جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۵۵ - ۱۰ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۲۶۵۷
شهری و روستایی

سردار جلالی: مقابله با بیماری های دامی از اولویت های پدافندی قم است

رئیس سازمان پدافند غیرعامل,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اهمیت مسائل زیست محیطی در حوزه دام و طیور گفت: تهیه طرح پدافند زیستی‌‌ برای مقابله با بیماری های مشترک انسان و دام از اولویت های پدافندی این استان محسوب می شود.

به گزارش ایرنا، سردار غلامرضا جلالی عصر پنجشنبه در جلسه شورای پدافند غیرعامل قم در تالار امام جواد(ع) استانداری اظهار داشت: یکی از مشکلات شهر قم قرار داشتن محل نگهداری دام در محل سکونت شهروندان در منطقه دامشهر است.

 

وی با بیان این که دامشهر، قطب دام کشور و محل انتقال دام از بیش از ۲۰ استان است، افزود: با توجه به احتمال انتقال ویروس بیماری های مشترک انسان و دام از مناطق مختلف به این منطقه، این مساله نوعی تهدید برای سلامتی مردم قم به شمار می آید.

 

وی با تاکید بر این که ارتباط بین محل سکونت دام و انسان باید قطع شود، افزود: همه نهادها اعم از استانداری، شهرداری، جهاد کشاورزی و نیروی انتظامی باید با تهیه یک برنامه دو یا سه ساله این اقدام را عملی کنند، چون در غیر این صورت سلامت مردم استان همیشه در خطر است.

 

شهرک صنعتی دامشهر قم به مساحت ۶۶۴ هکتار، در سال ۷۵ در کیلومتر ۱۳ محور قم - جعفریه احداث شد؛ ۳۰ کاروانسرای دام در این شهرک وجود دارد و سالانه بین ۶۰۰ هزار تا یک میلیون راس دام از استان های مختلف کشور وارد میدان دامشهر می شود. حضور تعدادی از خانواده های اتباع و ایرانی در این منطقه باعث نگرانی هایی از سوی مسئولان و مردم شده است؛ این خانواده ها به بهانه شاغل بودن در دامداری ها، در این میدان دامی ساکن شده اند.

 

منطقه ای که کاربری آن دامی است و حضور انسان علاوه بر این که تهدیدی برای سلامت کل شهر قم محسوب می شود، به دلیل دور بودن ساکنان از امکانات شهری، می تواند باعث معضلات اجتماعی و فرهنگی نیز باشد.

جلالی با بیان این که بیماری های مشترک انسان و دام تا انداره ای طبیعی است، ولی بخش زیادی از آن دست ساز بشر می باشد گفت: در طرحی که دشمن بر علیه نظام اسلامی طراحی کرده، در حوزه دامپزشکی و غذا نیز ابزار برای تهدید کشور در اختیار دارد.

 

وی با اذعان به این که در شرایط جنگ اقتصادی دشمن، انجام این قبیل اقدام های توطئه آمیز، صنعت مرغ و تخم مرغ کشور را مورد حمله قرار می دهد، افزود: در اوضاع جنگ اقتصادی کمبود مرغ و تخم مرغ، در بازار مصرف تاثیرهای نامطلوبی خواهد گذاشت و به طور کلی همه چیز را به هم می ریزد، از این رو باید برای مقابله با این تهدید که نوعی حمله بیولوژیک در حوزه اقتصاد است، تدبیر و چاره اندیشی کنیم.

 

جلالی، آمادگی کامل سازمان متبوع خود برای تشخیص و شناسایی هر گونه حمله سازمان یافته به بخش کشاورزی و صنعت غذای کشور که به صورت عامدانه و مخفیانه صورت می گیرد را مورد توجه قرار داد و افزود: اگر استانداری و دامپزشکی استان تمایل داشته باشند، پدافند غیرعامل کشور نیز آماده است، تا برای ارتقاء آزمایشگاه های دامپزشکی قم از سطح ۲ به سطح ۳ اقدام شود تا این استان از نظر امکانات تشخیص بیماری های مربوط به دام و طیور در وضعیت مطلوبی قرار بگیرد.

 

وی افزود: با توجه به تهدیدهایی که در بخش دام و طیور متوجه قم است، ابزار رصد و پایش این تهدیدها باید ارتقا پیدا کند، از این رو اگر طرحی در درون استان تهیه شود، از حمایت های مالی و اعتباری این سازمان برخوردار خواهد شد.

رئیس پدافند غیرعامل همچنین با تاکید بر اهمیت قرنطینه دام و طیور کشور، حساسیت آن را به اندازه مرزبانی و دژبانی توصیف کرد و افزود: برغم اختصاص سهمیه ۴۰۰ تن سرباز از ستاد کل نیروهای مسلح به سازمان دامپزشکی کشور برای حراست از اماکن نگهداری دام ولی در حال حاضر حتی یک سرباز نیز در منطقه دامشهر قم مستقر نیست.

 

وی تصریح کرد: تهیه طرح پدافند زیستی و تقویت خدمات زیربنایی در این زمینه به منظور تفکیک محل نگهداری دام از سکونت انسان و همچنین مقابله با بیماری آنفلوآنزای مرغی برای قم یک اولویت جدی است، چراکه تهدیدهای غذایی منشا همه تهدیدهای کشور به شمار می آید، از این رو مسئولان استان می توانند از طریق به خدمت گرفتن مشاور و حتی بدون استفاده از مشاور آن را تهیه و ارائه کنند.

 

جلالی گفت: طبق نظر دامپزشکان و کارشناسان حوزه دام و طیور بیماری فوق حاد پرندگان بومی ایران نیست و تنها به دلیل خطاهای انسانی وارد کشور می شود که باید با اتخاذ تدابیر پدافندی لازم آن را ریشه کن کنیم.

وی یادآور شد: در جریان شیوع بیماری آنفلوآنزای مرغی در نیمه دوم سال گذشته ۲۴ میلیون قطعه مرغ تخم گذار در کشور تلف شد که هشت میلیون قطعه برابر با یک سوم آن متعلق به قم بود، که این مساله نشان دهنده جدی بودن این تهدید برای این استان است.

 

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش