چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۲۳:۰۲ - ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۲۱۰۸۲
شهری و روستایی

ادامه قطع درختان در تهران: درختان سرخه‌حصار هم از شهرداری ضربدر گرفتند

درختان پارک حفاظت‌شده سرخه‌حصار,قطع درختان پارک حفاظت‌شده سرخه‌حصار
درختان پارک حفاظت‌شده سرخه‌حصار نیز از شهرداری تهران ضربدر گرفتند. چندی پیش برخی از رسانه‌ها درباره تراشیده شدن تنه و قطع بخشی از درختان پارک محافظت‌شده سرخه‌حصار خبر دادند.

به گزارش روزنامه فرهیختگان، به دنبال انتشار این خبر، در ابتدا دادستانی تهران ورود کرد و پس از چندی نیز روابط عمومی حفاظت محیط‌زیست تهران اعلام کرد که این درختان بیمارند و قطع آن‌ها با مجوز منابع طبیعی بود و سازمان محیط‌زیست نیز از جریان قطع شدن و تراشیده شدن تنه این درختان بی‌خبر نیست.

در آن اطلاعیه سازمان حفاظت محیط زیست به این نکته اشاره کرده بود که شهرداری تهران در هرصورت باید به‌جای درختان مذکور بیمار، درخت جایگزین کند. قصه آن روز‌های درختان سرخه‌حصار تا همین‌جا مسکوت ماند و خبر دیگری از جایگزینی درختان یا دلیل تراشیده شدن تنه درختان منتشر نشد.

ما ظاهرا ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود و هنوز هم پرونده درختان سرخه‌حصار باز است.

براساس گزارشات دریافتی «فرهیختگان»، ظاهرا قرار است بخشی از درختان سرخه‌حصار قطع یا جابه‌جا شوند و در محوطه مذکور، رستوران احداث شود.

طبق مشاهدات خبرنگاران، محدوده‌ای که قرار است درختان آن قطع یا احتمالا جابه‌جا شوند، نزدیک ورودی دوم پارک سرخه‌حصار است. از ورودی دوم که وارد پارک می‌شوید، سمت چپ پارک، چندمتری که در خیابان «شقایق» قدم می‌زنید، درختان علامت‌گذاری شده با اسپری آبی رنگ را خواهید دید. درختان علامت‌گذاری‌شده در نزدیکی آلاچیق‌های آن راسته از پارک قرار دارند. همچنین تنه درختان تراشیده شده است و مساحت قابل‌توجهی از درختان آن محدوده با اسپری آبی‌رنگ، علامت گذاری شده‌اند. در میان درختان علامت‌گذاری‌شده نیز سه تنه درخت تازه‌قطع‌شده دیده می‌شود. در آن محدوده، تراکم درختان پایین است و درختان علامت‌گذاری‌شده، به وضوح قابل مشاهده‌اند و ممکن است توجه عابران پارک را جلب کنند.

چند متر بالاتر از این محدوده، تراکم درختان بیشتر می‌شود، اما باز هم در مجموع، نسبت به سایر قسمت‌های پارک، درختان کمتری دارد. در همان محدوده نیز در مساحت قابل توجهی باز هم درختان علامت‌گذاری‌شده با اسپری آبی‌رنگ و تراشیده‌شده دیده می‌شود. محدوده دوم شاید در فاصله ۱۰ الی ۱۵ متری محدوده اول قرار دارد. دسترسی هر دو محدوده از طریق خیابان شقایق پارک جنگلی سرخه‌حصار است و در مجاورت با بزرگراه یاسینی قرار دارند. همچنین هر دو دسته از درختان علامت‌گذاری‌شده، در محدوده نسبتا کم‌شیب پارک قرار دارند و دسترسی به آن‌ها سخت نیست.

به دنبال انتشار خبر‌هایی پیرامون جابه‌جایی درختان قیطریه، به تفصیل درباره جابه‌جایی درختان و معضلات جابه‌جایی درختان از نگاه زیست محیطی و خطرات آتی برای درخت پیش از این در همین صفحه از «فرهیختگان» گفته بودیم. جابه‌جایی یا قطع درخت، در هر دو صورت مرگ درخت را به دنبال خواهد داشت و اگر درخت را یک موجود زنده بدانیم، جابه‌جایی درخت طول عمر درخت را کم می‌کند و درخت پس از جابه‌جایی نهایتا تا سه سال یا حتی کمتر زنده خواهد ماند.

اتفاقات چند وقت گذشته مربوط به قطع و جابه‌جایی درختان در بوستان‌ها و پارک‌های تهران، از شهرداری فعلی تهران یک تصویر ضد‌درخت در افکار عمومی ساخته است. به نظر می‌رسد شهرداری تهران بهتر است مساله درختان علامت‌گذاری‌شده پارک سرخه‌حصار را برای افکار عمومی شفاف‌سازی کند تا هم بنر‌های «زنده‌باد درخت» تبدیل به طنز نشود و هم اینکه این دوره از شهرداری تهران، در افکار شهروندان تهرانی به یک دوره ضد‌محیط‌زیستی تبدیل نشود

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش