دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۱ - ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۳۵۸۷
شهری و روستایی

ناگفته‌های عضو تفحص از شهرداري تهران

بیش از ١٠٠ برج روی گسل قرار دارد

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,قاسم میرزایی‌نیکو

به گزارش شرق، تفحص از شهرداری تهران که رأی نیاورد، نمایندگان وعده دادند تا نکته‌هایی را درباره محورهای برزمین‌مانده و پرسش‌های بی‌پاسخ با مطبوعات در میان بگذارند. حالا قاسم میرزایی‌نیکو، نماینده دماوند به وعده خود وفا کرده و جزئیاتی از سؤال‌ها و محورهای مطرح‌شده از سوی او و جمع دیگری از نمایندگان را در اختیار روزنامه «شرق» قرار داده است. محور اغلب سؤال‌های او از شهرداری تهران نقد بلندمرتبه‌سازی شتابان در پایتخت است. نکته دیگر پرسش از چرایی ساخت صد برج روی گسل‌های زلزله‌خیز تهران است و نکات بعدی نیز اغلب به ساخت برج‌ها معطوف شده است.

 

میرزایی تأکید دارد که «در دوران طلایی این شهردار جمعا فقط در سال ١٣٩٠ تا ١٣٩٣ بیش از ٣٠‌ میلیون مترمربع تراکم فروخته شده است و این یعنی شهرفروشی». همچنین ٢٧٥ برج در عرض ٦ تا ١٢ متر قرار دارد و ٢٩١ متر در معبر ١٢ تا ٢٠ متر.  نماینده دماوند و فیروزکوه نکات عجیب‌تری نیز برای طرح دارد، نکاتی که حالا تعجب از رأی منفی بهارستانی‌ها به تفحص از شهرداری را دوچندان می‌کند؛ پرسش از فقدان وجود اسناد ٢٣٠ برج در شهرسازی.  میرزایی‌نیکو با حوصله همه جزئیات و ناگفته‌ها را بازگو می‌کند: «٢٧٧ برج ١٦ تا ٢٠ طبقه دارد که هیچ مصوبه بلندمرتبه‌سازی‌اي ندارد و درباره نزدیک به ٢٣٠ برج هیچ اطلاعاتی در شهر‌سازی وجود ندارد».

 

رویش ٢٦٥ برج در مدت ١٠ سال از دل تهران

به گفته او «از سال ١٣٥٠ تا سال ١٣٨٠ در طول ٣٠ سال ٢٦٥ برج ساخته شده اما از سال ١٣٨٥ تا ٩٥ تعداد ٢٦٥ برج در تهران ساخته شده یعنی به اندازه ٢٠ سال تراکم تهران را افزایش داده است». میرزایی همچنین به «شرق» می‌گوید: «تاکنون با فروش تراکم و مجوز بلندمرتبه‌سازی و اضافه‌کردن غیرقانونی منطقه ٢٢ فقط در سه سال بیش از از ٥/٢ ‌میلیون نفر یعنی سالی ٧٠٠‌ هزار به جمعیت تهران اضافه می‌شود که اساسا شهردار چنین اجازه‌ای نداشته است و اگر داشته، بفرمایند».  تفحص از شهرداری تهران با اختلاف رأی پایینی راه به جایی نبرد تا محمدباقر قالیباف نزدیک به یک دهه مدیریت شهری را بی‌پرسش و پاسخ خاتمه دهد.

 

به چند کارمند و مدیر تخفیف داده‌اید؟

بحث مشارکت و پروژه‌های مشارکتی شهرداری در مناطق مختلف به باور او خود شاهنامه مفصل دیگری است. میرزایی‌نیکو می‌گوید: «درباره املاک نجومی فرض بگیریم همه‌چیز پاک و سالم است اما سؤالي که می‌شود مطرح کرد، اين است؛ جناب شهردار رسما اعلام کند به چند نفر از مدیران شهرداری در واگذاری اموال عمومی تخفیف داده و میزان تخفیف در هر مورد چند درصد از قیمت واقعی بوده است؟ مجموع تخفیف‌ها چند ‌هزار‌ میلیارد تومان بوده است؟ و اینکه آیا مجوز قانونی برای اعمال چنین تخفیف‌های کلانی داشته است؟». سه سؤال مطرح‌شده در تحقیق‌وتفحص از شهرداری تهران شامل پرسش از نحوه واگذاری املاک، پروژه‌های کلان شهرداری و تغییر کاربری‌ها بود. محورهایی که به گفته تفحص‌کنندگان پاسخ درخوری به آنها داده نشده و به جاي آن سیاسی‌کاری و لابی شد.

 

حجم بودجه از فروش تراکم چه میزان بود؟

یکی از نمونه‌های تخفیف در خرید خانه همانی بود که محسن سرخو در جلسه علنی شورای شهر بر زبان آورد. ١٧٠‌ میلیون تومان تخفیف در خرید خانه. یکی دیگر از محورهای پرسش به میزان و حجم واگذاری املاک به کارکنان و...، جمع ارزش و تعداد آن مرتبط است. همچنین میزان تخفیف و مقایسه قیمت قبل و بعد از واگذاری املاک، زمین‌ها و خانه نیز مطرح شده است.

 

درباره تراکم‌ها هم میزان فروش تراکم در سه سال گذشته و دلایل و مستندات آن مورد سؤال قرار گرفت که باز هم پاسخی ارائه نشد.

 

درباره فروش تراکم نیز نکاتی لابه‌لای پرسش نمایندگان به چشم می‌خورد، اینکه حجم بودجه از فروش تراکم چه میزان بوده و جرائم ماده صد حجم و میزان دریافتی چقدر بوده است؛ میزان تغییر کاربری به‌ویژه در رابطه با مسکن، حجم تغیيرات پهنه‌ها در هر منطقه به صورت تفکیکی؟

 

برج‌های تهران حاشیه زیاد دارد

در مسئله برج‌سازی هم بسیاری از نمایندگان انتقادهایی دارند، محور سؤال‌ها نشان از آن دارد که در ساخت‌وساز برج‌های بلندمرتبه تهران اما و اگر‌های فراوانی وجود دارد. میرزایی‌نیکو می‌گوید: «برج‌های تهران خیلی حاشیه دارد. شورای شهر گویا نظارت کافی نداشته و شهرداری نیز پاسخ لازم را نمی‌دهد.

 

سؤال ما این بود که اطلاعات اصلی درباره ٢٦٧ برج بلندمرتبه (١١طبقه و بیشتر) و میزان مشارکت شهرداری در این برج‌ها، نوع نظارت و مستندات ساخت‌وساز چگونه بوده است». همچنین درباره مغایرت طرح جامع و تفصیلی و میزان تغییرات داده‌شده در پهنه‌های کاربری و تغییرات در سطح پهنه‌ها و وضعیت جابه‌جایی در هر منطقه به تفکیک و میزان مطالعه و سود و هزینه (اقتصادسنجی) طرح‌ها و پروژه‌های کلان سؤال‌هایی مطرح بود که پاسخی نگرفتیم.

 

علت تولید هولوگرام و فروش آن چیست

این اواخر نکاتی درباره انتشار هولوگرام هم مطرح شده بود. محمود صادقی در صحن علنی مجلس گفته بود که برادر یکی از اعضای کمیسیون عمران هولوگرام گرفته است. هرچند خبر میان تأیید و تکذیب یله ماند اما یکی از سؤال‌های مطرح‌شده از سوی نمایندگان از شهرداری تهران این است: «هولوگرام و علت تولید و انتشار آنها و دلایل و مستندات قانونی این اوراق چه بوده و حجم و ارزش واقعی این هولوگرام‌ها در دست مردم و میزان بدهی شهرداری در قبال این اوراق نیز مورد پرسش واقع شد».شهرداری تهران قسر در رفته است، هم از شورای شهر و هم از مجلسی‌ها.

 

نه تلاش معدود اعضای منتقد شورای شهر راه به جایی برد و نه تلاش نمایندگان مجلس دهم برای طرح بحث و سؤال از این مجموعه شهری. بااین‌حال از شورای شهر و سکوت معنادارش در برابر شهرداری که بگذریم، مجلسی‌ها حالا طرح‌های تازه‌ای در دستور کار قرار داده‌اند؛ از کمیسیون اصل ٩٠ تا طرح دوباره تفحص از شهرداری و افشاگری در رسانه‌ها. قالیباف گویا بنای رئیس‌جمهورشدن ندارد. با این حال اما و اگرها پیرامون دوره مدیریت او بر شهرداری تهران فراوان است.

 

 

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش