دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۹ - ۰۵ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۱۰۷۱
شهری و روستایی

سالاری: ورود شهرداری به مراسم راهپیمایی اربعین یک اشتباه استراتژیک است

مراسم راهپیمایی اربعین,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
نماینده شورای شهر در ستاد برگزاری مراسم اربعین با بیان اینکه شهرداری دوباره مراسم راهپیمایی اربعین را بدون برنامه برگزار می‌کند، گفت: دخالت ما در این امور در حقیقت یک اشتباه استراتژیک است، به دلیل نبود برنامه بودجه مراسم راهپیمایی اربعین به دل‌خواه شخصی هزینه شده است.

به گزارش ایلنا، دو ماه تا مراسم پیاده‌روی اربعین باقی مانده و این‌بار هم شهرداری تهران همانند سال‌های گذشته؛ هزینه برگزاری این مراسم را پرداخت خواهد کرد و هر منطقه از تهران مسئولیت خدمات‌دهی بخشی از این مراسم را برعهده خواهد گرفت. سال گذشته شهرداری تهران نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان برای این مراسم هزینه کرد. رقمی که اعضای شورای پنجم ادعا می‌کنند در دوره گذشته تا ۸۰ میلیارد تومان هم رسیده بود.

 

محمد سالاری (نماینده شورای شهر در ستاد برگزاری مراسم اربعین) با اشاره به اینکه در سال جاری هم شهرداری همچون سال‌های گذشته در برگزاری مراسم راهپیمایی اربعین مشارکت خواهد کرد، گفت: سال گذشته شورای اسلامی شهر تهران به موجب مصوبه‌ای، بنده و آقای مسجدجامعی را به عنوان نمایندگان شورای شهر در ستاد برگزاری مراسم اربعین انتخاب کردند و ما موظف شدیم به‌عنوان  نماینده شورا روی نحوه عملکرد شهرداری در جریان برگزاری این مراسم نظارت کنیم.

 

سالاری با بیان اینکه در همین راستا یک کارگروه نظارتی تشکیل شد، افزود: در این کارگروه از چهل نفر از علاقه‌مندان دارای انگیزه دعوت شد تا با ما همکاری کنند. سعی کردیم کسانی را انتخاب کنیم که پیش از این در این مراسم شرکت کرده‌اند و در این حوزه تجربه دارند و در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی صاحب‌نظر هستند.

 

وی ادامه داد: این ناظران در مرزهای چهارگانه، شهرهای نجف، کوت و کربلا، و موکب‌های میان نجف و کربلا مستقر شدند. براساس یکسری شاخص‌ها، فرم‌های ارزیابی را تدوین و در اختیار این افراد قرار دادیم و آنها موظف شدند از این فرم‌های ارزیابی برای نظارت عملکرد و نحوه برگزاری مراسم استفاده کنند. در فرم‌های ارزیابی، سعی کردیم از تجربیات گذشته درس بگیریم و فرم‌ها باتوجه به اقداماتی که تاکنون در این خصوص انجام شده است، طراحی و در اختیار ناظران قرار گرفت.

 

در گذشته، چندین برابر بودجه مصوب برای مراسم اربعین هزینه شده است

سالاری با بیان اینکه نتایج این فرم‌ها در قالب یک گزارش آسیب‌شناسی تهیه شد، در خصوص نتایج این گزارش تصریح کرد: این گزارش نشان می‌دهد که در سال جاری میزانِ هزینه‌کرد بودجه برای مراسم راهپیمایی اربعین، نسبت به سال گذشته بسیار پایین آمده است و هزینه چندین برابر کمتر شده است. در سال‌های گذشته هفت الی هشت برابر بودجه مصوب، در جریان برگزاری مراسم اربعین هزینه می‌شد. در حقیقت آنها بدون داشتن هیچ‌گونه دستورالعملی چندین برابر بودجه خرج می‌کردند.

 

وی با انتقاد از روند برگزاری مراسم در گذشته افزود: از آنجا که موضوع "برگزاری مراسم اربعین" بوده است، هیچ نظارتی را شاهد نبودیم. البته این روند در مراسم سال گذشته تکرار نشد و کیفیت برگزاری مراسم نیز نسبت به سال‌های گذشته بسیار بالاتر بود. با این حال نتیجه بررسی‌ها و گزارش آسیب‌شناسی نشان داد که در زمینه برگزاری مراسم اربعین، هیچگونه برنامه مدونی توسط شهرداری تهران وجود ندارد.

 

سالاری با بیان اینکه برنامه‌ مشخصی برای نحوه هزینه‌کرد‌ه بودجه شهرداری در جریان برگزاری  مراسم اربعین  وجود ندارد، گفت: باید برنامه‌ای تدوین شده و این برنامه ماموریت‌های مختلف شهرداری در جریان این مراسم را تشریح کند. باید مشخص شود بودجه ۱۰ میلیارد تومانی که شهرداری برای این مراسم اختصاص داده است، کجا باید هزینه شود.

 

بودجه مراسم راهپیمایی اربعین به دل‌خواه شخصی هزینه شده است

وی ادامه داد: به دلیل آنکه این برنامه مدون وجود ندارد، بودجه به صورت تنخواه در اختیار مناطق مختلف شهرداری تهران، سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته و افراد قرار گرفته است و آنها براساس یک عملیات جهادی و نیازی که خودشان تشخیص می‌دادند بودجه را هزینه می‌کردند. یعنی هیچ شرح وظایف و برنامه‌ای برای هزینه‌کرد این بودجه وجود نداشته است و نمی‌دانستند که باید در حوزه‌های مختلف ازجمله حمل و نقل، اسکان عوامل شهرداری و کارگران و... چقدر  هزینه کنند.

 

 دو ماه مانده تا اربعین و هنوز خبری از برنامه مدون نیست

سالاری با بیان اینکه در حقیقت بودجه به صورت تنخواه و براساس تشخیص افراد هزینه شده است، گفت: شهرداری باید براساس تجربیاتی که در برگزاری این مراسم در سال‌های مختلف کسب کرده است، اکنون به یک شناخت کامل و جامع در این خصوص رسیده باشد و  برای هزینه‌کرد این ۱۰ میلیارد تومان برنامه مشخص داشته باشد. شهرداری باید پس از برگزاری چندین مراسم اربعین ماموریت‌ها را شناسایی کرده و برنامه مدونی در این خصوص داشته باشد.اما هنوز خبری از برنامه مدون نیست.

 

وی با اشاره به ظرفیتی که در جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور مسلمان وجود دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اعتقادات و باورهای مردم می‌توان به‌جای استفاده از بودجه شهرداری از کمک‌های خیرین در این خصوص استفاده کرد و بی‌تردید مردم حاضر هستند در این زمینه شخصا هزینه کنند. باتوجه به این پتاسیل‌ها و در این شرایط چرا شهرداری تهران باید در برگزاری این مراسم از محل دریافت عوارض هزینه کند؟

 

 با توجه به تمایل مردم در مراسم مذهبی، هزینه کردن شهرداری تهران توجیه ندارد

سالاری افزود: مراسم اربعین در سال‌های اخیر  جایگاه و عظمت قابل توجهی در پیدا کرده است و به عنوان بزرگ‌ترین جنبش و پیاده‌روی جهانی شناخته می‌شود. مراسم اربعین دارای جایگاه و ارزش ویژه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران است. با توجه به اهمیت آن، اگر مردم حاضر نبودند در این خصوص هزینه کنند؛ دخالت شهرداری توجیه داشت اما وقتی تشکل‌های مردم‌نهاد، هیات‌های مذهبی حاضرند رقم‌های بالاتر از این ۱۰ میلیارد تومان را در جریان این مراسم هزینه کنند، ورود شهرداری بدون توجیه است.

 

ورود شهرداری در مراسم راهپیمایی اربعین یک اشتباه استراتژیک است

سالاری با تاکید بر اینکه شهرداری باید به‌جای هزینه، نقش سیاست‌گذار و راهبر را داشته باشد، گفت: شهرداری باید برای تکمیل این ظرفیت‌ها نقش هدایتگری بازی کرده و بسترهای لازم را فراهم کند نه آنکه خودش همه چیز را برعهده بگیرد. تجربیات نشان داده است هرقدر که این مراسمی این چنین، به سمت دولتی شدن پیش بروند، در اصل فلسفه اصلی برگزاری مراسم عاشورا و... لطمه می‌خورد.

 

مراسم اربعین به این علت عظمت جهانی پیدا کرده است که آحاد مردم در برگزاری آن با یکدیگر مشارکت دارند چراکه مردم به صورت خودجوش و براساس باور و اعتقاداتشان در آن شرکت می‌کنند و زمانی این مراسم بیش از پیش ارزش پیدا می‌کند که مبتنی بر مشارکت مردم باشد. از نظر من؛ ورود شهرداری به تامین هزینه‌ها با توجه به ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی که در این خصوص وجود دارد یک اشتباه استراتژیک است.

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش