چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۹ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۵۶۸
شهری و روستایی

عضو شورای شهر تهران

کمک‌های بی‌ضابطه شهرداری به خیریه‌های خاص شائبه‌برانگیز است

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,رحمت‌اله حافظی
عضو شورای اسلامی شهر تهران کمک‌های بی‌ضابطه شهرداری به خیریه‌ها را شائبه‌برانگیز عنوان کرد.

رحمت‌اله حافظی در گفت‌وگو با ایلنا درباره تبصره ۵ لایحه بودجه ۹۶ شهرداری تهران که به کمک شهرداری به موسسات عام‌المنفعه و اشخاص حقیقی می‌پردازد و سقف این کمک‌ها را تعیین می‌کند، گفت: اگر این کمک‌ها شاخص داشته باشد و براساس ضوابطی صورت بگیرد، مشکلی در آن وجود ندارد، اما اگر قرار باشد؛ یک نفر تصمیم بگیرد که به کدام خیریه یا موسسه عام‌المنفعه یا اشخاص حقیقی کمک شود و به کدام ‌یک کمک نشود؛ درست نیست، لذا باید چارچوبی معین وجود داشته باشد که تحت چه شرایطی کمک‌ها انجام شود و این موضوع معطوف به نظر یک شخص نباشد.

 

وی با تاکید براینکه وقتی این کمک‌ها معطوف به نظر یک نفر باشد و یک نفر در این حوزه تصمیم بگیرد، ابهام ایجاد می‌کند و می‌تواند فرد را در مظان اتهام قرار دهد، ادامه داد: منطق ایجاب می‌کند که افراد خود را در مظان اتهام قرار ندهند، لذا باید شاخص و آئین‌نامه‌ای وجود داشته باشد و در قالب این ضوابط عمل شود تا ایجاد شائبه نکند که در حال حاضر چنین نیست و هر کمک‌ و اقدامی می‌تواند؛ شائبه برانگیز باشد که این نحوه کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی جای تامل دارد.

 

حافظی با بیان اینکه در حال حاضر تنها تصمیم‌گیرنده درباره این کمک‌ها شخص شهردار است، اظهار کرد: البته این کمک‌ها در چارچوب سقف مشخص شده توسط شورا انجام می‌شود، اما درباره افرادی که مورد کمک قرار بگیرند، هیچ ضابطه‌ای وجود ندارد.

 

وی افزود: در قالب گزارش عملکرد تبصره‌های بودجه، لیست افرادی که به آنها کمک شده و میزان مبالغ آنها در اختیار اعضای شورا قرار نمی‌گیرد و  این گلایه ما از رئیس شورا است که لیست این افراد و مقدار مبلغ کمک شده را در اختیار اعضای شورا قرار نمی‌دهد و این محروم کردن اعضای شورا و نمایندگان مردم از حقوقو قانونی‌شان توسط رئیس شورا است.

 

این عضو شورای شهر تهران گفت: تا جایی که می‌دانم گزارش تبصره‌ها در صحن بیان شد، اما اعضای شورای این گزارش را در اختیار ندارند و تنها رئیس شورا و احتمالا رئیس کمیسیون برنامه و بودجه این گزارش را دارند، این درحالی است که رئیس شورا باید تمامی گزارش‌ها را با تمام جزئیات در اختیار تمامی اعضای شورای شهر قرار دهد.

 

وی با بیان اینکه تبصره بودجه این اجازه را به شخص شهردار می‌دهد که به تشخیص خود به هر شخص حقیقی و حقوقی در سقف تعیین شده کمک کند و هیچ محدودیت و منع دیگری وجود ندارد، اظهار کرد: اگر شاخصی وجود داشته باشد که شرایط را مشخص کند و معلوم شود که براساس چه شاخصی این کمک ها انجام می‌شود، مشکل دیگری وجود ندارد.

 

حافظی گفت: درباره لایحه بودجه ۹۶ این روش بودجه‌نویسی و بودجه‌ریزی شهرداری زیر سوال است و ما آن را نمی‌پذیریم، زیرا استاندارد نیست و سقف بودجه چیزی است که در ردیف‌های بودجه وجود ندارد و تبصره‌ها به هیچ‌عنوان نباید به سقف بودجه اضافه کنند، در حالی که شاهدیم تبصره‌ها فضای هزینه برای شهرداری ایجاد کرده‌اند که بتواند درآمد کسب کرده و هزینه کند .

 

وی ادامه داد: اینکه تبصره‌ها خارج از ردیف‌های مصوب بودجه محل درآمد و هزینه‌ای را تعریف کنند، روش غیراستانداردی است که سال‌ها انجام شده و رئیس شورا نیز به این شیوه سیستم را اداره کرده که امیدواریم سال‌های بعد این روش اصلاح شود، چرا که هرآنچه که قرار است؛ کسب درآمد یا هزینه شود باید در ردیف بودجه بیاید و تبصره‌ها صرفا ناظر بر نحوه هزینه‌کرد است و یا اینکه شورا تاکید خاصی داشته‌ باشد که در قالب تبصره‌ها برخی کارها باید مصوب شود.

 

حافظی افزود: در حالی که می‌بینیم خارج از بودجه مصوبه در تبصره‌ها هزینه‌ای به شهر تحمیل می‌شود و منابعی برای درآمد شهرداری در نظر گرفته می‌شود که پذیرفتنی نیست و تعداد افرادی که درباره این موضوع صحبت می‌کنند؛ کمتر از انگشتان دست است، بنابراین وقتی این افراد در اقلیت باشند، رای آنها صائب نخواهد بود، چرا که اصلاح این رویه به رای اکثریت اعضا نیاز دارد که امیدواریم در دوره پنجم شورا این موضوع مورد توجه قرار گرفته و ائتلاف لازم هم صورت بگیرد.

 

 

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش