به گزارش اعتماد، محمدعلی نجفی شهردار تهران، دیروز گزارشی را که برای تهیهاش ۱۰۰ روز زمان داشت با خود به شورای شهر برد و شرحی کامل از وضعیت شهر تهران در هنگام تحویل گرفتن آن از قالیباف ارائه کرد. اگرچه قبل از این برخی از اعضای شورای پنجم شهر تهران در انتقاد از نحوه مدیریت شهری قالیباف آمارهایی داده بودند اما گزارش امروز نجفی حاوی اطلاعاتی بود که از بروز تخلفات گسترده در دوره ۱۲ ساله گذشته میداد. نکته قابل توجه در مورد این موضوع نقش شورای شهر در نظارت بر عملکرد قالیباف است.
محمد سالاری که هم در دوره گذشته عضو شورای شهر بوده و هم در این دوره، در جواب اینکه چرا اعضای پارلمان شهری در دوره چهارم چنان که بایدوشاید بر شهرداری نظارت نکردند، به اعتمادآنلاین میگوید: «اتفاقاتی که افتاده و تصمیمگیریهایی که در دوره گذشته مدیریت شهری تهران انجام شده نتیجه همراهی طیف اکثریت شورای شهر با شهردار سابق تهران بوده است. ما در شورای چهارم طیف اقلیت بودیم و از آنجایی که تصمیمها طی یک فرآیند دموکراتیک گرفته میشد، صدای ما به جایی نمیرسید.»
او ادامه میدهد: «متأسفانه ما شاهد سیاستزدگی شدید در دوره قبلی شورای شهر بودیم تا جایی که همراهی و موافقت با جریان سیاسی مشترک بر بررسی دقیق مسائل شهری اولویت پیدا کرده بود به همین دلیل هم وقتی ما به بدهیهای گسترده و رویکرد شهرداری در فروش املاک و اراضی برای تأمین اعتبار پروژههای شهری اعتراض میکردیم، چندان توجهی نمیشد. اگر شما به مجموعه مصاحبههایی که انجام شده و تذکرهایی که دادهایم نگاه کنید متوجه این تلاش میشوید.»
سالاری بخش بزرگی از اشتباهاتی را که در دوران طولانی شهرداری قالیباف اتفاق افتاده، مربوط به دورههای قبل از شورای شهر چهارم میداند و میگوید: «باید به این نکته توجه کنیم که قبل از شورای چهارم هم آقای قالیباف هشت سال شهردار تهران بود اتفاقاً اگر پروندهها را مرور کنید میبینید که از سال ۹۲ به بعد کم کم از حجم تخلفات کم شده است. مثلاً به آرا و تصمیمات کمیسیون ماده ۵ در مورد تغییر کاربریها، بلندمرتبهسازیها و ... که نگاه کنید میبینید اینها همه از سال ۹۲ سیر نزولی داشته و تقریباً در سال ۹۵ به مرز توقف رسیده است.»
او نقش رسانهها را در این دوره پررنگ میبیند و میگوید: «خوشبختانه در سالهای آخر به لطف توسعه شبکههای اجتماعی نظارت رسانهها به عنوان رکن چهارم دموکراسی و مردم بسیار بیشتر شد و به همین دلیل هم تخلفات کاهش چشمگیری پیدا کرد.»
سالاری طولانی بودن حضور قالیباف در شهرداری تهران را ریشه بسیاری از مشکلات دانست و گفت: «وقتی یک نفر ۱۲ سال بر صندلی مدیریت یک نهاد دولتی بنشیند طبیعی است که کم کم میلش برای تمکین از نهادهای نظارتی کم میشود و سازوکاری را شکل میدهد که در آن به راحتی تخلف رخ میدهد.»
سالاری درواکنش به حرفهای مهدی چمران رئیس اصولگرای شورای شهر پیشین که گزارش نجفی را سیاهنمایی اعلام کرده بود گفت: «این گزارش نکته مبهم و پنهانی ندارد. تمام ادعاهای مطرح شده در گزارش شهردار تهران در مورد وضعیت دوازده سال گذشته همراه با سند و مدرک است. از طرفی بسیاری از آمارهای مطرح شده در این گزارش قابل استعلام است مثلاً عنوان شده که بخش عمدهای از بدهیهای شهرداری به بانکها است. این ادعا با استعلام از بانکها به راحتی قابل اثبات است، همچنین اسناد مربوط به سایر بدهیها هم ارائه شده و خود طلبکاران هم اخیراً برای گرفتن طلبشان که عقب افتاده است در برابر شورای شهر تجمع کردند. به هر حال نمیتوان هر تخلفی را با ادعای سیاه نمایی کتمان کرد. باید یک سری مسائل را پذیرفت در مقام اصلاح آنها برآمد.»
سالاری در جواب اینکه آیا عملکرد نجفی هم به صورت متناوب در شورای شهر بررسی خواهد شد، گفت: «قطعاً این اتفاق می افتد. شورای شهر در قدم اول به وعدهاش در مورد شفافسازی عمل کرده و از این به بعد هم همین اتفاق خواهد افتاد. این گزارش سنگ بنای خوبی گذاشت و حالا همه ما میدانیم که این اتفاق برای هر کدام از ما میافتد و هنگام تصمیمگیری و عمل باید به حواسمان را جمع کنیم.»
او وعده داد که به زودی متن کامل و مکتوب گزارش نجفی روی سایت شهرداری تهران در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت.
- 10
- 5