالمال پول گرفته ...
به رغم آنکه این مقام ارشد شورای شهر تهران گفته است مبلغ مندرج در فیش حقوقی دختر شورای شهر تهران «قانونی» و جزو «معوقات» او بوده اما برخی از فعالان حوزه شهری، این توضیحات را «توجیه» دانسته و استخدام این فرد را از اساس غلط و اشتباه دانستهاند.
دکتر «علیرضا شریفییزدی» روانشناس اجتماعی درباره پیامدهای اجتماعی این اتفاق به «جهانصنعت» گفت: اگر اخبار یک سال گذشته را مرور کنید، هرازگاهی از گوشه و کنار خبرهایی شبیه به این موضوع را شنیدهاید، اینکه افراد خاص بدون اینکه تجربه و دانش لازم داشته باشند تنها به واسطه ارتباطاتی که دارند در منصبهایی مشغول به کار میشوند که تبعیض آشکار است. اینگونه افراد رقمهای بالایی را به لحاظ حقوقی به نسبت جامعه دریافت میکنند. چنین موضوعی در سطح جامعه بسیار شایعه است. سالهای گذشته وقتی مردم از اینگونه خبرها مطلع میشدند، قطعا واکنش نشان میدادند اما این روزها برای عوام عادی شده است.
البته نباید فراموش کرد که انتشار هر روزه این خبرها اعتماد عمومی نسبت به برخی مسوولان را کاهش داده است. وی افزود: به نظرم در حال حاضر اعتماد عمومی نسبت به برخی مسوولان در وضعیت بحرانی است. به همین دلیل اخبارهایی از این دست تاثیر آنچنانی بر افکار عمومی ندارند. این بدین معنا نیست که حقوق نجومی این خانوم به چشم افراد جامعه به خصوص اقشار ضعیف نیاید اما اعتماد عمومی به قدری از بین رفته که فیشهای حقوقی نجومی مردم را متعجب نمیکند.
این جامعهشناس با اشاره به تاثیر این اخبار در بلندمدت بر افکار عمومی بیان کرد: رسانهای شدن فیشهای حقوقی نجومی در بلندمدت منجر به فاصله و شکاف دولتمردان با توده مردم میشود. شریفییزدی در پاسخ به اینکه چرا آحاد مردم نسبت به توضیحات چمران رییس شورای شهر تهران قانع نشدند، گفت: به نظرم این روزها اگر مسوولی درباره یک رویدادی واقعیت را هم بیان کند به دلیل بیاعتمادی، جامعه سخن او را باور نمیکند. این در حالی است که در گذشته برخی مسوولان مانند آقای هاشمیرفسنجانی وقتی درخصوص اتفاقی توضیح میداد، طرفداران ایشان که کم هم نیستند، کاملا سخنانشان را باور میکردند. اما این روزها مردم به برخی دولتمردان اعتمادی ندارند. حتی اگر آقای چمران هم با صداقت صحبت کرده باشد عموم عامه اعتقادی به ایشان ندارند.
وی بیان کرد: از طرفی شکاف بیاعتمادی به قدری در جامعه زیاد شده است که اینگونه خبرها تنها ذرهای از این شکاف را جابهجا میکند. به همین دلیل از لحاظ جامعهشناسی مردم در برابر انتشار اینگونه خبرها خنثی شدند، وگرنه افکار عمومی اگر در حالت عادی این خبرها را میشنیدند با مقایسه فیش حقوقی خود با این کارمند معمولی دچار ناامیدی و سرخوردگی میشدند. البته نه فقط کارگران و اقشار ضعیف بلکه یک جوان فارغالتحصیل بیکار نیز با شنیدن این اخبار دچار یاس و ناامیدی میشود، زیرا آنها بر این عقیدهاند که حقشان توسط برخی گروههای خاص خورده میشود و به همین دلیل منجر به افزایش خشم و پرخاشهای اجتماعی میشود. در نتیجه جامعه دچار درماندگی و تنش میشود.
محمد سعید مصطفایی:
آقای چمران شما خجالت نمیکشی که از حقوق نجومی فرزند عضو شورای شهر دفاع میکنی؟ که حقوق معوقه داشته؟
هزینه موبایل چیه؟ فقط بابت هزینه موبایل ۶ میلیون دریافت کرده!
چه خوب شد انقلابیون بر منصب نشستند و مردم مدیریت شما را هم دیدند.
- 18
- 1
tayamo
۱۴۰۱/۱۰/۲۷ - ۸:۱۳
Permalink