دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۶ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۷۰۷
شهری و روستایی

نحوه انتخاب شهردار جديد تهران

الويري: گزارش‌هاي نگران‌کننده‌‌ای از شهرداري مي‌آيد

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,مرتضی الويري
يک ماه از برگزاري انتخابات شوراها مي‌گذرد و تا امروز اعضاي شوراي پنجم؛ هشت جلسه به‌صورت غيررسمي و بدون حضور خبرنگاران برگزار کرد‌ه‌اند. شايد بتوان گفت مهم‌ترين برايند اين جلسات، تصويب مشخصه‌هاي عمومي شهردار آينده تهران و فرايند انتخاب شهردار است که رئيس سني منتخبان شوراي شهر تهران طي گفت‌وگويي به تشريح اين مصوبات پرداخت. .

مرتضي الويري، رئيس سني منتخبان شوراي شهر تهران، ضمن تشريح فرايند و شاخص‌هاي انتخاب شهردار توسط شوراي پنجم به ايلنا گفت: مشخصات عمومي شهردار تهران در جلسه هفتم و در ۱۶ بند به تصويب رسيد و در آخرين جلسه نيز فرايند و زمانبندي انتخاب شهردار مشخص شد. 

 

الويري در مورد حذف بند «۱۶» مشخصه‌هاي عمومي شهردار، مبني بر منع انتخاب شهردار از ميان اعضاي شوراي شهر که با انتقادات فراواني مواجه شد، گفت: حذف بند «۱۶» به نفع يا عليه هيچ نامزدي نبود اما اعتقاد داشتيم که جاي اين بند در ميان شاخصه‌هاي عمومي شهردار آينده تهران نيست.

 

رئيس سني شوراي پنجم در پاسخ به اين سؤال که آيا حذف بند «۱۶» تناقضي با ميثاقنامه‌اي که به امضاي اعضاي شوراي پنجم پيش از نهايي‌شدن ليست اميد رسيد، دارد يا خير، گفت: اگر فردي مي‌خواهد از شورا به شهرداري برود دو قفل را بايد باز کند؛ در مرحله اول بايد رأي کافي براي شهردار‌شدن داشته باشد و در مرحله دوم بايد نظر شورا را براي استعفا جلب کند. در نتيجه اگر کسي از اعضاي شوراي شهر بخواهد شهردار تهران شود بايد اين دو قفل را باز کند. وي تصريح کرد: تلقي من اين است که اکثريت يا تمام اعضاي شوراي شهر ميثاقنامه را امضا کرده‌ و به آن پايبندند. حداقل من آن را امضا کردم و به امضاي خود پايبند هستم اما نبايد فراموش کنيم تصميم‌گيري نهايي به عهده اکثريت اعضا‌ست.

 

فرايند انتخاب شهردار تهران

رئيس سني شوراي پنجم در ادامه درباره فرايند انتخاب شهردار تهران گفت: مقرر شده تا ۳۱ خرداد هر کدام از اعضا سه نفر را به‌عنوان نامزد به شوراي شهر معرفي کنند. هر نامزد براي آنکه وارد مرحله بعد شود بايد حداقل رأي پنج نفر از اعضا را داشته باشد. اين رأي‌گيري تا اوايل تير ادامه خواهد يافت و ليست مرحله دوم تا سوم تير مشخص مي‌شود. 

 

او افزود: در مرحله بعد به يک ليست پنج‌نفره خواهيم رسيد و اين پنج نفر موظفند تا چهارم تير تفاهمنامه يا ميثاقنامه‌اي را که توسط اعضاي شورا تنظيم شده، امضا کنند. نامزدها تا ۲۰ تير فرصت دارند برنامه و کادر پيشنهادي خود را براي شهرداري تهران ارائه دهند. اين برنامه‌ها به مدت يک هفته توسط نامزدها در جلسه شوراي شهر مطرح شده و مورد بررسي قرار مي‌گيرد. در ۲۸ تير رأي‌گيري خواهد شد و تعداد نامزدها از پنج نفر به دو نفر مي‌رسد.

 

الويري با اشاره به اينکه شوراي پنجم تلاش مي‌کند تا پيش از آغاز شورا به نامزد نهايي خود دست پيدا کند، ادامه داد: در مرحله بعد قصد داريم تا هفته اول مرداد به نامزد نهايي دست پيدا کنيم؛ البته دو نامزد در اولين جلسه رسمي شوراي شهر حضور خواهند يافت تا برنامه‌هاي خود را ارائه داده و رأي‌گيري در جلسه علني شورا صورت خواهد گرفت. 

 

برخي در حال تخريب شوراي پنجم هستند

الويري با اشاره به اينکه برخي در حال تخريب شوراي پنجم هستند و آنها را بي‌تجربه مي‌خوانند، گفت: جلساتي که تاکنون برگزار شده نشان داد، اعضاي شوراي پنجم افرادي بسيار باانگيزه، پرکار، پيگير و کوشا هستند، به‌ويژه اعضايي که با سهميه جوانان وارد شورا شده‌اند. برخلاف مطالبي که در برخي مطبوعات و سايت‌ها مطرح شده، منتخبان شوراي پنجم افرادي پرانرژي هستند که به سرعت با مسائل شهرداري آشنا شده‌اند.

 

از نظر من آينده شوراي پنجم روشن است و مي‌تواند در محدوده اختيارات و امکانات توقعات مردم را برآورده کند. الويري در واکنش به انتقاداتي که به ليست اميد شد، افزود: نمي‌خواهم بگويم ليست ۲۱نفره، بهترين ليستي بود که مي‌توانست تهيه شود زيرا بسياري از افراد فعال و کارآمد را مي‌شناسم که از حضور در ليست بازماندند؛ البته وقتي ۷۰۰ نفر اصلاح‌طلب براي حضور در ليست ثبت‌نام کنند و فقط ۲۱ نفر برگزيده ‌شوند، طبيعي است که بسياري از نيروها از حضور در ليست باز‌ بمانند.

 

رئيس سني شوراي پنجم اقدام شوراي‌ عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان را براي تهيه ليست اميد تحسين و خاطرنشان کرد: اقدام اين شورا جلوي تفرق آرا را گرفت. اگر اين اتفاق نمي‌افتاد، مطمئن باشيد افرادي که با صرف بودجه‌هاي ميلياردي خيابان‌ها را با تبليغاتشان پر کرده‌ بودند مي‌توانستند با رأي پايين وارد شورا شوند. همان‌طور که شاهد بوديم در شوراي دوم، برخي افراد توانستند فقط با ۹۰ هزار رأي وارد شوراي شهر شوند اما با تمرکز آرا روي يک ليست، حتي با کسب حدود يک ميليون رأي چنين اتفاقي نيفتاد. 

 

چالش‌ اصلي شهرداري نهادينه‌شدن فساد است

الويري با اشاره به تخلفات مطروحه در شهرداري تهران گفت: من با گوشمالي متخلفان، مخالفتي ندارم. فساد نهادينه‌شدن اعتماد مردم را نسبت به حاکميت نابود خواهد کرد. وقتي مردم براي پيشبرد کارهايشان مجبور باشند رشوه بدهند، اعتماد خود را به سيستم از دست مي‌دهند. زماني که پروژه‌اي صد ميليارد توماني با ۵۰۰ ميليارد تومان به انجام مي‌رسد، پولش از جيب مردم مي‌رود.

 

مردم مشتاق هستند روزي را ببينند که شهرداري شفاف، بدون ابهام و تخلف است و هر کس در جاي خود قرار دارد؛ البته برخورد و محاکمه متخلفان بر عهده قوه ‌قضائيه بوده و وظيفه ما ارائه گزارش است. رئيس سني شوراي پنجم تهران اظهار کرد: يکي از چالش‌هاي اصلي شهرداري نهادينه‌شدن فساد است. درحال‌حاضر گزارش‌هاي نگران‌کننده‌اي از فساد در عزل و نصب مديران، فساد در مناقصه‌ها و مزايده‌ها و فساد در واگذاري‌ها و تغيير کاربري‌ها به گوش مي‌رسد و همه اينها ايجاب مي‌کند که برخوردي سيستماتيک براي جلوگيري از فساد در شهرداري تهران شکل بگيرد.

 

الويري با اشاره به اهميت حضور شهردار در هيأت ‌دولت تصريح کرد: تهران پايتخت است و نحوه اداره آن تأثيری جدي روي کل کشور خواهد داشت. در نتيجه بايد ارتباطي ارگانيک و پيوسته ميان ارکان دولت و شهرداري وجود داشته باشد و حضور شهرداري در هيأت ‌دولت اين روند را تسريع خواهد کرد. از‌سوي‌ديگر، گردش مالي، تنوع و گستردگي شهرداري تهران، معادل چندين وزارتخانه است و حدود ۶۰۰ فعاليت مهم و مرتبط با هيأت ‌دولت در شهرداري تهران وجود دارد و حضور شهردار تهران در هيأت ‌دولت جلوي فرايندهاي بوروکراتيک را خواهد گرفت.

 

 

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش