به گزارش آرمان، هنوز چند ماهی از فشار جریان رقیب اصلاحطلبان به برکناری محمدعلی نجفی شهردار سابق تهران نگذشته که دوباره شروع به فشار علیه افشانی شهردار جدید تهران کردهاند. جریان رقیبی که نتوانستند پا در صحن شورای شهر بگذارند با استفاده از مصوبه جدید مجلس در رابطه با «قانون منع به کارگیری بازنشستگان» تمام قدرتش را صرف برکناری شهردار تهران میکند.
بنابراین جریان رقیب دائما در حال ایجاد مشکل برای شورا و شهرداری تهران کرده است. برای بررسی این حواشی «آرمان» با سیدمحمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران به گفتوگو پرداخته است که میخوانید.
چرا برخی دائم بر طبل تغییر شهردار تهران میکوبند؟
پس از مطرح شدن «قانون منع به کارگیری بازنشستگان» از سوی مجلس این موضوع مورد سوال قرار گرفته و به یک مساله سیاسی تبدیل شده است. این مصوبه از مجلس گذشته و یکسری افراد مورد خطاب را در برگرفته است.
اعضای شورای شهر و شهرداری تهران معتقدند بحث در رابطه با قانون انتخاب شهرداران و شرایط احراز آنها از گذشتهها براساس یک قانون خاصی بر قانون عام است و آن موضوع که قانون خاص موخر در قانون خاص مقدم غلبه دارد یا خیر بحثهای حقوقی خود را دارند. برخی از آقایان صبح تا شب دغدغهشان شده برکناری شهردار تهران و این موضوع نشان از آن دارد که رقبای شورا و شهرداری بدشان نمیآید که پس از اتفاقی که بر سر آقای نجفی پیش آمد، در شهرداری هم خلأ ایجاد کنند.
اما شورا و شهرداری در شرایط سختی که بدهیها و موانعی برای شورا به وجود آوردند با توجه به تمام شرایط سخت اقتصادی پروژهها را فعال و شهرداری هم با تمام بحرانهای بر سر راه توانست در سرخط و ریل فعالیتهای قانونی خود بپردازد، بنابراین طبیعی است که رقبا تلاش بر عدم فعالیت شورای شهر تهران را داشته باشند. شورا و شهرداری تهران این موضوع را سخت نمیبینند همانطور که مهندس محسن هاشمی هم اشاره کردند ترجیح و انتخاب شورا انجام شده و نظر ما بر آن است که مخاطب قانون مصوبه از سوی مجلس؛ شهرداری نیست و اگر هم این قانون مخاطبی دارد وزیر کشور است نه شورا. لذا اساسا در این موضوع شورا روی نظر و انتخاب خودش برقرار است و منتظر میماند در آینده چه اتفاقی میافتد.
شورای شهر برای مقابله با این هجمهها چه برنامهای دارد؟
شورای شهر به تلاش و برگزاری جلسات به فعالیت خود ادامه داده و وقت خود را صرف مسائل حاشیهای نخواهد کرد.
برخی معتقدند که اصلاحطلبان از هدف خودشان دور شدهاند و انتخابات مجلس آينده را از دست خواهند داد.
با توجه به دو انتخاباتی که در سالهای ۹۴ و ۹۶ برگزار شد، سعی اصلاحطلبان بر آن بود تا با مطالبات و نظر جامعه هماهنگ شوند. اگر اصلاحطلبان ارتباطشان با جامعه را نتوانند ایجاد کنند طبیعتا آسیب خواهند دید. شرایط به گونهای نیست که اصلاحات درباره وظایف و شرایطش نسبت به جامعه بیتفاوت باشد، لذا تمام تلاشش را با توجه به شرایط و وضعیت جدید جامعه و همچنین انتظاراتی که دارند را برآورده خواهد ساخت.
با توجه به اتفاقاتی که رخ داده آیا جامعه دوباره به اصلاحطلبان رأی خواهد داد؟
با توجه به حوادثی که از دی ماه سال گذشته تاکنون در کشور رخ داده اصلاحات حتما باید یک مانیفست و رویکرد جدیدی نسبت به مسائل ارائه کند تا برای جامعه جذاب باشد. آنچه که مسلم است اصلاحات از گذشته تاکنون شعارهایی دارد که حتی در برخی از مواقع آن شعارها مورد تردید قرار میگرفت و اینگونه بود که «اگر مردم به پای صندوقهای رأی در انتخابات حاضر شوند معمولا اصلاحطلبان پیروز میدان بوده و هر زمانی که نمیآمدند جریانی دیگر مانند اصولگرایان در انتخابات با رأی بسیار محدود پیروز میشد».
به طور مثال میتوان به انتخابات دور دوم شوراها یا انتخاباتی که اصولگرایان پیروز شدند اشاره کرد که آنها با رأی بسیار محدود پیروز میدان بودند. این در حالی است که در انتخابات اخیر شورای شهر آقای چمران با ۵۰۰ هزار رأی هم نتوانست به صحن شورا راه پیدا کند. با تمام این توصیفات اصلاحطلبان باید با تلاش خود به مردم امید بدهند تا پای صندوقهای رأی حاضر شوند. جریان رقیب اصلاحات در تلاش است تا صندوقهای رأی را بیحاصل و بینتیجه معرفی کند. در صورتی که اگر مردم ایران پای صندوقهای رأی حضور پیدا کنند، هیچ تردیدی وجود ندارد که رقیب اصلاحات رأی نخواهد آورد.
اصلاحطلبان برای برآورده ساختن انتظارات جامعه برنامهای دارند؟
انتظارات جامعه از اصلاحات بالا رفته و نمیتوان با شعارها و برنامههای انتخابات ۹۴ و ۹۶ مردم را به پای صندوقهای رأی کشور آمدند و به آن شکل شرکت کردند. جریان اصلاحات فکر میکند تا حتما راهحلها، مطالب، محتوا و قولهای جدیدی را باید به جامعه داد تا به پای صندوقهای رأی بیایند. بنای اصلاحطلبان بر آن نیست که دست روی دست بگذارند تا با تمام شعارهایی که علیهاش داده شده و در ترازو همردیف اصولگرایان معرفی شده است، قرار گیرد.
بنابراین باید گفت که اصلاحات از مسئولیت شانه خالی نکرده است. با توجه به بیانیهای که رئیس دولت اصلاحات در ۱۵ بند ارائه دادند اصلاحات راه خود را ادامه و در صحنه حاضر خواهد شد، گرچه اصلاحطلبان از دو طرف یعنی رقیب داخلی و همچنین از سوی براندازان مورد فشار واقع شده، اما اصلاحات میتواند با توجه به شرایط کنونی کشور برنامههای مناسب و جدیدی به جامعه ارائه کند.
راضیه فراهانی
- 10
- 5