به گزارش ایسنا، محسن مهرعلیزاده در پنجاه و نهمین جلسه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی استان اصفهان، با اشاره به نامگذاری سال حمایت از کالای ایرانی، اظهار کرد: بررسی راهکارهای حمایت از کالای ایرانی به عنوان دستور جلسه اصلی شورای گفتگو استان در سال ۹۷ انتخاب و بر اساس آن پیشنهادهای استانی و ملی در کمیته کارشناسی و جلسات رسمی شورا به تصویب می رسد.
وی فرهنگ سازی عمومی برای مصرف کالاهای ایرانی، ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی، تهیه بانک اطلاعاتی محصولات تولیدی استان و اطلاع رسانی آن در جامعه و ارتقا سطح دانش فعالان و تشکل های اقتصادی به منظور تولید محصولات با کیفیت، بازاریابی، بسته بندی و فروش داخلی و صادراتی از موضوعات اصلی شورا در سال جاری عنوان کرد.
استاندار اصفهان به گزارش پایش محیط کسب و کار استان اصفهان اشاره کرد و گفت: جایگاه استان اصفهان در جدول پایش محیط کسب و کار در رتبه بندی استان ها، قابل تامل است. براساس گزارش ملی پایش محیط کسب و کار ۲۸ مولفه در بخش های اقتصادی ارزیابی می شود و متاسفانه استان اصفهان با اخذ نمره بد ۷ از ۱۰، از اوضاع نامناسب تری برخوردار است.
مهرعلیزاده با بیان اینکه در ابتدای فعالیت خود در استان گفتم که بروکراسی در اصفهان بیداد می کند، تصریح کرد: طی یک سال گذشته تا اندازه ای از بروکراسی کاسته شده، اما هم چنان کافی نیست و نتایج آن در پایش محیط کسب و کار مشهود است.
وی اضافه کرد: مسایل اداری سرمایه گذار و فعال اقتصادی را برای توسعه فعالیت هایش خسته و آزرده می کند و مدیران دولتی استان باید محیط کسب و کار را برای سرمایه گذاری داخل و خارج استان تسهیل کنند.
مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: استان اصفهان مهد صنعت و تولید است و دارای امکانات قابل توجهی در بخش های مختلف کسب و کار است، از نیروی انسانی متخصص گرفته تا زیرساخت های اقتصادی، اما جای تاسف دارد در پایش فضای کسب و کار از میانگین کشوری پایین تر است.
وی از مدیران استان خواست که پایش محیط کسب و کار استان را ماهیانه در محل کار خود نصب کنند و با مشاهده آن تلاش کنند با ارایه برنامه و نظارت بر عملکرد کارکنان، زمینه بهبود محیط کسب و کار استان را فراهم کنند.
استاندار اصفهان خطاب به مدیران استان اصفهان گفت: اگر حوصله کار ندارید از مقام خود استعفا دهید و در جایگاهی دیگر به فعالیت خود ادامه دهید.
وی گفت: مدیر یا حوصله کار ندارد یا از سازمان های نظارتی می ترسد. سازمان های نظارتی ایرادهایی می گیرد که قابل برطرف شدن است و نباید در ریسک پذیری مدیران خللی ایجاد کند.
مهرعلیزاده به مساله آب در استان اشاره کرد و گفت: با تمام وجود از تمام ظرفیت ها برای احیای زاینده رود استفاده می کنیم.
وی با اشاره به انتقال آب از تونل کوهرنگ سه به حوضه زاینده رود، گفت: با وجودی که منابع مالی در استان برای اجرای این پروژه وجود داشته، اما بیش از ۲۰ سال است این پروژه معطل مانده است.
استاندار اصفهان تصفیه پساب را یکی از اولویت های استان در احیای منابع آبی برشمرد و افزود: واحدهای تولیدی باید ۴۰ درصد مصرف آب را از تصفیه پساب تامین کنند تا در بخش شرب و کشاورزی مساله پیدا نکنیم.
بخش توزیع به کمک تولید بیاید
رییس اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه گفت: برای حمایت از کالای ایرانی باید بخش توزیع به کمک بخش تولید کالای ایرانی بیاید.
سیدعبدالوهاب سهل آبادی از برگزاری نشست مشترک اتاق بازرگانی اصفهان با اتحادیه های اتاق اصناف استان با هدف هم اندیشی برای یافتن راهکارهای حمایت از کالای ایرانی خبر داد و افزود: واحدهای صنفی نقش مهمی در حمایت از کالای ایرانی دارند.
وی با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی اصفهان در پاریس، گفت: شرکت های بزرگ فرانسوی علاقه مند به سرمایه گذاری و تعامل تجاری با استان اصفهان هستند.
تولید کالا براساس نیاز مشتری باید باشد
رییس اتاق بازرگانی کاشان در این جلسه گفت: تولیدکنندگانی ایرانی کالای با کیفیت تولید می کنند، اما نیاز مشتری را در تولیدات خود لحاظ نمی کنند.
محمود تولایی افزود: علت جذابی قاچاق بالا بودن هزینه های ورود کالا به کشور است و اگر هزینه ورود کالا به کشور متعادل باشد میزان ورود قاچاق کاهش خواهد یافت، نمونه آن را می توان در موضوع واردات موبایل مشاهده کرد.
وی تصریح کرد: زمانی که تعرفه موبایل ۶۰ درصد بود اغلب از مبادی قاچاق موبایل وارد بازار می شد، اما در حال حاضر که از تعرفه کاهش یافته شاهد ورود رسمی این کالا به بازار هستیم.
رییس اتاق بازرگانی کاشان خواستار بازنگری در رشته های دانشگاهی که بازار کار ندارند شد و گفت: این قبیل رشته ها علاوه بر اتلاف وقت دانشجویان باعث اتلاف منابع و ردیف های دولتی در دانشگاه ها می شود.
قاچاق ۱۵ میلیارد دلاری و از دست رفتن ۳۱۵ هزار فرصت شغلی
نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه موضوع قاچاق را مهمترین چالش اقتصادی برای حمایت از تولید داخلی دانست و افزود: به گفته مسئولان ۱۵ میلیارد دلار قاچاق طی سال گذشته وارد کشور شده که با ارز ۴۲۰۰ تومان برابر ۶۳هزار میلیارد تومان می شود و با توجه به هزینه یک فرصت شغلی معادل ۲۰۰ میلیون تومان بیش از ۳۱۵ هزار فرصت شغلی که می توانسته در کشور ایجاد شود، نشده است.
مصطفی رناسی تصریح کرد: دولت نیز برای مالیات بر ارزش افزوده و عوارض گمرکی سه میلیارد دلار درآمد از دست داده است.
- 10
- 5