سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۵ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۶۲۷۱
شهری و روستایی

عقب نشینی برج دزاشیب در منطقه یک تهران

 برج معروف به دزاشیب,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

پس از انتشار خبر تخلف در ساخت برج معروف به دزاشیب در منطقه یک تهران و اضافه‌کردن غیرقانونی ۹ طبقه در مرحله اول و اسکلت‌گذاری برای ساخت چهار طبقه دیگر روی آن در «شهروند» و همچنین سخنان معاون وزیر راه‌‌وشهرسازی مبنی بر مسئولیت شهرداری در تخلف این برج‌ساز، حالا ساکنان محلی از تلاش برج‌ساز برای تخریب اسکت ۴طبقه آخر سخن می‌گویند.

 

«عبدالحسین مختاباد»، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران که سه‌شنبه همین هفته و در جلسه علنی شورای شهر نسبت به تخلفات این برج تذکر داده بود، عقب‌نشینی ٤ طبقه‌ای صاحب این پروژه را تأیید می‌کند اما همچنان خواستار بررسی تخلف درباره ۹طبقه غیرقانونی این برج است. او در توضیح این موضوع به «شهروند» می‌گوید: «با پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی مردم و برخورد شایسته رسانه‌ها در این زمینه، اسکلت‌های ٤ طبقه آخر برداشته شده که مردم هم عکس‌هایی از روند این تخریب برای من فرستادند.»

 

مختاباد که خود ساکن منطقه یک تهران است، درباره گفت‌و‌گویش با شهردار این منطقه هم می‌گوید: «شهردار قرار شد وظیفه‌اش را انجام دهد و شهرداری مسئولیت دارد که جلوی این تخلف را بگیرد. الان هم که جداکننده نیوجرسی گذاشتند و اجازه ساخت‌وساز در طبقات غیرقانونی این برج را نمی‌دهند.» عضو شورای اسلامی شهر تهران به مالک این برج و تخلفش هم اشاره می‌کند: «این فرد با گردن‌کلفتی ٤ طبقه را به این برج اضافه کرد که الان با پیگیری مردم و رسانه‌ها جلوی آن گرفته شد.

 

می‌دانم که صاحب این برج در منطقه ۲۲ و دیگر مناطق هم درحال کار است و درباره این‌که در این پروژه‌ها همچنین تخلفاتی داشته یا نه اطلاعی ندارم.» رئیس کمیته هنری شورای شهر اما تخریب این ٤طبقه را پایان این موضوع نمی‌داند و می‌گوید که اعضای شورای پنجم باید پیگیر تخلفات صورت‌گرفته در این پروژه باشند. مختاباد دو روز پیش هم در جلسه شورا درباره این پروژه گفته بود: ‌«قرار بود ساختمانی ١٦ طبقه ساخته شود اما به یک دفعه ٩ طبقه دیگر نیز به آن اضافه شد و هتلی ٢٥ طبقه در منطقه دزاشیب ایجاد شد.

 

حالا شاهد هستیم که این برج‌ساز معروف تهرانی که چندین پروژه در تهران دارد، در سکوت و بدون اخذ مجوز درحال ساخت ٤ طبقه دیگر روی این ٢٥ طبقه است که طی تماس‌های مکرر متوجه شدیم حتی شهردار ناحیه و منطقه نیز از این موضوع اطلاعی ندارند. هرچند که ساخت ٩ طبقه اضافه و این ٤ طبقه در ‌هاله‌ای از ابهام قرار دارد و باید شهرداری در این خصوص پاسخگو باشد.»

 

تصاویر تازه از این برج و همچنین سخنان ساکنان محلی تخریب اسکلت‌گذاری چهار طبقه آخر را تأیید می‌کند اما این پایانی بر تخلفات صورت‌گرفته در برج دزاشیب نیست؛ چراکه مجوز صادرشده برای این برج، ۸ طبقه در زیرزمین و ۱۶ طبقه روی زمین است؛ درحالی ‌که برج‌ساز تعداد طبقات روی زمین را به ۲۵ طبقه رسانده و در چند ماه گذشته هم اسکلت‌گذاری برای ۴ طبقه دیگر را شروع کرده بود. شهرداری منطقه ‌یک، همچنان حاضر به پاسخگویی درباره تخلف این برج نیست و معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران هم پاسخگویی در این زمینه را به روزهای آینده و پس از دریافت گزارش از شهردار منطقه یک موکول می‌کند.

 

درباره این‌که چرا برج‌ساز تلاش کرد که در کنار تخلف ۹ طبقه‌ای، ۴ طبقه دیگر را هم به این پروژه اضافه کند، اهالی محل و بعضی از کارگران سابق این پروژه سخن مشترکی دارند: «قرار بود که برای این برج یک پد بالگرد طراحی شود و تا همین چند ماه پیش همین برنامه را داشتند، اما در یکی دوماه گذشته و در گیرودار تغییر و تحولات شهرداری، مالک و کارفرما سعی کردند که ۴ طبقه دیگر هم اضافه کنند.»

 

«محمد سالاری»  نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران که دو روز پیش از ارسال نامه‌ای به شهرداری تهران برای پاسخگویی درباره تخلفات صورت‌گرفته درباره این برج سخن گفته بود، همچنان منتظر پاسخ شهرداری در این زمینه است. او درباره آخرین اطلاعاتش از این تخلف به «شهروند» می‌گوید: «من نامه فرستادم و هنوز جوابی نگرفتم و همچنان منتظر پاسخ شهرداری هستم. الان هیچ اطلاعات جدیدی ندارم، ولی پیگیر این موضوع هستم.»

 

منطقه دزاشیب روی گسل شمال تهران واقع شده و براساس قوانین شورايعالي معماري و شهرسازي، ساخت برج و بیمارستان روی گسل‌ غیرقانونی است و همین موضوع پرونده این برج را پیچیده‌تر می‌کند. اگرچه در روزهای گذشته بعضی از مقامات شهرداری تهران نسبت به چنین تخلفی اظهار بی‌اطلاعی کردند، اما اهالی منطقه از نخستین ماه‌های شروع این پروژه اعتراض خود را به شیوه‌های متفاوت بیان کردند.

 

 اهالي محل در ‌‌سال ٩٥ نامه‌اي به شورای شهر نوشته و از نمایندگان خود خواستند که «در پرونده این برج و سازوكاري كه منجر به صدور اين مجوز غيرقانوني و ادامه روند ساخت‌وساز فريبكارانه شده، تحقیق کنند.» ساکنان این محله در نامه خود همچنين خواستار محدودكردن ارتفاع پروژه حداكثر درحد ٦ طبقه روي زمين، تحقق نوع كاربري و جلوگيري از ساخت مجتمع تجاري شده‌اند. نامه‌ها و اعتراضات ساکنان به جایی نرسید تا این‌که مالک این برج عمليات اسكلت‌گذاري براي ٤ طبقه را آغاز کرد و منجر به ارسال نامه‌ای تازه از سوی شهروندان منطقه دزاشیب به شورای شهر در ٢٢ مردادماه امسال شد.

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش