پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۲۸ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۱۶۸۶
شهری و روستایی

با مخالفت اصولگرايان شورا

چرا «آیت‌الله» دوفوریتی نشد؟

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,ایت الله رفسنجانی

شورای شهر تهران دهم بهمن جاری، یعنی حدود ٢٠ روز پس از فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، طرحی یک‌فوریتی را برای نام‌گذاری معبری به نام وی با حدود ١٩ امضا ارائه و تصویب کرد. این در حالی است که پیش از این، در بیشتر موارد مشابه، برای نام‌گذاری معابری به نام افرادی در این سطح یا پایین‌تر، طرح‌هایی دوفوریتی در زمان کوتاهی پس از فوت آن مقام یا شخصیت ارائه و تصویب می‌شد.

 

اسماعیل دوستی، عضو شورای شهر تهران که پیشنهاد‌دهنده این طرح بود، در توضیح دلایل یک‌فوریتی‌بودن این طرح، گفت: آیت‌‌الله رفسنجانی یکی از شخصیت‌های گران‌سنگ انقلاب بود که همواره در کنار امام (ره) و رهبری بودند. اکنون ما به پاس خدمات ارزنده ایشان در سمت‌های مختلف به کشور و مردم، این طرح را مطرح کرده‌ایم. با توجه به اینکه در همه شهرها یکی از معابر خود را به نام ایشان نام‌گذاری کرده‌اند؛ بنابراین شایسته نیست در پایتخت و محل زندگی ایشان، این نام‌گذاری را به تأخیر بیندازیم.

 

او در ادامه یکی از پیشنهادهای خود برای نام‌گذاری معبر در تهران، یعنی بزرگراه «رسالت» را ارائه می‌کند که با مخالفت برخی از اعضا روبه‌رو می‌شود. پرویز سروری، رئيس کمیسیون نظارت شورا، با اشاره به اینکه نام بزرگراه رسالت در میان مردم جا افتاده، گفت: «بهتر است برای اینکه این نام‌گذاری مؤثر باشد، این طرح در کمیسیون نام‌گذاری بررسی و جانمایی شود». احمد دنیامالی، دیگر عضو شورا، نیز ضمن تأیید این طرح، گفت: «در محدوده شرق تهران، اسم شهدای بزرگی مانند شهیدان مدنی، آیت و باقری وجود دارد و با توجه به اینکه شخصیت آیت‌الله هاشمی متفاوت است؛ بنابراین این اسم نیز سریع مرسوم خواهد شد».

 

اما مجتبی شاکری، رئيس کمیسیون نام‌گذاری شورای شهر تهران که با دوفوریتی‌بودن طرح مخالفت داشته است، با اشاره به مصوبات دو‌فوریتی گذشته شورا، تأکید می‌کند: «دوفوریت‌هایی داریم مثل نام‌گذاری معبری به نام کودکان غزه که هنوز بر زمین مانده‌اند و اجرائی نشده‌اند و اگرچه شورا با اصل نام‌گذاری موافق است؛ اما اسامی رسالت، نبوت و امامت با یکدیگر هماهنگی دارند و این اسامی بین مردم مرسوم شده‌اند؛ بنابراین بهتر است تغییر و جابه‌جایی این اسامی مطالعه و بررسی شود».

 

محسن سرخو، رئيس کمیته حمل‌ونقل شورا، نیز با اشاره به اینکه هاشمی از انقلابیون نسل اول و از استوانه‌های نظام بودند و سال‌های زیادی را در زندان به سر بردند، پیشنهاد داد: خیابان انقلاب را به نام ایشان نام‌گذاری کنیم. گزارش روابط‌عمومی از جلسه یکشنبه دهم بهمن شورا که بدون حضور خبرنگاران برگزار می‌شود، حاکی از آن است که اعضا پس از اختلاف درباره دوفوریتی و یک‌فوریتی‌بودن موضوع، درباره جانمایی و محل‌های پیشنهادی هم اختلاف‌نظر داشتند و به‌این‌ترتیب، یک‌فوریت آن را تصویب می‌کنند تا در کمیسیون مربوطه جانمايي صورت گیرد.

اما فارغ از اینکه این روند، روند قانونی را طی کرده است،

 

چند نکته دارد؛ علت تأخیر در ارائه طرح نام‌گذاری و دیگر، علت یک‌فوریتی‌شدن موضوع. شورای شهر تهران در سال‌های گذشته در مواردی مانند فوت افراد سرشناسی مانند ناصر حجازی، مرضیه دباغ، حسین قندی، کاظم معتمدنژاد، حمید سبزواری، شهدای آتش‌نشان، جان‌باختگان منا، شیخ باقر النمر، ورزشکاران و...، معمولا در همان اولین جلسه یکشنبه یا سه‌شنبه خود، طرحی دوفوریتی را به شورا ارائه و در همان جلسه هم تصویب می‌کرد؛ اما چرا درباره نام‌گذاری معبری به نام آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، طرح دو‌فوریتی نشد و در ادامه با تأخیری ٢٠روزه طرحی یک‌فوریتی را ارائه کردند.

 

اسماعیل دوستی، ارائه‌کننده طرح و جمع‌کننده امضاهای آن، دراین‌باره به «شرق» گفت: قبل از من کسی پیشنهاد و طرحی را ارائه نکرده بود. من ارائه کردم و پیشنهاد خاص من هم بخشی از بزرگراه رسالت بود. این طرح را امضا و به صورت یک‌فوریتی به کمیسیون دادیم و به صحن آمد و تصویب شد؛ اما جمله «رسالت یا یکی از معابر اصلی» را به آن اضافه کردند.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا برخلاف همه افرادی که برایشان طرح دوفوریتی امضا و تصویب می‌شد، برای آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی طرح دوفوریتی نام‌گذاری تهیه نشد و به تصویب نرسید، گفت: من نمی‌دانم چرا، فقط می‌دانم منتظر ماندیم کسی اقدام نکرد و بعد هم همین اندازه امضا جمع شد. من از همان جلسه پس از فوت مطرح کردم؛ اما امضاها به دوفوریتی نرسید.

 

دوستی می‌گوید نمی‌تواند بگوید چه کسانی پای این یک‌فوریتی را امضا کرده‌اند و چه کسانی امضا نکرده‌اند و افزود: به‌جز اصلاح‌طلبان، تعداد دیگری از دوستان هم امضا کردند و برخی دیگر هم نظرشان بر یک‌فوریتی بود. او دلیل این همراهی‌نکردن یا مخالفت را نمی‌گوید و می‌افزاید: از خودشان بپرسید. حالا شما دعا کنید همین هم رأی بیاورد.

دوستی در پاسخ به اینکه برخی می‌گفتند چون نام‌گذاری معبری برای آیت‌الله هاشمی حساسیت بیشتری دارد، زمان بیشتری هم می‌خواهد؛ اما آیا نمی‌توانستند مانند سایر موارد دوفوریتی تصویب و بعد در کمیسیون بررسی کنند، گفت: مسئله این است که دو‌فوریتی به حد نصاب نرسید و تعدادی از همان ١٩ نفر دوستان امضاکننده هم بر یک‌فوریتی تأکید داشتند.

 

همین موضوع را هم چهار عضو در حالی پیگیری هستند. او می‌گوید برای پیشنهاد بزرگراه رسالت چند دلیل دارد؛ ازجمله اینکه بزرگراه رسالت در شأن آیت‌الله است و اینکه نام‌گذاری رسالت مصوبه ندارد.

 

همچنین معصومه آباد، یکی از اعضای کمیسیون نام‌گذاری شورای چهارم، در پاسخ به این سؤال که چرا این موضوع یک‌فوریتی ارائه، بررسی و تصویب شد، گفت: می‌خواستیم در کمیسیون نام‌گذاری بیشتر بررسی شود، تا یکی از معابر اصلی شهر تهران را که مناسب است، در نظر بگیریم. معمولا این‌گونه است که دو‌فوریتی نام‌گذاری را تصویب می‌کردیم و بعد برای جانمایی به کمیسیون می‌رود.

 

او در پاسخ به این سؤال که چرا نام‌گذاری دوفوریتی نشد و امضاهای کافی را نداشته است، گفت: فعلا تأيیدیه نام‌گذاری را گرفته؛ اما جانمایی باید در کمیسیون تخصصی بررسی شود. به گزارش «شرق»، در مشابه‌ترین مورد برای نام‌گذاری معبری برای مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، باید به ارائه دوفوریتی نام‌گذاری معبری برای مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی اشاره کرد. در این مورد هم اگرچه شورا پس از چند پیشنهاد معبر که رأی نیاورد، در حال بررسی نام‌گذاری است؛ اما طرح دوفوریتی نام‌گذاری در همان هفته اول ارائه شد و مجتبی شاکری، رئيس کمیته نام‌گذاری معابر شهر تهران، در جریان یک مراسم افتتاح گفت: «به‌زودی بلوار مدیریت به نام آیت‌الله مهدوی‌کنی نام‌گذاری می‌شود».

 

معصومه اصغری

 

 

sharghdaily.ir
  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش