سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۳۱ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۸۶۴۷
شهری و روستایی

سپنتا نیکنام: دوست نداشتم اولین و آخرین ایرانی غیر مسلمان در شوراهای شهر باشم

بازگشت سپنتا نیکنام,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

به گزارش ایران، داستان سپنتا نیکنام به پایان رسید؛ پایانی خوش که خیلی‌ها انتظارش را نداشتند. دیروز بعد از مدت‌ها طرح اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان بر سر حضور اقلیت‌های دینی در شوراهای اسلامی شهر و روستا در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت و با رأی اکثریت اعضا، سدی که از سال گذشته بر سر راه ورود غیر مسلمان‌ها به شورای اسلامی شهر و روستا گذاشته شده بود، برداشته شد.

 

طرحی که با نام سپنتا نیکنام، منتخب مردم یزد در انتخابات اخیر شوراها گره خورده بود. متعاقب این تحولات بود که با سپنتا نیکنام درباره آنچه در این مدت گذشت، گفت‌وگو کردیم؛ درباره موضعگیری‌های سیاسی؛ تهمت‌ها؛ شکایت‌ها و البته همان نامزدی که بعد از شکست در انتخابات علیه سپنتا شکایت کرده بود. مشروح این گفت‌وگو را در زیر می‌خوانید:

 

٭٭٭

این ۹ ماه چگونه گذشت؟

اگر بگویم آسان گذشت که دروغ گفته‌ام. ۹ ماه سختی بود. پیگیری‌هایی که انجام می‌شد گاهی به نتیجه ختم نمی‌شد. از سویی مهندس سفید رئیس شورای شهر یزد در همان ابتدای پیش آمدن این ماجرا اعلام کردند که اگر این مسأله حل نشود از ریاست شورا استعفا می‌دهند. این موضوع سنگینی بار این رخداد را برای من بیشتر کرد.

 

من باید از طرفی مدیریت بحران می‌کردم که این موضوع به نتیجه برسد و از سویی نگران این موضوع بودم که اگر این ماجرا به نتیجه نرسد شخصیتی مثل آقای مهندس سفید هم از ریاست شورا استعفا می‌دهند و بحران در شورای شهر یزد دوچندان می‌شود. من فکر می‌کنم که این ماجرا چندان هم بد نشد به این دلیل که در نهایت سرنوشت عضویت اقلیت‌ها در شوراهای شهر به دست مجمع تشخیص مصلحت نظام مشخص شد. شاید به من سخت گذشته باشد اما در نهایت نتیجه شیرین بود.

 

به غیر از این موضوع، خودتان در این ۹ ماه چه می‌کردید؟

قاعدتاً وقت بیشتری برای بودن در کنار خانواده پیدا کردم. شاید باورتان نشود اما من در تمام طول زندگی همیشه ساعت ۷ از خواب بیدار می‌شدم و به کارهایم می‌رسیدم اما در این مدت یکی از چالش‌هایی که با خودم پیدا کرده بودم، این بود که به دلیل اینکه وقت آزاد زیادی پیدا کرده بودم، دو ساعت بیشتر می‌خوابیدم و این اصلاً برایم خوشایند نبود.

 

از سویی دیگر وقت بیشتری برای رسیدن به امور انجمن زرتشتیان پیدا کرده بودم و سعی می‌کردم علاوه بر کارهای شخصی وقت بیشتری برای انجمن بگذارم. اما در این مدت از امور شهری هم غافل نبودم و اتفاقاً این موضوع باعث شده بود که بتوانم خارج از گود به مسائل شهری و مشکلات شهر یزد نگاه کنم و امیدوارم این تجربه بتواند به حل مشکلات مردم یزد کمک بیشتری کند.

 

در این مدت رابطه مردم یزد با شما چگونه بود؟

بی نظیر بود. این اتفاق باعث شده بود که مردم با من حس همدردی پیدا کنند و بیشتر گفت‌وگو کنند و جالب اینجاست بعد از این ماجرا بسیاری از مردم که من را نمی‌شناختند هم دیگر نسبت به من شناخت پیدا کرده بودند و وقتی من را می‌دیدند دلگرمی می‌دادند که این موضوع حل خواهد شد.

 

البته علاوه بر مردم یزد در سفرهایم به سایر شهر‌ها مانند تهران و یا زمانی که برای کمک به زلزله زدگان به کرمانشاه و سرپل ذهاب رفته بودم هم مردم لطف داشتند و من را به چهره می‌شناختند و با من به گفت‌وگو می‌پرداختند. جالب اینجاست که مردم مناطق زلزله‌زده در استان کرمانشاه خودشان درگیر بحران بودند اما وقتی من را می‌دیدند من را دلداری می‌دادند و دعا می‌کردند که مشکلم حل شود.

 

خودتان پیش‌بینی از نتیجه داشتید؟

واقعیت این است که در مدتی که گذشت اخبار ضد و نقیض فراوانی به گوش می‌رسید. هیچ پیش‌بینی از نتیجه نداشتم اما ته دلم روشن بود که نتیجه‌ای خوش در این پرونده رقم خواهد خورد. از یک نقطه به بعد بحث برای من حیاتی شده بود. اوایل فقط موضوع من مد نظر بود اما عید امسال خبر‌هایی به گوشم رسید که امکان دارد بررسی لایحه عضویت اقلیت‌ها در شوراهای شهر به بعد موکول شود.

 

این موضوع باعث نگرانی من شده بود. دوست نداشتم و ندارم که اولین و آخرین ایرانی غیر مسلمان در شوراهای شهر باشم و برای همین در مصاحبه با روزنامه ایران اعلام کردم که دیگر موضوع من سپنتا نیست و پیگیر حقوق اقلیت‌ها خواهم شد. واقعاً از این موضوع می‌ترسیدم و اگر هم قرار بود که موضوع من موقتاً حل شود و بررسی طرح عضویت غیر مسلمان‌ها به بعد موکول شود، قطعاً به شورای شهر نمی‌رفتم تا راه برای مشارکت همه ایرانیان برای ساخت ایران فراهم شود.

 

از این لحظه به بعد همه با هم در کنار هم باید برای پیشرفت ایران کار کنیم و به منافع ملی بیندیشیم. بعد از آن در توئیتر و سایر فضاهای ارتباط جمعی نیز روی این نکته پافشاری کردم و خوشحالم که قرار نیست سپنتا نیکنام اولین و آخرین ایرانی غیر مسلمان باشد که در پارلمان‌های محلی عضویت دارد.

 

به فضای مجازی اشاره کردید. از یک جا به بعد شما خودتان مستقیماً به فضای مجازی و اطلاع‌رسانی ورود کردید. دلیل این امر چه بود؟

ببینید من معتقدم میزان زیادی از نتیجه‌ای که حاصل شد مرهون همت رسانه‌ها است. رسانه‌ها با گرم نگه داشتن این موضوع کمک زیادی به سرد نشدن موضوع کردند.

 

اما بعد از مدتی به دلیل اتفاقاتی که در کشور افتاد و بنا بر اقتضا این موضوع در رسانه‌ها کمرنگ و پیگیری‌ها کمتر شد و من سعی کردم که صدای خودم را از این طریق به گوش مسئولان برسانم. در جریان انتشار نظراتم، باز رسانه‌ها همت کردند و به انتشار دوباره این نظرات کمک کردند که همین جا از همه تشکر می‌کنم.

 

یکی از نکاتی که در این مسأله بسیار به چشم می‌آمد ماجرای طولانی شدن زمان رسیدگی به این پرونده بود. این موضوع سخت نبود برای شما؟

 شاید سخت‌ترین بخش کار همین موضوع بود. می‌گویند بد خبری بهتر از بی خبری است. بی خبری که در این مدت در بازه‌های زمانی متفاوت به وجود می‌آمد واقعاً آزار دهنده بود. اما به قول سعدی پس از دشواری آسانی است ناچار/ ولیکن آدمی را صبر باید. نتیجه صبرمن، همکارانم در شورای شهر یزد، مردم و رسانه‌ها و پیگیری‌های همه نتیجه‌ای را به وجود آورد که همه خستگی از تنم در رفت.

 

در توئیتر هم نوشتم که این باهم بودنمان پیروزی بزرگی بود.  همه با هم در کنار هم به منافع ملی فکر کردند و این موضوع باعث دلگرمی من شد. مردم ایران نشان دادند می‌توانند با اتحاد به همه خواسته‌های قانونی خود برسند. درکل از اینکه به قانون برگشتیم بسیار خوشحالم.

 

مهم‌ترین نکته‌ای که در این مدت در پیگیری‌ها و به طور کل این ماجرا دیدید، چه بود؟

شاید مهم‌ترین چیزی که به چشم می‌آمد این همراهی و همگامی مردم و رسانه‌ها برای به ثمر رسیدن این نتیجه بود. اما آن طرف ماجرا هم اگر بخواهم بگویم، در این ۹ ماه از سوی برخی افراد هجمه‌های سنگینی نسبت به من وارد شد. حتی برخی سعی در جمع‌آوری طومار علیه ورود من به شورا کردند و وقتی دیدند از این روش‌ها جواب نمی‌گیرند شروع به پخش کردن اخبار کذب درباره من کردند.

 

عده‌ای گفتند من از موقعیتم در دست درازی به زمین‌های یزد سوء استفاده می‌کنم. اگر بخواهم واقع بینانه بگویم، هیچ کدام از صحبت‌هایی که درباره من مطرح شد من را ناراحت نکرد اما اینکه بگویند من از موقعیتم در راستای منافعم سوء استفاده کردم واقعاً ناراحتم کرد. قصد داشتم از گوینده این جملات شکایت کنم که البته تصمیم دارم بنا به مصلحت یزد از شکایت منصرف شوم.

 

هدف من در کنار ۱۰ عضو دیگر شورا پیشرفت و اعتلای یزد است و نمی‌خواهم درگیر این حاشیه‌ها شوم. بدون شک هر کمکی در راستای این پیشرفت بتوانم برای شهرم انجام خواهم داد.

 

دیروز آقای باقری که با شکایت ایشان و رأی دیوان عالی عضویتتان در شورای شهر لغو شده بود نیز به صحن شورای شهر آمدند. با ایشان صحبتی نکردید؟

بله. ایشان را دیدم. خوشحالم که ایشان هم به صحن شورا آمدند. من از ایشان به دلیل شکایتی که کردند گله‌ای ندارم اما به خاطر حرف‌هایی که در این مدت علیه من زدند گله دارم که امیدوارم ایشان که خود را انسانی مذهبی می‌دانند به حق الناس هم فکر کرده باشند.

 

سپنتا نیکنام چه برنامه‌ای برای جبران این ۹ ماه نبود در شورای شهر دارد؟

امیدوارم که بتوانم خودم را به سایر همکاران در شورای شهر برسانم. فکر می‌کنم باید با تلاش مضاعف وقت زیادی برای جبران این عقب ماندگی بگذارم. 

 

سینا رحیم‌پور

 

 

  • 20
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش