دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۲۰:۰۰ - ۱۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۰۷۷
شهری و روستایی

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران تشریح کرد

اگر تهران زلزله بیاید چه خواهد شد؟

محمد سالاری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه وضعیت تهران در مدیریت بحران بسیار بحرانی است و پایتخت آماده وقوع زلزله نیست، تاکید کرد: تدبیر درباره ساماندهی وضعیت تهران یک رسالت ملی - حاکمیتی است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از وزارت راه و شهرسازی، «محمد سالاری» با اشاره به بحران شبکه‌های زیرساختی تهران در صورت وقوع زلزله گفت: زلزله در این شهر می‌تواند بسیار ویرانگر باشد و می‌طلبد که همه سطوح حاکمیت وارد این کار شوند و اولویت اصلی را ایمن سازی شهر و آگاه‌سازی شهروندان قرار دهند.

 

وی در تشریح عملکرد مدیریت بحران شهر در هنگام وقوع حوادثی، مانند زلزله گفت: با توجه به اینکه در زلزله اخیر تهران، شهر به طور نسبی لرزید، امکان ارزیابی مدیریت بحران وجود ندارد، زمانی ‌می توان عملکرد مدیریت بحران شهر را ارزیابی کرد که زلزله منجر به خسارت در سطح شهر و ورود نیرو‌های امدادی شود.

 

این مقام مسئول افزود: اینکه چند جلسه برگزار شود و مجموعه سازمان‌ها و نهاد‌ها تنها در جلسه حضور پیدا کنند، نمی‌توان ارزیابی عملکرد انجام داد چرا که عملیاتی انجام نشده اما نکته اینجاست که وضعیت تهران در مدیریت بحران بسیار بحرانی است.

 

وی با تاکید بر اینکه در مدیریت شهری گذشته هیچ اقدامی در زمینه آموزش شهروندان در حوزه مدیریت بحران انجام نشده، گفت: باید به عنوان یک رسالت ملی و حاکمیتی گام‌های موثری برای آموزش شهروندان در حوزه مدیریت بحران توسط همه دستگاه‌های زیربط برداشته شود.

 

بحران در شبکه‌های انتقال انرژی در صورت زلزله

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران گفت: در بحث شکل‌گیری کالبد تهران، بنا‌ها، ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها، شبکه معابر و شبکه توزیع نیرو پیوست مطالعاتی به ویژه پیوست پدافند غیرعامل وجود نداشته، حتی مقررات ملی ساختمان نیز تا دو دهه پیش در کشور وجود نداشت و حتی پس تدوین، به طور کامل رعایت نشد.

 

وی تاکید کرد: امروز شبکه‌های انتقال نیرو و شبکه توزیع آب، مخابرات و حتی فاضلاب که به مرز پیشرفت ۶۰ درصدی رسیده ،به صورت سنتی دفنی و فرسوده اند و بیشتر آن‌ها در هسته مرکز و جنوبی شهر تهران قرار گرفته‌اند، به طوری که در جلسات اخیر مدیریت بحران اعلام شد که این شبکه‌ها وضعیت بحرانی دارند و وقوع زلزله‌ای با بزرگی بیش از آنچه که روی داد، می‌تواند این شبکه‌ها را تخریب کند.

 

سالاری با تاکید بر ایجاد بسترهای لازم برای مدیریت بحران گفت: سابقه نشان داده که در گذشته هربار زلزله‌ای در کشور روی داده، دغدغه‌هایی در کشور ایجاد و در پی آن جلساتی برگزار می‌شود اما پس از گذشت اندک زمانی فراموش می‌شود.

 

وی ابراز امیدواری کرد که زلزله تهران که بعد از زلزله کرمانشاه و کرمان رخ داد، این پیام را برای مسئولین و رسانه‌ها داشته باشد که مهمترین اولویت‌ها رعایت پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و ایمن سازی ساختمان‌ها و شهر است.

 

این مقام مسئول تاکید کرد: اگر چنین دغدغه‌ای به صورت جدی در سطح مسئولان اتفاق بیافتد، می‌توان از بسیاری از خسارات‌ها در جریان بروز حوادث جلوگیری کرد.

 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مدیریت شهر به لحاظ اقتصادی و مالی دچار بحران جدی است و حتی دغدغه پرداخت حقوق و مزایای کارکنان وجود دارد، گفت: امروز با وجود انباشت نیروی انسانی در شهرداری تهران و ماموریت‌های گسترده‌ای که در سال‌های گذشته برای شهرداری تهران ایجاد شده، این نهاد حتی برای پرداخت حقوق و مزایای نیروهای خود دغدغه و مشکل دارد.

 

وی با بیان اینکه بار پایتخت بودن تهران را شهرداری تهران به دوش می کشد، افزود: در حوزه‌های مختلف نمی‌توان انتظار داشت شهرداری تهران اقدامات زیرساختی انجام دهد. برای مثال کانال‌های تاسیسات شهری یکی از مسائلی جدی است که باید به فوریت محقق شود اما تحقق کانال تاسیسات شهری در شهر تهران نیازمند بودجه بسیاری است که با وضعیت فعلی شهرداری، امکان تامین آن وجود ندارد؛ بنابراین مجموعه قوا باید در کنار مدیریت شهری قرار گیرند و الزامات شهر را پیگیری کنند.

 

شهروندان هیچ آمادگی دربرابر زلزله ندارند

سالاری با اشاره به قفل شدن خیابان‌ها در زلزله اخیر تهران و تشکیل صف‌های طولانی در پمپ‌بنزین‌ها گفت: حتی برخی افراد در همین فضای بیم و فرار آسیب دیدند که همه این موارد نشان می‌دهد که شهروندان برای وقوع زلزله آمادگی ندارند و هنگامی که این اتفاقات رخ می‌دهد، مردم نمی‌دانند که چه کار انجام دهند و حتی نمی‌دانند چه بخشی از مایحتاج ضروری داخل منزل را با خود به بیرون بیاورند.

 

وی تصریح کرد: وضعیت ما در هنگام بروز بحران‌ها مناسب نیست و نشان می‌دهد که مدیریت بحران در گذشته هیچ اقدام موثری درحوزه آموزش شهروندان انجام نداده است.

 

به گفته این مقام مسئول، در گذشته اعلام می‌شد که گروه‌های دوام برای مدیریت بحران ایجاد شده اما در زلزله اخیر، این گروه‌ها هیچ بروز و ظهوری نداشتند و مسئولین و مردم منتظر زلزله نشسته اند، زلزله‌ای که می تواند یک فاجعه ملی و حتی حاکمیتی برای کشور رقم بزند.

 

وی افزود: با این شرایط و انجام نشدن اقدامات موثر، در آینده افسوس خواهیم خورد که چرا به مدیریت بحران توجه کافی نداشته ایم.

 

وی افزود: رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره زلزله اخیر گفتند که این زلزله تذکری از سوی خداوند بود که به ما تهرانی‌ها بگوید که در چه وضعیتی قرار داریم و باید بتوانیم این تذکر را جدی بگیریم و اقدامات موثری در راستای مدیریت بحران شهر تهران انجام دهیم.

 

 

 

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش