به گزارش ایسنا، مهرداد علی بخشی در سی و دومین همایش فصلی مدیران کل سازمانهای پزشکی قانونی کشور در قشم، گفت: پیشگیری و آمادگی، دو گام اولیه برای کاهش خسارات جانی و مالی در بحرانهای مختلف است که با برنامهریزی و صرف وقت و آموزش میتوان به بسیاری از اهداف در این زمینه دستیافت.
وی مقابله و بازتوانی را از دیگر مؤلفههای موردنیاز در مدیریت بحران دانست و افزود: موقع بروز سوانح طبیعی و غیرطبیعی، نقش پزشکی قانونی بسیار حائز اهمیت است و تشخیص هویت و دریافت سوابق ژنتیک و اثرانگشت، میتواند نقش تعیینکنندهای در تسریع شناخت قربانیان حوادث ایفا کند.
جانشین مدیریت بحران همچنین با اشاره ه وقوع حادثه پلاسکو، افزود: به دلیل سوختگیهای شدید قربانیان، امکان شناسایی تنها یک فر از روی اثرانگشت میسر شد و بیشتر افراد از طرق دیگر تشخیص هویت شدند.
وی فرماندهی حادثه در بحرانها را بسیار بااهمیت دانست و افزود: در زمان بروز حوادث، باید فرماندهی بهصورت یکپارچه انجام شود و با برنامهریزی دقیق و پیادهسازی سیستم فرماندهی حادثه، از تمامی ظرفیتها برای کاهش خسارات بعدی استفاده کنیم.
علی بخشی اظهار داشت: در سال ۹۵، چارت تشکیلاتی مدیریت بحران در سطح ستاد تغییر کرده و امیدواریم با برنامهریزی بهتر، در زمان بروز حوادث بتوانیم مشکلات را به حداقل برسانیم.
- 10
- 4