دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۱ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۰۶۱۵
شهری و روستایی

پل گیشا قرار است به گذرگاه زیرزمینی تبدیل شود

خداحافظی ساکنان گیشا با پل ۴۵ ساله، مدیریت شهری ریسک می‌کند؟

پل گیشا,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
مدیران شهری انتظار دارند با بهره‌برداری از پروژه احداث زیرگذر کوی نصر، یک مسیر زیرگذر با ۳ خط عبوری در هر یک از باند‌های شمالی و جنوبی، جریان عبور و مرور در این تقاطع پرترافیک ساماندهی شود.

پل قدیمی گیشا در غرب تهران که سال ۱۳۵۳ تاسیس شده، قرار است جمع‌آوری شود. عملیات عمرانی تبدیل این پل به گذرگاه زیرزمینی، شاید تنها پروژه بزرگ و جدید شهرداری تهران در دوره پساقالیباف باشد. هر چند شهرداری تلاش کرده بیشتر پروژه‌های نیمه‌کاره دوران قالیباف در دوره تازه مدیریت شهری، تمام کند، ولی آغاز اَبَرپروژه‌ای مانند زیرگذر گیشا در موقعیت نابسامان مالی شهرداری، ریسک بزرگی است که عده‌ای در ضرورت و حتی موفقیت آن، تردید‌های جدی مطرح کرده‌اند.

 

گیشا یا کوی نصر، محله‌ای در غرب تهران است، محله‌ای که در شمال آن، برج میلاد قرار دارد و در جنوب شرقی آن هم پلی فلزی و معروف، این محله را به اراضی متعلق به دانشگاه تربیت مدرس و تهران، متصل می‌کند. هر چند نحوه شهرسازی در گیشا و شیب بسیار زمین و جانمایی برج میلاد در شمال آن، بار‌ها مورد اعتراض شهرسازان قرار گرفته است، ولی هم این روز‌ها جمع آوری پل ابتدای این محله که از روی بزرگراه شهید چمران عبور می‌کند، توجه بسیاری از شهرسازان و حتی شهروندان ساکن تهران را به خود جلب کرده. علت آن هم برداشتن پل این محله و احداث زیرگذری است که گفته می‌شود تنها اقدام عمرانی جدید شهرداری تهران در دوره تازه مدیریت شهری شمرده می‌شود.

 

این محله که هم اکنون به نام رسمی کوی نصر خوانده می‌شود، بیشتر در افواه مردم به نام گیشا معروف است. گفته شده حذف نام گیشا از این محله به این دلیل بود که تصور می‌شد گیشا نام یکی از محله‌های ژاپن است در حالی که گیشا از دو نام زرتشتی تشکیل شده است و هم اکنون در محله گیشا کمتر کسی از نام کوی نصر استفاده می‌کند. محله‌ای شیک و نسبتا گران که قیمت مغازه‌های آن زمانی بیشتر از سایر نقاط تهران بود و البته الان دیگر گفتن ندارد که به نسبت رشد املاک در همه جای تهران، گیشا هم بی نصیب نمانده است.

 

آغاز ماجرای جمع کردن پل گیشا

اولین مسئولی که درباره تغییر در پل گیشا سخن گفت، پیروز حناچی، بود. شهردار تهران که در ۲۵ دی ۹۶، معاون فنی و عمرانی شهرداری محسوب می‌شد، درباره اولین ایده‌هایی که برای تغییر در ساختار و کاربری پل گیشا و به خصوص پیاده راه سازی بر فراز پل گیشا مطرح بود، توضیح داد.

 

او گفت: ایده‌ای درباره پیاده رو کردن پل گیشا در دست بررسی است که طی آن، خودرو‌ها از مسیر زیر پل به صورت زمینی تردد می‌کنند و شهروندان می‌توانند از روی پل به صورت عبور پیاده، رد شوند.

 

بعد از گذشت ۳ ماه از این اطلاع رسانی، پیروز حناچی معاون فنی و عمرانی وقت شهرداری تهران بار دیگر در جلسه‌ای حضور یافت که در آن جزئیات طرح احداث «زیرگذر کوی نصر» با توجه به ایده حفظ پل فلزی موجود به عنوان پل عابر پیاده، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در آن نشست، راهکار‌های مربوط به ادامه عملیات اجرای دال بتنی زیرگذر کوی نصر با لحاظ حفظ پل فلزی موجود تشریح و موارد مختلفی از قبیل: دسترسی‌های عابر پیاده، جانمایی ایستگاه‌های خطوط اتوبوس تندرو (بی آر تی)، نحوه مواجهه با معارضات تاسیساتی و سایر محدودیت‌های اجرایی ناشی از نگهداشت پل فلزی گیشا، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

 

پیروز حناچی در بخشی از نشست آن روز، جمع بندی راهکار‌های اجرایی در زمینه نگهداشت پل فلزی گیشا در زمان ساخت زیرگذر را، به معنای حصول اطمینان از عدم تداخل اقدامات عمرانی با ایده حفظ پل گیشا دانست و یادآور شد: امکان فنی حفظ پل در زمان ساخت زیرگذر، نقطه آغاز طراحی‌های آتی است؛ مطالعاتی که باید ضمن همه جانبه نگری، به تقویت رویکرد پیاده محوری و بهبود منظر شهری بیانجامد.

 

معنی ساده این سخن آن است که تا حد امکان تلاش مدیریت شهری بر آن بود تا پل گیشا جمع آوری نشود، ولی ظاهرا تصمیم بر آن گرفته شد که بالاخره پل گیشا جمع شود.

 

درباره پیامد‌های جمع کردن این پل، افشین حبیب زاده نائب رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر گفته است: احتمال به وجود آمدن مشکلات ترافیکی با برداشته شدن سازه قدیمی پل گیشا وجود دارد، ولی سعی شده تا با همکاری پلیس راهنمایی و رانندگی تدابیر لازم برای به حداقل رساندن مشکلات ترافیکی اندیشیده شود. از این رو تا زمانی که عملیات خاکبرداری شروع می‌شود، دسترسی‌های جدیدی در طول پروژه اضافه خواهد شد تا بار ترافیکی توزیع شود.

 

این سخنان، شاید چندان به مزاق شهرسازان و متخصصان ترافیک خوش نیامده، زیرا آن‌ها هم سئوالات زیادی را درباره پیامد‌های شهرسازی و به خصوص افزایش بار ترافیکی و گره خوردن عبور و مرور سواره رو در محله گیشا تذکر داده اند.

 

حتی رئیس شورای شهر در مقام پاسخگویی به این سئوال که درباره مشکلات پس از جمع آوری پل گیشا چه فکری شده و آیا این مسئله کارشناسی است یا نه، گفته است: این موضوع بستگی به جسارت افرادی دارد که در این خصوص مسئول هستند!

 

شاید این پاسخ دوپهلو باعث شد تا افرادی که مسئول مستقیم این کار شمرده می‌شوند، جسارت به خرج داده و درباره پاسه به این سئوال که چرا پل گیشا جمع می‌شود؟ توضیح دهند. از جمله این مدیران، صفا صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران است. او با بیان اینکه وضعیت فرسودگی پل فلزی کوی نصر تا مرز نا ایمن شدن این پل فلزی پیش رفته بود، گفت: ملاحظات مربوط به ایمنی پل در کنار ضرورت تسریع عملیات اجرایی پروژه، ایده جمع آوری پل فلزی کوی نصر را بیش از پیش تقویت کرد.

 

صبوری گفت: پل فلزی کوی نصر با برخورداری از ۲ خط عبوری در هر یک از باند‌های شمالی و جنوبی، عملاً نقش یک گلوگاه ترافیکی را در مسیر بزرگراه جلال آل احمد داشت. او توضیح داده: ترافیک ناشی از عدم تعادل خطوط ترافیکی پل کوی نصر نسبت به بزرگراه جلال آل احمد، به گونه‌ای بود که علاوه بر افزایش زمان سفر و مصرف سوخت، کارکرد تقاطع‌های موجود در بزرگراه شهید گمنام را نیز به ویژه در ساعات اوج رفت و آمد تحت الشعاع قرار می‌داد.

 

به گفته سرپرست معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، طی ماه‌های اخیر بازنگری‌های مختلفی در طرح احداث زیرگذر کوی نصر صورت پذیرفته است تا بهره‌مندی‌های ترافیکی طرح، ضمن کاهش هزینه‌های اجرایی به حداکثر میزان ممکن برسد.

 

مدیران شهری انتظار دارند با بهره‌برداری از پروژه احداث زیرگذر کوی نصر، یک مسیر زیرگذر با ۳ خط عبوری در هر یک از باند‌های شمالی و جنوبی، جریان عبور و مرور در این تقاطع پرترافیک ساماندهی شود.

 

khabaronline.ir
  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش