دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۳:۴۲ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۷۶۱۷
شهری و روستایی

شهردار منطقه ٢٢ از حضور اسم این منطقه در فهرست ٦٢ باغی می‌گوید که قرار است تخریب شوند

کسی که باغ دارد متخلف نیست

تخریب باغ های غیرمجاز در تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

بعد از گذشت دو هفته از تصمیم شورای شهر برای دادن مجوز ساخت‌وساز در ٦٢ باغ تهران، همچنان این خبر داغ است و پیگیری رسانه‌ها و مردم از چرایی ارایه چنین مجوزی و درخواست آنها برای اعلام اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی که این مجوزها را دریافت کرده‌اند، عاملی شده تا اعضای شورای شهر نسبت به آن واکنش نشان دهند. بهاره آروین، رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران روز پنجشنبه از نامه‌ای گفته که براساس آن از شهردار تهران خواسته شده تا اطلاعات تمامی پرونده‌های برج‌-باغ‌ را منتشر کند. «بر همین اساس برای انتشار مشخصات پرونده‌های برج-باغ شاخص‌هایی در نظر گرفتیم که باید اطلاعات‌شان براساس شماره پرونده شهرسازی، منطقه، تراکم صادره طبق پروانه و تراکم صادره طبق پایان کار، تعداد طبقات طبق پروانه و تعداد طبقات طبق پایان ‌کار، مساحت زمین، صورت‌جلسه شورای معماری، رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ و غیره در لیست مشخصات‌شان قید شود.»

 

او همچنین گفته به نظر می‌رسد که تعداد پرونده‌ها زیاد باشد و امیدوارند براساس اطلاعاتی که شهرداری در این‌خصوص منتشر می‌کند، بتوانند آمار دقیق و شفافی از برج‌هایی که در ۱۵‌سال گذشته براساس مصوبه برج-باغ ساخته شده‌اند به افکار عمومی ارایه دهند.

 

از نوشتن این نامه دو روز می‌گذرد و این درحالی است که پیش از انتشار آن یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار در توییتی فهرستی را منتشر کرد که در آن تعدادی از مالکان این ٦٢ باغ حضور داشتند. او در توییتش نوشت: «اسامی تعدادی از مالکان ٦٢ باغ که اخیرا از شورای شهر تهران مجوز احداث برج گرفته‌اند! کاش خود شورای شهر تهران در این‌باره شفاف‌سازی می‌کرد. چند روزی منتظر ماندم که شورا لیست را منتشر کند، اما بی‌فایده بود. چرا همه جریان‌های سیاسی از شفاف‌سازی نگرانند؟» در فهرست او از سازمان‌ها و ارگان‌هایی نام برده شده که هنوز و در لحظه نوشتن این مطلب بی‌واکنش بوده‌اند و حتی محسن ‌هاشمی، رئیس شورای شهر تهران هم در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود صاحبان بیشتر این باغات، نهادهای دولتی، بیمارستان‌ها، بانک‌ها و خیریه‌ها هستند، گفته «من مالک هیچ‌کدام از این ٦٢ باغ را نمی‌شناسم و اینها گمانه‌زنی‌هایی است که مطرح می‌شود.» او همچنین گفت که هنوز تخریبی در ٦٢ پرونده باغ اتفاق نیفتاده و قرار بر این است کمیته‌ای کارشناسی به‌طور دقیق پرونده این ٦٢ باغ را بررسی کند و اگر این مکان‌ها دارای درختان انبوه باشد، با مالکان وارد مذاکره شده تا پول آنها پس داده یا حقوق مکتسبه‌شان در زمینی دیگر به آنها داده شود. «اگر باغی جنبه تاریخی داشت، از این لیست حذف خواهد شد و بیشتر مجوزها مربوط به باغ‌هایی بود که درختانش خشک و جرایم آنها پرداخت شده و دیگر باغ نیستند. در دوره گذشته مدیریت شهری ٧٠٠‌میلیارد بابت این پرونده‌ها از صاحبان باغ گرفته و آنها می‌توانستند از طریق دیوان عدالت اداری، حکم قضائی بگیرند که شورا هوشمندانه اجازه ساخت در باغاتی که همچنان سبز هستند را نداد.»

 

باید براساس قانون رفتار شود

«شهرداری منطقه ٢٢» در فهرستی که سلطانی منتشر کرده وجود دارد. فهرستی که در آن به غیر از منطقه ٢٢، تعاونی مسکن کارکنان و اعضای بسیج شهرداری تهران و تعاونی مسکن کارکنان شهرداری هم وجود دارد و همین عناوین در کنار سازمان‌هایی چون تأمین اجتماعی، ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان واکنش‌های فراوانی را به دنبال داشته است. در این میان، علی نوذرپور، شهردار منطقه ٢٢ در واکنش به حضور این منطقه در فهرست به «شهروند» می‌گوید: «منطقه ٢٢ تملک ندارد. در محدوده ٢٢ باغ‌هایی وجود دارد که ممکن است منظور این باغ‌ها باشد یا ممکن است منظور تعاونی‌های وابسته به شهرداری باشد که تقریبا تمام تعاونی‌ها در منطقه ٢٢ است. بخشی از تعاونی‌ها وابسته به شهرداری است، اما معاونت‌ها و سازمان‌های دولتی هم تعاونی دارند که ممکن است در باغ‌های منطقه باشد.» او می‌گوید که نمی‌داند چرا نام منطقه ٢٢ در این فهرست است؛ با وجود آن‌که در این منطقه باغ کمی وجود دارد و اکثر باغ‌ها مربوط به مناطق یک و دو است: «از سوی دیگر درخواست ساخت‌وساز و مسیر صدور پروانه ساختمانی به‌خصوص در منطقه ٢٢ بسیار طولانی است. افرادی که در این منطقه توانسته‌اند مجوز بگیرند چند سالی درگیر بوده‌اند و تنها کسانی از سد این ماجرا گذشته‌اند که عوارض و حقوق شهرداری را به‌صورت کامل پرداخت کرده‌اند.»

 

نوذرپور تعداد باغ‌هایی را که در منطقه ٢٢ مجوز گرفته‌اند، نمی‌داند اما می‌گوید کسی که زمینش باغ است، متخلف نیست و زمانی که مجوز جدیدی صادر می‌شود باید حقوقی برای افرادی که در قانون قبلی بوده‌اند، قایل شد: «نمی‌توان با مسائل، انتزاعی برخورد کرد. شورای پنجم خودش مصوبه برج-باغ را لغو کرده و خود همان شورا از میان این همه پرونده ٦٢ پرونده را به‌دلیل این‌که مراحلشان را طی کرده بودند، مجوز داده است. این شورا محدودیت‌های فراوانی برای ذینفعانی که باغ داشتند و مراحلی را هم طی کرده‌اند، ایجاد کرده است. بسیاری از اینها ممکن است  متعلق به بنیادها و سازمان‌ها باشند که زمینشان را به افراد حقیقی فروخته‌اند.»

 

به گفته شهردار منطقه ٢٢، شهرداری‌ها در آینده با پرونده‌های بسیاری روبه‌رو خواهند شد که مدعی هستند و درگیری‌هایی به وجود خواهد آمد با افرادی که بخشی از راه را طی کرده‌اند که باید فکری برای آن هم کرد.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش