شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۰۷:۵۱ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۵۲۷۹
شهری و روستایی

صبح دیروز نزدیک به ١٠٠ نفر از کسبه پلاسکو مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان تجمع کردند 

فریاد پلاسکو 

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,ساختمان پلاسکو
هفته گذشته سارقان به مغازه‌های سالم پلاسکو دستبرد زدند، کولر گازی، لامپ، قفسه‌ها، مانکن‌ها و ... را بردند حتی به یک نفر از کارفرمایان پلاسکو وام ٣٠٠‌میلیون تومانی ندادند

به گزارش شهروند، صبح دیروز مقابل ساختمان بلندمرتبه و سفید بنیاد مستضعفان، شلوغ بود. پلاسکویی‌ها دیروز، مقابل همین ساختمان تجمع کردند تا تکلیف مغازه‌های‌شان مشخص شود. مغازه‌هایی که در ضلع شمالی پلاسکو قرار دارند و در حادثه سی‌ام دی‌ماه‌ سال گذشته آسیبی ندیدند. حالا کسبه همه ٢٨٦ مغازه حادثه ندیده ساختمان پلاسکو ناراضی‌اند. همین نارضایتی دیروز آنها را به بزرگراه رسالت کشاند تا نسبت به آنچه در این پنج ماه برایشان اتفاق افتاده و بلاتکلیفی مغازه‌های‌شان، اعتراض کنند.

 

مغازه‌های آنها از ریزش و انفجار در ساختمان در امان ماند، اما حالا پای سارقان به مغازه‌هایشان باز شده و در هفته‌های گذشته، کولر گازی، برخی از اجناس، لامپ‌ها و ... آنها به سرقت رفته است: «بنیاد مقابل ساختمان پلاسکو نیوجرسی گذاشته و اجازه نمی‌دهد کسی وارد مغازه‌ها شود، درحالی‌که در هفته گذشته، سارقان وارد ساختمان شدند و برخی از وسایل برجای مانده را با خود بردند.»

 

اینها را «علی» به «شهروند» می‌گوید. جوانی که مغازه‌اش در حادثه پلاسکو آسیبی ندید اما حالا اجازه ورود به مغازه‌اش را ندارد: «در حادثه پلاسکو، ٦٠‌درصد از مغازه‌ها که در ضلع شمالی ساختمان بود، خسارتی ندید، نزدیک به ٢٨٦ پلاک سالم است و در صورتی که مقاوم‌سازی شود، می‌توان از آن استفاده کرد.» علی و ٢٨٥ کسبه دیگر، پس از خبردار شدن از ریزش ساختمان، به مغازه‌هایشان رفتند و هر چه در توان داشتند با خود بردند: «روز حادثه کسبه نتوانستند همه وسایل را ببرند.

 

بخش زیادی از وسایل همان‌جا باقی ماند، ما تنها سه روز فرصت داشتیم تا وسایل‌مان را جمع کنیم و نتوانستیم صددرصد تخلیه کنیم. روز حادثه خیلی شلوغ بود. یک وانت گرفتیم. نزدیک به ٥ ساعت طول کشید تا بخشی از وسایل جابه‌جا شد.» علی از ١٠، ١٥‌سال پیش، در طبقه همکف ضلع شمالی پلاسکو مغازه دارد: «قفسه‌ها، کولر گازی، لامپ‌ها و ... همه ماند. حالا هم فهمیدیم که دزد به مغازه‌ها رفته، شیشه‌ها را شکانده و حتی به لوله‌کشی‌ها هم رحم نکرده.» «رضا» از دیگر کسبه‌های پلاسکو است.

 

او هم در همان بخش دست‌نخورده پلاسکو، مغازه‌ای داشت که حالا مورد دستبرد قرار گرفته. رضا می‌گوید بنیاد مستضعفان به آنها اجازه ورود به مغازه‌هایشان را نمی‌دهد: «جلوی پاساژ دیوار کشیده‌اند، نمی‌گذارند کسی وارد شود، اما سارقان وارد شده‌اند، رفتیم کلانتری اعلام کردیم، پلیس به ما می‌گوید هر کس این‌جا را بسته باید امنیتش را هم تأمین کند. الان بیشتر شیشه مغازه‌ها شکسته شده است.»

 

رضا و علی حالا در پاساژ نور کاسبی می‌کنند؛ همان پاساژی که به‌طور موقت در اختیارشان قرار گرفته: «شرایط ما این‌جا اصلا خوب نیست، کاسبی اوضاع خوبی ندارد. من در طبقه دوم مغازه دارم، اما این‌جا مشتری زیادی ندارد. کاربری‌اش هم مناسب نیست. مغازه من بهترین موقعیت را در پلاسکو داشت. حالا شرایطی شده که در چهار ماهی که این‌جا هستیم، کلا سه‌میلیون تومان هم فروش نداشتیم.» رضا اینها را می‌گوید.

 

پاساژ نور در تقاطع طالقانی و ولیعصر قرار گرفته: «قرار بود تا ٣٠ اردیبهشت‌ماه بدون پرداخت اجاره در این مکان بمانیم، تا الان خبری برای گرفتن اجاره نشده، به ما گفته‌اند قرار است جای مغازه را عوض کنند. نمی‌دانیم می‌خواهند چه کنند.» دیروز صبح نزدیک به یک‌صد نفر از کسبه پلاسکو دور هم جمع شدند. رضا می‌گوید: «این بار اولی نیست که در  اعتراض به وضع‌مان تجمع می‌کنیم. روز شنبه در شهرداری منطقه ١٢ و امروز هم قرار است در میدان منیریه جلوی ساختمان دادستان تجمع کنیم.» «سعید» هم دوست رضا و علی است.

 

از مغازه او هم سرقت شده: «بنیاد مستضعفان فقط به ما وعده می‌دهد، قبلا به ما گفتند تا ٣٠ خرداد کلنگ ساختمان پلاسکو را می‌زنیم، یک‌بار می‌گویند تا شهریور دست به ساختمان نمی‌زنیم، الان می‌گویند می‌خواهیم پارکینگ بزنیم. تکلیف‌مان معلوم نیست.» «سعید» هم جزو تجمع‌کنندگان دیروز مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان بود:  «ما می‌گوییم مغازه‌مان سالم است، مقاوم سازی می‌کنیم، می‌رویم همان‌جا کاسبی‌مان را ادامه می‌دهیم، هر وقت خواستند آن‌جا را بسازند ما هم خالی می‌کنیم. اما کسی به خواسته ما توجه نمی‌کند.» مغازه سعید ٦٤ متر است و حالا در یک مغازه کوچک در پاساژ نور کار می‌کند:«بعد از حادثه پلاسکو گفتند وام می‌دهیم، ندادند. فقط شب عید ٢‌میلیون تومان به ما دادند.

 

آنهایی هم که کارفرما نبودند، الان دارند بیمه بیکاری می‌گیرند، آن هم ماهی فقط ٨٠٠‌هزار تومان.» پیمان دیروز در صف جلویی تجمع‌کنندگان جلوی ساختمان بنیاد مستضعفان بود: «وقتی خیلی شلوغ شد، نماینده آقای سعیدی‌کیا، رئیس بنیاد، آمد جلوی در. به ما گفتند مراحل آخر است. در آخر هم از ما یک هفته مهلت خواستند.» او می‌گوید کسبه پلاسکو در شرایط مالی بدی قرار دارند: «الان همه یک‌جورهایی به خط آخر رسیده‌اند. ما امیدمان به همین مغازه‌های پلاسکو بود. در این مدت خیلی از زندگی عقب افتادیم. مشتری‌ها چک‌ها را گذاشتند اجرا و همه آنها برگشت خورد. بچه‌ها فقط دارند تاریخ چک‌ها را تمدید می‌کنند.» پس از حادثه پلاسکو بود که به کسبه وعده وام ٣٠٠‌میلیون تومانی دادند، اما حالا به گفته پیمان، یک نفر هم این وام را نگرفته است: «قرار بود دولت به کارفرماهای پلاسکو وام ٣٠٠‌میلیون تومانی با یک‌سال تنفس و بهره ٧‌درصدی بدهد، اما هیچ اتفاقی نیفتاد و بهره وام هم به همان ١٦‌درصد برگشت.» او می‌گوید: «همه پلاسکو را فراموش کردند.»

 

 

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,ساختمان پلاسکو

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش