دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۷ - ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۳۶۴۲
شهری و روستایی

استارت‌آپ تنظیم «ترافیک ساکن» به شکل ناقص راه‌اندازی شد؛

پارکینگ موبایلی در معابر پایتخت

استارت‌آپ پارکینگ موبایلی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
 استارت‌آپ تنظیم «ترافیک ساکن» در شهر تهران توسط شهرداری راه‌اندازی و به‌کار گرفته شد، اما این خدمات الکترونیکی شهری فعلا به شکل ناقص به شهروندان ارائه می‌شود.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، کارکرد استارت‌آپ پارکینگ موبایلی به این شکل است که دارندگان خودروی شخصی که می‌خواهند از حاشیه خیابان برای پارک در مقصد استفاده کنند، در مبدا بتوانند از طریق تلفن همراه یا  کامپیوتر شخصی محل پارک خود را در حاشیه معابر رزرو و نسبت به پرداخت هزینه ساعتی پارک اقدام کنند. این استارت‌آپ به گونه‌ای عمل می‌کند که شهروند هر لحظه تصمیم بگیرد در هر جایی توقف کند، در  صورتی که در توقفگاه‌های دارای پارکومتر در حاشیه خیابان باشد، می‌تواند تمام موقعیت‌های پارک حاشیه‌ای در آن معبر را از طریق تلفن همراه خود  رصد کرده و یکی از آنهایی که قبلا توسط خودروی دیگری اشغال نشده را انتخاب کند و در نهایت پرداخت بهای آن را نیز از طریق کیف پول شهروندی خود به شکل آنلاین انجام دهد.

 

اوایل سال جاری گزینه «پارکومتر» به خدمات سامانه «تهران من» افزوده شد. این سامانه با تغییر شکل اجرای طرح ترافیک توسطشهرداری تهران طراحی شد و تاکنون تمام کسانی که وارد محدوده طرح ترافیک می‌شدند، از آن استفاده می‌کردند. این در حالی است که از این پس دارندگان خودرو برای استفاده از خدمات پارکومتر نیز می‌توانند در سامانه ثبت‌نام کرده و با داشتن نام کاربری و رمز عبور، از این خدمات از طریق «تهران من» که هم به شکل سایت و هم به شکل اپلیکیشن موبایلی در دسترس است، برای پرداخت بهای توقف خود استفاده کنند. با این حال آنچه اکنون در قالب یک خدمت استارت‌آپی به شهروندان ارائه می‌شود، ناقص عمل می‌کند، هر چند که در ظاهر کامل است؛ چراکه به وسیله این اپلیکیشن امکان رزرو محل توقف خودرو قبل از رسیدن به محدوده وجود ندارد.

 

این در حالی است که شهرداری تهران در تبلیغات تلگرامی این سامانه از «امکان‌پذیر شدن رزرو پارک  حاشیه‌ای» خبر داده است که واقعیت ندارد. علت این است که سامانه مذکور از هوشمندی کامل برخوردار نیست. در واقع اگر به وسیله نرم‌افزار یک فضای پارک توسط شهروندی انتخاب و بهای توقف در آن برای مدت مشخصی پرداخت شود و فرد ظرف چند دقیقه آتی به آن نقطه برسد، هیچ تضمینی وجود ندارد که جای پارک مذکور خالی مانده باشد و توسط شهروند دیگری استفاده نشده باشد. گروهی از شهروندان ریسک جریمه احتمالی پلیس در صورت رویت این ماجرا را می‌پذیرند و در فضای مجهز به پارکومتر بدون ثبت پلاک خود و پرداخت بهای مربوطه پارک می‌کنند که ممکن است این اتفاق دقیقا برای همان جای پارکی که شهروند دیگری آن را رزرو کرده رخ دهد. شکل کامل استارت‌آپ‌های پارک حاشیه‌ای به گونه‌ای است که اشغال بودن یا نبودن فضای پارک از طریق حسگرها در نرم‌افزار به متقاضی رزرو اعلام می‌شود تا از رزرو جای پارکی که قبلا اشغال شده جلوگیری شود و البته خودروهای متخلف نیز به شکل برخط شناسایی و اعمال جریمه می‌شوند تا ساز و کار رزرو جای پارک کارکرد خود را از دست ندهد.

 

در حال حاضر این استارت‌آپ دو استفاده اصلی برای شهروندان دارد؛ یکی ثبت خودرو و پرداخت بهای مورد نظر بدون نیاز به پیاده شدن از خودرو و استفاده از پارکومتر و صرفا از طریق اپ موبایلی و دیگری مشاهده تعداد و موقعیت فضاهای پارک حاشیه‌ای در شعاع ۲۰۰ متری محدوده‌ای که خودرو در آنجا قرار دارد. با این حال نمایش این تعداد جای پارک همان‌طور که اشاره شد الزاما به معنای خالی بودن آنها نیست و باید از طریق رویت، از این موضوع اطمینان حاصل و سپس پرداخت انجام شود.

 

برای استفاده از این امکان اولا باید در سامانه «تهران من» ثبت نام و نام کاربری و رمز عبور اخذ شود. سپس با انتخاب گزینه پارکومتر از منو، در مرحله بعدی پارکومتر مدنظر از روی نقشه تهران انتخاب و شماره جای پارک آن پارکومتر نیز تعیین شود. جالب اینجاست که در این مرحله حتی فاصله شما با پارکومتر مذکور نیز اعلام می‌شود. در مرحله بعد خودرویی که قرار است آنجا متوقف شود و احتمالا قبلا در تهران من مشخصات آن ثبت شده، مشخص می‌شود و در نهایت شهروند باید زمان شارژ خود را که میزان مجاز آن بین یک تا ۹ ساعت است انتخاب کند.

 

سیستم رقم مورد نیاز را محاسبه و اعلام می‌کند و در گام بعدی پرداخت انجام می‌شود، این پرداخت از طریق کیف پول الکترونیکی شهروندی که در بستر تهران من وجود دارد، انجام خواهد شد و رسید آن به رویت فرد می‌رسد. اما نقص دیگر سامانه مذکور در همین جا مشخص می‌شود؛ در رسید صادره کدی به شهروند اعلام و از وی خواسته می‌شود در صورتی که چراغ پارکومتر سبز نشد، کد اعلامی را وارد دستگاه کند. این پیام ناقص بودن کارکرد استارت‌آپ را نشان می‌دهد و مشخص می‌شود که همه بسترهای هوشمند و تدابیر الکترونیکی آن هنوز راه‌اندازی نشده است.

 

به نظر می‌رسد پارکینگ موبایلی طراحی شده در شهرداری نیز یک قسمت دیگر از سریال مدل‌سازی دچار اشکال خدمات الکترونیک شهرداری در این دوره مدیریت شهری است که پیش‌تر نمونه آن را  در سامانه شفافیت نیز دیده‌ایم. در سامانه شفافیت هم تاکنون هر اطلاعاتی بارگذاری شده، نقص داشته است. اکنون نیز شهروندان با مشاهده پیام مذکور باید این هشدار را جدی بگیرند که با وجود ثبت توقف خود در پارکومتر، ممکن است باز هم توسط پلیس جریمه شوند و برای جلوگیری از آن حتما چراغ پارکومتر را چک کنند.

 

پارکینگ موبایلی نسل سوم پارکینگ حاشیه‌ای در تهران پس از مدل پارکبان و پارکومتر به سبک قدیمی آن است. در حال حاضر ۱۵ هزار فضای پارک حاشیه‌ای در تهران به وسیله پارکومتر ساماندهی شده و ۱۵ هزار فضای پارک حاشیه‌ای در منطقه ۲ در حال جانمایی است که البته فناوری به‌کار گرفته شده در این منطقه بسیار پیشرفته‌تر از پارکومترهای موجود و با رفع نقصی است که به  آن اشاره شد. قرار است تا یک ماه آینده در این منطقه طرح ساماندهی فضاهای پارک حاشیه‌ای و دریافت بهای توقف از نقاطی که پیش‌تر رایگان بوده، در ۹۰ معبر شریانی اجرا شود؛ آن‌هم بدون نیاز به سازه فیزیکی نظیر پارکومتر.

 

تابلوی این فضاهای پارک به رنگ آبی در سطح منطقه قابل مشاهده است، در حالی که تابلوی پارکومترهای قدیمی زردرنگ است. برنامه شهرداری تهران رساندن تعداد فضاهای پارک حاشیه‌ای به ۱۲۰ هزار دستگاه تا سال ۱۴۰۰ است. البته یک مطالعه در طرح جامع شهر تهران نشان داده معابر تهران ظرفیت ایجاد دست‌کم ۶۰۰ هزار فضای پارک حاشیه‌ای و کسب درآمد بیش از ۱۰۰۰۰ میلیارد تومانی از آن را دارد، اما مدیران  شهری می‌گویند این تعداد فضای پارک به معنای پولی کردن فضای تمام کوچه‌ها و معابر بافت مسکونی است و برنامه‌ای برای آن ندارند. در حال حاضر دو نرخ برای پارک حاشیه‌ای منظور شده است.

 

برای خودروهای داخل محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد، توقف تا نیم ساعت مشروط بر ثبت خودرو در اپلیکیشن یا دستگاه رایگان است و پس از آن تا یک ساعت ۷۰۰ تومان، تا دوساعت هر ساعت ۱۲۰۰ تومان، تا چهار ساعت هر ساعت ۱۸۰۰تومان و بیش از چهار ساعت هر ساعت ۳۰۰۰تومان محاسبه می‌شود. به‌عنوان مثال برای پارک خودرو در محدوده طرح ترافیک به مدت ۵ساعت، باید ۱۵ هزار تومان پرداخت شود. این نرخ در خارج از محدوده طرح ترافیک تا یک ساعت ۵۰۰تومان، یک تا چهار ساعت هر ساعت ۱۰۰۰ تومان و بیش از چهار ساعت هر ساعت ۲۰۰۰ تومان است.

 

donya-e-eqtesad.com
  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش