یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۰۶ - ۰۵ آبان ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۷۰۱۱۱۵
شهری و روستایی

٢٠هزار ‌میلیارد تومان بدهی

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,شهرداری تهران
رئيس كميسيون سلامت شورا : مردم بايد بدانند در شهرداري چه اتفاقي افتاده است سرخو، رئیس کمیته عمران: شركت جهان، مگامال را از شهرداري خريد، به بانك شهر گران‌تر فروخت

به  گزارش شهروند  ؛جلسه دیروز شورای شهر تهران خبر، کم نداشت. از بدهی‌های میلیاردی شهرداری تهران تا ماجرای جدید خیریه امام رضا (ع)، از موضوعاتی بودند که اعضای شورای شهر دیروز درباره‌اش صحبت کردند، حتی در بعضی از این صحبت‌ها، کارشان به انتقادهای تند از هم رسید.

 

 كمك به خيريه امام رضا(ع) درهفته‌هاي قبل ازسوي رئيس كميسيون سلامت شورا مطرح شد، اما حالا بهانه‌اي براي تسويه‌حساب چندماهه ساير اعضاي شورا با انتشاردهندگان تخلفات شهرداري شده است. رئيس شوراي شهر، عضو هیأت‌رئيسه شورا و رئيس كميسيون عمران و حمل‌ونقل شوراي شهر كساني بودند كه روزگذشته با لحنی تند، اتهامات مطرح‌شده درماه‌هاي گذشته نسبت به شهرداري را مورد نقد قرار دادند. البته طرف صحبت و کنایه آنها رحمت‌الله حافظي، رئیس کمیسیون سلامت شوراست و معتقدند كه شوراي شهر و شهرداري درباره كمك به اين خيريه تخلفي نداشته‌اند.

 

محسن پيرهادي، عضو هيأت‌رئيسه شورا نخستین كسي بود كه درجلسه دیروز شورای شهرتهران در اين‌باره حرف زد: «ما معتقدیم نباید با سلامت مردم برخورد سیاسی شود؛ چنانکه وقتی دختر آقای ‌هاشمی‌رفسنجانی برای ساخت بیمارستان بیماری‌های خاص ازشورای شهر درخواست کمک کرد، من به‌رغم تفاوت دیدگاه‌ها با این خانواده بدون هیچ‌گونه نگاه سیاسی‌ با درخواست کمک وی، موافقت کردم و این موضوع درشورای شهر به تصویب رسید.» او به ماجراي حضور حافظي درسازمان تامين ‌اجتماعي اشاره كرد: «آیا خوب است که ما هم به موضوع تحقیق و تفحص مجلس از تأمین‌ اجتماعی در زمان مدیریت شما اشاره کنیم که در آن زمان چندبار هیأت‌مدیره کارخانه سیمان جابه‌جا شد و تخلفات چند میلیاردی صورت گرفت. گفته‌ام؛ شما برای تخریب ائتلاف می‌کنید و درست هم گفته‌ام، آقای حافظی شما سه‌سال‌ونیم است که شهرداری را که خوب کار کرده، تخریب می‌کنید و از پروژه‌های شهری همراه با فساد یاد می‌کنید.»

 

به دنبال اين سخنان، حافظی، قصد دفاع از خود را داشت اما با واكنش‌هاي تند احمد دنیامالی، دیگر عضو شورا مواجه شد: «شما به اندازه کافی از همه نام برده‌اید و همه را خائن خطاب کرده‌اید.» در اين لحظه چمران رئیس شورای شهر هم به ميان آمد: «شما به اندازه کافی در رسانه‌ها از همه نام برده‌اید.» و اجازه صحبت به حافظی داده نشد. سپس تريبون دراختيار معصومه آباد، رئيس كميته ايمني شورا كه همراه با زهرا مشير، همسر شهردار تهران در هیأت امنای خيريه امام رضا(ع) عضويت دارد، قرار گرفت: «من در این‌که آقای حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر دغدغه سلامت داشته و به خلوص دراین‌باره اظهارنظر می‌کنند، هیچ شکی ندارم.»

 

و در اين لحظه دنيامالي با فريادهايش سخنان او را قطع كرد: «چرا تعارف می‌کنید و این سخنان را می‌گویید؟» معصومه آباد در ادامه توضيحات خود گفت: «خیریه امام رضا(ع) عام‌المنفعه است و مالکیت آن برعهده هیچ‌کسی نیست و این‌که مطرح می‌شود زمینی را زمانی واگذار کردند که اساسنامه ندارد، غلط است و اساسنامه آن را بنده به اعضای شورای شهر نمایش دادم. حضور خانم مشیر و بنده درخیریه امام رضا(ع) به‌عنوان یک عضو خیریه است و تاکنون یک ریال نیز به این افراد پرداخت نشده است. به‌ هرحال بنده با شفاف‌سازی کاملا موافق هستم و نباید اجازه انحراف داده شود.

 

بیمارستان خیریه امام رضا(ع) کاربرد درمانی و تحقیقاتی دارد و واگذاری زمین آن نیز با قیمت کارشناسی بوده است. معصومه آباد درباره رقم بودجه تخصيص‌يافته به اين بيمارستان نيز توضيحاتي ارایه داد: «تاکنون بیش از ٢٧٠‌میلیارد تومان با احتساب قراردادها در بیمارستان خیریه هزینه شده و شورای شهر نیز مصوبه پرداخت ٣٠‌میلیارد تومان غیرنقدی و ٢٥‌میلیارد تومان درقالب تراکم داشته است.» عضو شورای شهر تهران، با تأکید براینکه نگوییم قالیباف این مقدار زمین را به خیریه‌ای واگذار کرده که همسرش عضو آن است، گفت: «درتمام تصمیم‌گیری‌های این موسسه معاون رئیس‌جمهوری و در آخرین جلسه نیز وزیر بهداشت و نوبخت حضور داشتند. هیچ ‌یک از اعضای موسسه از کمک‌های پرداخت‌شده حتی یک ریال هم دریافت نکرده‌اند و ما حاضریم؛ نماینده‌ای از شورای شهر به خیریه آمده و بررسی کند که آیا کمک‌های شورا به این موسسه درجای خود هزینه شده است یا خیر؟»  

 

اما حافظي درپاسخ به اين سخنان گفت: «مشکل ما بیمارستان نیست، بلکه مشکل ما با شهرداری است که این مسائل را در دفاتر ثبت نکرده است.» در این میان، رئيس شوراي شهر مباحث مطرح‌شده ازسوی حافظی را از سرلجبازی توصیف کرد و گفت:   «امسال یک ریال هم به این خیریه پرداخت نشده است، درحالي كه دولت با ساخت بیمارستان موافق بوده و دو معاون وزیر در هیأت امنای آن حضور دارند، درد می‌کشند و عده‌ای برای لج و لجبازی مطلب طرح می‌کنند و مردم از این موضوع متعجب   هستند.»

 

  اما تمام حاشيه‌ها از زبان رئيس كميسيون سلامت شوراي شهر يك پاسخ كليدي داشت: «ما مي‌خواهيم مشخص شود كه مردم چه سهمي از اين واگذاري‌ها دارند.» حافظی در اين‌باره و در گفت‌وگو با «شهروند»، گفت: «اینها بحث‌هاي درون‌سازماني است، اما آقايان آدرس غلط مي‌دهند و مي‌گويند بيمارستان خوب است. من نمي‌گويم بيمارستان بد است و تمام حرف من اين است كه اين سيستم داراي هيچ ساختار و استانداردي نيست. اين نظام از هم گسيخته است، با اين اوصاف مدعي شفاف‌سازي هم هستيم.»  حافظي در واكنش به سخناني كه درباره افشاگري‌ها مطرح مي‌شود نيز، توضيح داد: «دوستان معتقدند مسائل را درون‌سازماني حل كنيم اما بعد از مدتي در شورا متوجه شدم كه مسائل از اين طريق حل نمي‌شود، بنابراين رفتار خود را تغيير دادم. مسئولان بايد گردش آزاد اطلاعات را بپذيرند و مردم بايد بدانند چه اتفاقي افتاده است. حالا در اين راه، اگر كسي مطالب خلاف واقع مطرح كرد، او را متناسب با آن جريمه كنند نه اينكه به زندان برود.»

 

رئيس كميسيون سلامت در ادامه سخنان خود اظهار اميدواري كرد كه با پيگيري‌هاي انجام‌شده ياشار سلطاني درهفته آينده از زندان آزاد شود: «درباره ماجراي واگذاري‌ها معتقدم كه يك ماجراي انحرافي در برابر گزارش حسابرسي ‌سال ٩٠ بود و چه بسا كار شهرداري بود، چون انحرافات و تخلفات در املاك درمقابل صورت‌هاي تلفيق‌ سال ٩٠ ذره‌اي است، درمقابل اقيانوس. آقاي سلطاني هم دومين اقدام‌كننده دراین‌باره بود. اقدام اول از طرف شهرداري بود، به اين صورت كه گزارش درمجموعه آنها لو مي‌رود و بعد دراختيار آقاي سلطاني قرار مي‌گيرد و بعد منتشر مي‌شود.»حافظي همچنین در نطق پيش از دستور خود گفته بود:«سنگر گرفتن پشت اسامی وشخصیت‌ها و مفاخری همچون پروفسور سمیعی و سایر بزرگان، همچنین لفاظی های بی مورد و هزینه کردن از اعتبار خانواده های شهدا و جانبازان به جای شفاف سازی واقعی، زیبنده مدعیان مدیریت جهادی نیست.

 

برای بنده علاوه بر سلامت جسم و روح مردم، سلامت مالی و انضباط اقتصادی مدیرانی که اموال مردم را به امانت، مدیریت می کنند، حائز اهمیت بوده و خود را موظف به مقابله با انحرافات و خطاهای آنان می دانم و توصیه می‌نمایم دوستان حامی شهردار، گردش آزاد اطلاعات را بپذیرند و در برابر دانستن حق مردم است، سر تعظیم فرود آورند.در نهایت، قضاوت را به مردم و افکار عمومی واگذار می نمایم.»

 

«شرکت جهان از شهرداري مي‌خرد و ٢ ماه بعد با قیمت بالاتر به بانك شهر مي‌فروشد»

پروژه مگامال شهرک اکباتان كه قرارداد آن در زمان شهردار قبلي تهران (‌سال ٨٢) نوشته شده است، موضوع ديگري بود كه دیروز محسن سرخو، رئیس کمیته حمل‌ونقل شورا درباره آن تذكراتي را مطرح كرد: «براساس این قرارداد ٥١,٦‌درصد سهام این پروژه متعلق به شهرداری و ٤٨‌درصد نیز متعلق به شرکت مالزیایی است.

 

بر این اساس سهم شهرداری، زمین و ارایه پروانه ساخت بود و شرکت مالزیایی نیز باید نسبت به ساخت پروژه و تکمیل پارک و فضای سبز آن  اقدام می‌کرد. البته در ‌سال ٨٩ پيمانكار مالزیایی یک پیمانکار جدید به نام آرچین را برای شروع کار انتخاب کرد، درحالی‌که شرکت پیمانکار مالزیایی حتی یک ریال نیز به‌عنوان پیش‌پرداخت نداده و هیچ ضمانتی نیز به طرف ایرانی نداده و حتی یک دلار هم برای کشور آورده نداشته است. جالب است بدانید که ر.الف که یکی از طرفین شرکت مالزیایی است، قبلا در کار سی‌دی‌فروشی و فروش فیلم‌های مجاز و غیرمجاز بوده و حتی در یک برهه‌ای ر.الف زندگی‌اش معطل ٥٠٠‌هزار تومان بوده و پدرش هنگامی که شرکت آرچین روی پروژه کار می‌کرده، نگهبان کارگاه بوده است.»

 

طبق گفته‌هاي او «سال ٨٨ شرکت مهرگان که متعلق به تعاونی نیروی انتظامی است، ٤٩‌درصد از شرکت خارجی به مبلغ ٥٠‌میلیارد تومان را خریداری می‌کند. شهرداری نیز از سهام خود ساختمان مگامال و پارکینگ را به مبلغ ٢٩٠‌میلیارد تومان به شرکت جهان می‌فروشد و شرکت جهان نیز دو ماه قبل ٧٠‌میلیارد تومان بالاتر یعنی ٣٦٠‌میلیارد تومان ساختمان مگامال و پارکینگ آن را به بانک شهر می‌فروشد که جای سوال است که چرا باید در عرض ٢ ماه شرکت جهان، ملک خریداری‌شده از شهرداری را به مبلغ بالاتر بفروشد؟»

 

بدهی  ٥/٢٠هزار‌میلیارد تومانی شهرداری  تهران

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران هم گزارشي را درباره بدهي شهرداري تهران ارایه داد. عليرضا دبير جمع بدهی شهرداری تهران را برابر ٢٠‌هزار و ٤٩٥‌میلیارد تومان اعلام کرد:  «مجموع بدهی شهرداری تهران به پیمانکاران، بیمه، مالیات، سپرده انجام کار و ... در مناطق ٢٢گانه معادل ٨‌هزار و ٥١٤‌میلیارد تومان و مجموع بدهی به بانک‌ها شامل اصل و سود جرایم معادل ١١‌هزار و ٩٨١‌میلیارد تومان است. البته در موضوع سود بانک‌ها با شهردار تهران اختلاف داشتیم. گزارشی که شهردار تهران ارایه داد بدون محاسبه سود تا‌ سال ٩٧ است. این اختلاف ما با شهرداری در محاسبه بدهکاری شهرداری به بانک‌ها است.»  

 

رئيس كميسيون برنامه و بودجه با اشاره به دیون مناطق به پیمانکاران و بیمه و مالیات گفت: «بدهی مناطق شهرداری تهران در مجموع ٣٠‌هزار و ١٣٠ نفر و بیش از ٦٤٧٦‌میلیارد تومان است. بیشترین بدهی با ٧٢٦‌میلیارد تومان متعلق به منطقه ٢ شهرداری تهران است. معاونت‌های شهرداری تهران به ٩‌هزار و ٣٨٩ نفر بیش از ٢٠٤٠‌میلیارد تومان بدهکارند و بیشترین بدهی متعلق به معاونت فنی و عمرانی و بیش از ٨٨٢‌میلیارد تومان است. اصل وام گرفته شده از شهرداری‌ها ٩‌هزار و ١٥٠‌میلیارد تومان است و سود این وام‌ها معادل ٢‌هزار و ٩٢٨‌میلیارد تومان است. همچنين بدهی شهرداری تهران به بانک شهر معادل ٥٢٠٠‌میلیارد تومان است.»

 

طرح حفاظت از درختان خیابان ولیعصر و نصب درهای جداکننده در ایستگاه‌های مترو از طرح‌ها و لوايحي بود كه در جلسه روز گذشته شورا به تصويب رسيد.

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش