دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۹ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۱۵۰۲
شهری و روستایی

دستپخت جدید زاکانی؛ اتوبوس‌های نو، خراب از آب در آمدند!

اتوبوس‌های نو,خرابی اتوبوس‌های نو در تهران
نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه حمایت از تولید داخل در دستور کار است،گفت: باید خودروسازان هم محصول با کیفیت تولید کنند، در حال حاضر اتوبوس های نو خراب شده اند.

پرویز سروری نائب رییس شورای شهر تهران در گفت و گو با فارس در خصوص نحوه قرارداد شهرداری با خودروسازان داخلی و گلایه مندی آنها، گفت: در شهرداری معاملات به صورت نقدی و غیرنقدی صورت می گیرد و چیز تازه ای نیست و خودروسازان می توانند قبول کنند تا نکنند؛اجباری نیست.

وی با بیان اینکه در همه پروژه ها از این روش استفاده می شود، گفت: حجم  پروژه ها در شهرداری بالاست و کارها به صورت نقدی و غیرنقدی پیش می رود و  اگر ملکی به خودروساز معرفی می شود، آنها می توانند بررسی کنند و در صورتی که مورد تاییدشان نباشد، قبول نکند. 

سروری گفت: ما هنوز هم  اعلام می کنیم که تمایل شهرداری و شورا به این است که از تولیدات داخل حمایت کنند ولی نباید عده ای  سو استفاده کنند و  مردم در سرما و گرما به علت خرابی اتوبوس معطل بماند.

عضو شورای شهر تهران بیان کرد: اتوبوس نو پروتکل پذیرفته شده ای دارد و  تا مدت ها  باید بار شهر را بردارد نه اینکه نیامده خراب شوند و به پارکینگ بروند.  رئیس اتوبوسرانی گفته که  ۱۵۰ اتوبوس نو خراب شده و به پارکینگ رفته است.

وی با بیان اینکه ما از کل ظرفیت اتوبوس کشور در صورتی که  استاندارد باشد استفاده می کنیم؛ گفت:  هر کارخانه ای که  بچرخد، شغل ایجاد می شود اما باید خودرو استاندارد باشد و ما به دلیل اینکه  فاصله بین تولید و تقاضا زیاد است از واردات هم استفاده می کنیم اما از تولیدات با کیفیت داخل هم استفاده می کنیم.

مدیرعامل اتوبوسرانی تهران: ایران‌خودرو اتوبوس‌های برقی را به ما ۲۹۰ هزار یورو می‌دهد اما ما از چین سفارش دادیم ۲۲۰ هزار یورو؛ اتوبوس‌های چینی مشخصات فنی بالاتر و بهتری هم دارند

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران گفت: اتوبوس‌های تولید داخل ۲۵ تا ۴۰ درصد گران‌تر از اتوبوس‌های چینی است.

مهدی علیزاده با حضور در شبکه خبر درباره واردات اتوبوس‌های برقی به حمل و نقل عمومی تهران، اظهار کرد: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید با تولیدکنندگان داخلی قرارداد منعقد کردیم.

وی ادامه داد: بر این اساس قرارداد تولید ۳ هزار و ۴۰ دستگاه اتوبوس با تولیدکنندگان داخلی اوایل سال جاری منعقد شد که تولید ۵۰۰ دستگاه از آن لغو شد و از ۲۵۰۰ دستگاه نیز هنوز اتوبوسی تحویل داده نشده است. 

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران تصریح کرد: علت قرارداد شهردار تهران برای دریافت اتوبوس‌های چینی این بود که طبق مفاد این قرارداد بعد از ۶ ماه حدود ۳۰۰۰ دستگاه اتوبوس وارد ناوگان می‌شود که اتفاق بزرگی است.

وی با بیان اینکه ۱۷۰۰ دستگاه اتوبوس فعال در آغاز فعالیت مدیریت فعلی شهر تهران وجود داشت، گفت: در حال حاضر تعداد اتوبوس‌های جاری به حدود ۳ هزار و ۲۰۰ دستگاه رسیده است. 

علیزاده با بیان اینکه تهران حداقل به ۹۰۰۰ دستگاه اتوبوس نیاز دارد، گفت: بیش از ۱۰ سال است که خط تولید شرکت‌های داخلی خوابیده است و تمام هم و غم مدیریت شهری هم توسعه حمل و نقل عمومی است بر همین اساس هم برای سال جاری و آینده بیش از ۵۰ درصد بودجه را به مجموعه حمل و نقل اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه ما خودمان و مردم را نباید معطل تولید داخل کنیم، تصریح کرد: بنده طی بازدید از خطوط ۴۵ دقیقه در ایستگاه ایستادم؛ این به دلیل ضعف و عدم نوسازی ناوگان ما است، باید به هر طریقی که شده اتوبوس وارد ناوگان شود تا شکاف ۱۰ ساله را برطرف کنیم، اما تولید داخل نمی‌تواند این مسائل را حل کند.

به گفته علیزاده، در ۳ سال اخیر ۶۵۹ دستگاه اتوبوس از ایران‌خودرو اتوبوس تحویل گرفتیم، اما این تعداد اتوبوس مشکلی از مشکلات ما را کم نکرد.

مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهر تهران تأکید کرد: شهردار تهران به محض تحویل مدیریت شهری قرارداد ۱۷۵ دستگاه اتوبوس را با ایران‌خودرو منعقد کرد که ۱۷۰ اتوبوس تحویل داده شد و مدل مالی آن نقد و غیر نقد بود. ۵۰۰ میلیارد نقدی پرداخت شد و الباقی به صورت ملک تحویل کارگزار شد.

وی با اعلام اینکه ما شرکت عقاب، اسنا، مپنا و پارسیان موتور را برای عقد قرارداد فرا خواندیم، اظهار کرد: مدل مالی ما برای این قرارداد‌ها به صورت ۲۵ درصد نقد، ۲۵ درصد غیر نقد و ۵۰ درصد تسهیلات بود؛ بنابراین ما ابتدا دستمان را به سمت تولید داخل دراز کردیم، اما نکته اصلی این است که بانک‌های کشور هم تولیدکنندگان را حمایت نمی‌کنند، چراکه می‌دانند این شرکت‌ها ظرفیت تولید را ندارند.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه اتوبوس‌های داخلی ۲۵ تا ۴۰ درصد از اتوبوس‌های داخلی گران‌تر است، گفت: تولید ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی در قرارداد زاکانی شهردار تهران با چینی‌ها در دستور کار قرار گرفته که قیمت هر یک از آن‌ها ۲۲۰ هزار یورو است، اما اتوبوس‌های ایران خودرو دیزل ۲۹۰ هزار یورو قیمت دارد؛ این در حالی است که اتوبوس‌های چینی مشخصات فنی بالاتر و بهتری دارند.

وی افزود: ما اتوبوس‌های ایران خودرو دیزل را تست کرده‌ایم، پیمایش این اتوبوس‌ها ۱۷۰ کیلومتر است در حالی که پیمایش اتوبوس‌های چینی ۲۷۰ تا ۲۸۰ کیلومتر است. عمده موضوع اتوبوس‌های برقی نیز مربوط به باتری آن‌ها است.

اردلان حسینی؛ مدیرعامل شرکت خدمات پس از فروش ایران‌خودرو دیزل نیز که در این برنامه تلویزیونی حضور داشت، خطاب به علیزاده، گفت: به طور اشتباه محاسباتی وجود دارد چراکه ما اتوبوس‌های خود را در بالاترین دمای هوای تهران تست کرده‌ایم و توان پیمایش آن‌ها بیش از ۲۵۰ کیلومتر است. 

علیزاده مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران نیز گفت: کمیته فنی این اتوبوس‌ها را در نقاط متعددی تست کرده است، مصوبه شورای عالی ترافیک نیز حداقل استاندارد اتوبوس‌ها را پیمایش بیش از ۲۷۰ کیلومتر اعلام کرده است. 

وی در ادامه سخنان خود گفت: شهرداری تهران با گروه مپنا نیز قرارداد تولید اتوبوس برقی منعقد کرد، اما توان تحویل آن‌ها ۱۰ اتوبوس در ماه است و این روند مشکلات حوزه اتوبوسرانی را حل نمی‌کند. تحویل به موقع، زمانبندی مناسب و کیفیت برای مدیریت شهری تهران اهمیت بسیاری دارد. 

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران تصریح کرد: با روند تولید اتوبوس در داخل، تأمین اتوبوس‌های مورد نظر سال‌ها به طول می‌انجامد در حالی که قرارداد با چینی‌ها طی ۶ الی ۷ ماه به سرانجام می‌رسد. 

حسینی نیز در ادامه سخنان علیزاده، با بیان اینکه ما توانایی تولید اتوبوس و تحویل به شهرداری را داریم و برای نخستین بار نیز این کار را برای شهرداری کرج انجام دادیم،  گفت: ما مطابق با مشخصات فنی کمیته فنی وزارت کشور اتوبوس را تولید می‌کنیم و تحویل می‌دهیم. 

علیزاده نیز خطاب به حسینی با اشاره به اینکه مشخصات فنی که ما مد نظر قرار می‌دهیم بر مبنای مصوبات شورای عالی ترافیک است، گفت: در سایت ایران‌خودرو دیزل وزن اتوبوس‌های ۱۲ متری کنونی یک تا دو تن از مدل چینی بیشتر است و این امر در کاهش قدرت پیمایش تأثیر دارد.

حسینی؛ مدیرعامل شرکت خدمات پس از فروش ایران‌خودرو دیزل نیز در ادامه سخنان خود افزود: همکاری شهرداری با ایران خودرو دیزل بیش از ۲۰ سال قدمت دارد؛ سعی می‌کنیم همه نیاز‌ها و خواسته‌های مشتری را تا حد ممکن تأمین کنیم. هرگونه قصوری در سنوات گذشته بوده سعی کرده‌ایم در ماه‌های اخیر جبران کنیم و حتما این روند تدام خواهد داشت؛ شک نکنید کاری می‌کنیم که شهرداری تهران هم مانند حناچی شهردار سابق تهران، از ایران خودرو دیزل به عنوان بزرگترین تولید کننده خودرو‌های تجاری کشور تقدیر و تشکر کند. 

علیزاده؛ مدیرعامل اتوبوسرانی شهر تهران نیز در پایان سخنان خود، گفت: ما در خصوص ملک هیچ مشکلی با ایران‌خودرو دیزل نداریم و تعهدات خود را انجام داده‌ایم؛ آراء دستگاه قضا نیز مبنی بر رد دادخواست ایران‌خودرو دیزل مشخص است. مردم بدانند فرق بین مدیریت انقلابی با مدیریت ادعایی این است که مدیریت شهری کنونی تلاش می‌کند تا پایان دوره ناوگان اتوبوسرانی را با ورود ۵۰۰۰ دستگاه توسعه بدهد.

حسینی؛ مدیرعامل شرکت خدمات پس از فروش ایران‌خودرو دیزل نیز در پاسخ به علیزاده گفت: به نظر بنده بیاناتی که درباره ملک می‌گویند درست نیست. 

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
من دو سال پيش که براى اولين بار سوار اتوبوس هاى شرکت واحد شدم متوجه شدم که چقدر از نظر کيفيت و ظاهر و صندلى ها افتحضاح بود کارخانه اى که در زمان خيامى اتوبوس و مينى بوس هاى خوبى به کشورهاى اروپاى شرقى و مناطق شيخ نشين خليج فارس صادر مى کردند. اينها نتايج تلخ مصادره بى ضابطه و سپردن مديريت اين شرکت بزرگ به آدم هاى چاپلوس و ارزشى بوده است.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش