دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۰ - ۱۴ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۱۳۳۶
شهری و روستایی

مستنداتی که ثابت می‌کند باید نگران ویرانی طبقه دوم بزرگراه صدر در زلزله تهران بود

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,طبقه دوم بزرگراه صدر
بنیانگذار مقاوم‌سازی و مدیریت‌بحران در ایران مستنداتی را به خبرآنلاین ارائه داده است که نشان می‌دهد باید نسبت به ایمنی طبقه دوم بزرگراه صدر در زلزله تهران نگران بود؛ سابقه جهانی نشان داده که چنین پل‌های احتمال تخریب بالایی دارند.

به گزارش خبر آنلاین چند روز پیش، انتشار خبری از دکتر فریبرز ناطقی الهی، بنیانگذار مقاوم‌سازی و مدیریت‌بحران در ایران و استاد نمونه کشوری در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت‌بحران، با واکنش‌های مختلفی همراه شد.

 

این خبر مربوط به ایمنی پل صدر، طبقه دوم این بزرگراه، در زمان زلزله بود. واکنش‌های مثبت و منفی بسیاری به این سخنان شد که می‌توانید در بخش کامنت‌های دو خبر بالا مشاهده کنید. 

 

در تعطیلات نوروزی از دکتر ناطقی‌الهی در دفتر کارش خواستیم پاسخ ابهامات و سوالات مطرح شده در کامنت‌ها را بدهد. بخشی از این انتقادات در کامنت‌ها که در گفتگو و خبر بود، به خود دکتر ناطقی‌الهی بر می‌گشت.

 

پروفسور فریبرز ناطقی‌الهی مهندسی سازه از دانشگاه کلمبیا میسوری آمریکا، فوق‌تخصص از مرکز اروپایی زلزله یوگسلاوی سابق، فوق تخصص از دانشگاه سلطنتی انگلیس کران فیلد، دانشگاه اکسفورد و ویسکانسن آمریکا و از بنیانگذاران و معاون سابق پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و رییس پژوهشکده مهندسی سازه، و استاد نمونه کشوری است.

 

او همچنین رییس پیشین انجمن مهندسی زلزله ایران و عضو هیت مدیره دوره سوم نظام مهندسی کشور و عضو دایمی تدوین ایین نامه زلزله ایران، طراح اصلی اولین و کاملترین آزمایشگاه دینامیک سازه و میز لرزان در کشور، مدیر مقاوم سازی بیش از ٧٠ طرح مقاوم سازی کلان در برابر زلزله از جمله آسیب پذیری پالایشگاه تهران و پتروشیمی شیراز، مقاوم سازی پمپ بنزین‌ها و ایستگاهای اتش نشانی تهران و سازه‌های نیروگاه و چندین پل و ... و مدیر اولیه طراحی ساختار مدیریت بحران کشور، مصوب مجلس شورای اسلامی و طراح اصلی چندین ساختار مدیریت بحران در کشور بوده است.

 

این استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی بیش از ۵٠ کتاب در مقاوم سازی سازه ها و مدیریت بحران و نزدیک به ۶٠٠ مقاله "مطرح" در سطح داخلی و بین المللی و چندین دستور العمل در مقاوم سازی سازه ها و تاسیسات صنعتی و حیاتی نوشته است.

 

در ادامه پاسخ‌ مکتوب دکتر ناطقی‌الهی به ابهامات مطرح شده  را می‌خوانید؛

 

پل طبقاتی صدر  و زلزله

قبل از هر چیز بر اساس نظرات عزیزان خواننده از گزارش قبلی، به استحضار می‌رسانم که بنده گرایش سیاسی خاصی ندارم و یک معلم ساده هستم، هر کس دوست باشد و خوب عمل کند دوست دارم و هر کس دشمن باشد و بد عمل کند، دوست نمی‌دارم این کشور مهم است و از فضای بوجود آمده پساپلاسکو برای بیان حقایق آسیب‌پذیری شهر گزارشاتی هر از گاهی می‌نویسم که برای کلمه به کلمه آنها مستندات علمی دارم. لذا اگر این روشنگری‌ها با سال انتخاباتی مصادف شده است پوزش می‌خواهم تقصیر بنده نیست. اگر می‌شود چند سال بعد انتخابات را اجرا کنید، ولی مطمئن نیستم بشود زلزله را خواهش کرد که نیاید!

 

حدود ٨٠ سال پیش ساخت پل های دو طبقه در چند کشور دنیا با هدف کمک به حمل و نقل داخل شهری و جلوه ویژه شهرهای مدرن شروع شد و اولین آنها در آمریکا سال ١٩۴٣ در شهر پرتلند ساخته شد. پس از این به سرعت تا ۴٠ سال پیش این عمل بعنوان یک نماد مدرینیته در دنیا دیده می‌شد، ولیکن از ۴٠ سال پیش بنا به تصمیم شهرداران متروپولیتن‌های بزرگ و ارزیابی این پل ها در همان زمان، نتیجه چنین شد که نه تنها دیگر این پلها نباید ساخته شوند بلکه پل‌های موجود هم یا تخریب و یا به‌ناچار به فضای سبز و پیاده رو تبدیل شوند!

 

دلایل این امر هم عدم دستیابی به عملکرد مورد نظر از دیدگاه ترافیکی، هزینه های سرسام آور نگهداری و بهره برداری، عدم تامین مقاصد اقتصادی-اجتماعی، ازدیاد حمل ونقل های ناخواسته، و مهمتر از همه خطر ریزش آنها در شهرهای زلزله خیز اعلام شد.

 

در همین راستا با جسارت کامل برای اصلاح اشتباهات گذشته، اولین پل طبقاتی در پورتلند در سال ١٩٧۴ تخریب و سپس تعداد زیادی از آنها در آمریکا، کانادا، کره و برزیل ... یا به طور کامل تخریب شد و یا به فضای سبز و پیاده رو تبدیل شد. همچنین از ٢٠ سال پیش ساخت این پلها در آمریکا ممنوع شد و کره نیز تا سال٢٠٣٠ موظف به تبدیل این پل ها به باغ و پیاده‌رو شده است، این در حالی است که بهره‌برداری از پل صدر «۴سال پیش شروع شد!»

 

 

 

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش