به گزارش آرمان، انتخابات شورای شهر روز جمعه برگزار میشود، اما این انتخابات علاوه بر تعیین اعضای شورای شهر از جهت دیگری هم دارای اهمیت است؛ انتخاب شهردار تهران. در حال حاضر انتخاب شهردار بهعنوان مسئول ارائه خدمات در حوزه شهری توسط اعضای شورای شهر که با رأی مردم انتخاب میشوند، صورت میگیرد و احکام شهرداران کلانشهرها با معرفی شورای شهر و امضای وزیر کشور و در سایر شهرها توسط استاندار صادر و ابلاغ میشود که البته این قانون گاهی مورد انتقاد قرار میگیرد، چرا که برخی معتقدند انتخاب شهردار باید به مردم سپرده شود و برای تایید درستی ادعای خود به انتخاب شهردار در برخی شهرهای اروپایی مانند مارسی فرانسه اشاره میکنند.
خداحافظ قالیباف بهشتی
محمدباقر قالیباف تنها شهرداری است که ۱۲ سال در بهشت مانده است و البته این حضور مداوم در سال ۹۲ سبب انتقاداتی شد، چنانکه برخی معتقد بودند تهران نیازمند برنامه جدید و ابتکارات تازه است و قالیباف هر آنچه در ذهن داشت، طی ۸ سال اجرا کرد، بنابراین نیازی به حضور مجدد او نیست، اما به دلیل رفتار غیرحرفهای و چرخش ناگهانی یکی از اعضای شورای شهر و عدم تعهد آن عضو شورا به تصمیم اتخاذ شده از سوی اصلاحطلبان مبنی بر رأی ندادن به قالیباف، تغییری در مدیریت شهری حاصل نشد.
طی سالهای اخیر عملکرد قالیباف چنان بوده که تمایلی برای بقای او در بهشت وجود ندارد. فاجعه پلاسکو یکی از حاشیههای مدیریتی قالیباف و مدیریت ناکارآمد اوست. به نظر میرسد قالیباف با آگاهی از عدم تمدید حضورش در شهرداری در انتخابات ریاستجمهوری کاندیدا شد، اما دیروز از رقابت در این عرصه انصراف داد. اکنون به نظر میرسد او دو کرسی شهرداری تهران و ریاستجمهوری را همزمان از دست داده است.
من گزینه اصلی شهرداری نیستم
نامی که برای تصدی شهرداری تهران شنیده میشود، محسن هاشمی است که سالها در مدیریت مترو پایتخت حضور داشته و راهکارها و برنامههایی برای اداره بهتر تهران آماده کرده است. بسیاری تصور میکردند محسن هاشمی کاندیدای شورای شهر نخواهد شد و به بهشت میرود، اما او کاندیدا شد و در صدر لیست قرار گرفت. روز گذشته محسن هاشمی درباره سوالی که آیا اصلیترین گزینه لیست اصلاحطلبان برای شهردار شدن هستید، گفت: پیشبینی نکنید. من گزینه اصلی شهردار نیستم. اینطور میگویید و بعد نمیشود، کنف میشوم! البته با توجه به تواناییهای محسن هاشمی بعید نیست با اصرار اعضای شورای شهر او بر کرسی شهردار پایتخت تکیه بزند.
مهرعلیزاده هم برنامه دارد
دیگر گزینهای که برای شهرداری تهران به ذهن خطور میکند، محسن مهرعلیزاده است که چند روز قبل از حضور در انتخابات شورای شهر انصراف داد. مهرعلیزاده مدتهاست تمایل دارد بهعنوان شهردار تهران معرفی شود، چنانکه پیش از این با بیان اینکه برای شهرداری تهران بیبرنامه نبوده و نیستم، گفته بود: من برای شهرداری تهران در سال ۹۲ برنامهای تنظیم کردم و امروز نیز آن برنامه را روزآمد کردهام، اما اولویت ما تشکیل یک شورای شهر کارآمد است که نظارت را در دستور کار خود قرار دهد. مهرعلیزاده برای انتخابات شورای شهر ثبتنام کرد، اما پس از اعلام تایید صلاحیتها انصراف داد. اکنون باید منتظر ماند و دید که نظر اعضای شورای شهر به شهردار شدن مهرعلیزاده تا چه اندازه مثبت است.
بازگشت کرباسچی به بهشت؟
گزینه دیگری که برخی احتمال حضور او در شهرداری را میدهند، غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی است. او از سال ۶۸ تا ۷۷ شهردار تهران بوده است. افزایش درآمدهای شهرداری، راهاندازی موسسه همشهری، تاکید بر سبز شدن فضای شهر تهران، راهاندازی فرهنگسراها و پروژه نوسازی نواب از یادگارهای دوران شهرداری کرباسچی است.
در مقطعی از کرباسچی بهعنوان یکی از گزینهها برای در دست گرفتن معاون اولی در دولت نام برده شده و همین نشان دهنده توانمندی کرباسچی در امور اجرایی است. برخی عنوان میکنند که کرباسچی سودای حضور در بهشت را ندارد که شاید به دلیل ترک آن با خاطره تلخ محاکمه و دادگاه باشد. در هر حال نمیتوان قاطعانه گفت که کرباسچی گزینه اصلی شهرداری تهران هست یا نیست.
یاسمین طالقانی
- 10
- 1