دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۴۰ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۲۵۰۳
شهری و روستایی

زلزله‌زدگان فراموش شدند/ کاهش ۲۲ میلیارد تومانی اعتبارات عمرانی سرپل ذهاب +سند

زلزله‌زدگان سرپل ذهاب,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
در حالیکه ۱۸ ماه از زلزله ۷.۳ ریشتری کرمانشاه می‌گذرد، مردم اما در مناطق زلزله‌زده این استان همچنان با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم می‌کنند، وعده‌های بی‌عمل مانده مسئولان به زلزله‌زدگان، همچنان مردم را در تنگنا و مشقت نگه داشته است.

به گزارش رویداد۲۴،  همین چند روز پیش بود که آگهی فروش ۲ کلیه توسط خانواده‌ای ۷ نفره که خود را از زلزله‌زدگان سرپل ذهاب معرفی کرده بودند، در فضای مجازی منتشر شد، این خانواده علت فروش کلیه را نیاز مالی برای ساخت مسکن اعلام کرده بودند، موضوعی که حتی تصور آن هم رنج زیادی ایجاد می‌کند.

 

حشمت صفری رئیس شورای شهر سرپل ذهاب که خود نیز این آگهی را در فضای مجازی دیده، وجود چنین مواردی را پس از زلزله انکار نمی‌کند و می‌گوید: مردم سرپل ذهاب غیور و مغرورند و نمی‌توان این نوع اقدامات را به همه آن‌ها تعمیم داد اما چنین مواردی هم وجود دارد زیرا مردم این شهر تمام دارایی و پس‌انداز خود را در زلزله از دست دادند و در حال حاضرهم هیچ درآمدی ندارند.

 

او ادامه می‌دهد: اکثر مردم اینجا پیش از زلزله نیز کارگر بوده و درآمد روزانه داشتند و بسیاری هم به دلیل نداشتن تمکن مالی تحت پوشش کمیته امداد بوده‌اند، حال زلزله هم شرایط را بدتر کرده و خانه خود را از دست دادند، لذا ضروری است، مسئولان فکری به حال مردم بکنند، زیرا به دلیل نبود شغل و درآمد، تعدادی از خانواده‌ها راه‌هایی را برای درآمدزایی در پیش گرفتند و ماجرای فروش کلیه هم ریشه در همین مضیقه و تنگنا دارد.

 

زلزله‌زدگان با دریایی از مشکلات تنها آمده‌اند

رئیس شورای شهر سرپل ذهاب با بیان اینکه برخی از مسئولان اجرایی دل مردم سرپل ذهاب را مکدر کرده‌اند، تصریح می‌کند: در حالی که مسئولان مدعی بودند تا پایان بازسازی در کنار مردم هستند، اما در حال حاضر مردم با دریایی از مشکلات تنها مانده‌اند.

 

به گزارش رویداد۲۴، خانه‌های نیمه ساز، گرانی سرسام‌آور مصالح ساختمانی، فقر و بی‌پولی، مشقت زندگی در کانکس، بیکاری و عدم پیگیری مشکلات مردم سهم این روز‌های زلزله‌زدگان است؛ مردمی که برای ادامه حیات و ساخت ماوا و پناهی که طی این ۱۸ ماه از آن محروم بوده‌اند، نگران هستند.

 

اما نگرانی‌های مردم خانمان از دست داده، به همین موارد ختم نمی‌شود و با آمدن سیل فروردین ماه که بخش‌هایی از مناطق زلزله‌زده را نیز درنوردید و خساراتی به جای گذاشت، مشکلات این گروه نیز دو چندان شده است.

 

صفری می‌گوید: رقمی نزدیک به ۳۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و ملی برای پروژه‌های عمرانی در سرپل ذهاب در نظر گرفته شد و حتی در مواردی نیز پیمانکار اقدام به تجهیز کارگاه کرد، اما چندی پیش به ما اعلام شد که تنها ۱۰ میلیارد تومان از این مبلغ به ما اختصاص داده شده و مابقی آن را به مناطق سیل‌زده اختصاص داده‌اند. آیا مشکلات سرپل ذهاب که خود نیز تحت تاثیر سیل قرار گرفت، کمتر از شهرستان‌های سیل‌زده است؟

 

زلزله‌زدگان سرپل ذهاب,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

 

او ادامه می‌د‌هد: نزدیک ۳۰۰ واحد مسکونی نیز از امتیازات مربوط به ساخت و ساز ازجمله وام ساخت و آهن‌آلات و رویی که برای ساخت و ساز مسکن زلزله زدگان درنظر گرفته شده بود، محروم مانده‌اند، به بیان دیگرافرادی که به دلایل مختلف نتوانسته‌اند تا کنون برای استفاده از تسهیلات ساخت مسکن پرونده تشکیل دهند، از این تسهیلات محروم مانده‌اند، زیرا دیگر آهن‌آلاتی برای ارائه به شهروندان سرپل ذهاب وجود ندارد و دلیل این موضوع را نیز حضور بنیاد مسکن در مناطق سیل‌زده عنوان کرده‌اند.

 

رئیس شورای شهر سرپل ذهاب با یادآوری اینکه پیش از وقوع سیل، بنیاد مسکن ۵ تن آهن‌آلات به ساخت هر واحد مسکونی تخصیص می‌داد که قیمت آن با قیمت بازار متفاوت بود، خاطرنشان می‌کند: از زمانی‌که سیل در سایر استان‌ها آمده این کمک‌ها قطع شده است، این درحالی است که با توجه به گرانی سرسام‌آور مصالح ساختمانی، وام در نظر گرفته شده برای ساخت و ساز در مناطق زلزله‌زده تنها در حد پی‌ریزی فنداسیون ساختمان می‌تواند کار را پیش ببرد.

 

به گزارش رویداد۲۴ اعلام ۲ برابر شدن تراکم ساخت واحد‌هایی باکاربری‌های مختلف در سرپل ذهاب از یک سو و قول مسئولان دولتی مبنی بر تامین زمین برای مستاجران زلزله‌دیده از سوی دیگر، چشم‌اندازی زیبا را پیش روی ما قرار می‌دهد، اما سخنان صفری در این خصوص چیز دیگری بوده و آمار تراکم ساخت را صرفا در حد صدور پروانه ساخت درست می‌داند.

 

او با تاکید براینکه ساخت و ساز‌ها رمق را ازمردم گرفته است، می‌گوید: ما رقمی نزدیک ۱۲ هزار پروانه ساخت با کاربری‌های مختلف از طریق شهرداری صادر کردیم، اما حتی ۲ درصد از افرادی که پروانه دریافت کرده‌اند، هم نتوانستند ساخت واحد خود را به اتمام رسانده و برای اخذ پایان کار به شهرداری مراجعه کنند، یعنی روند ساخت ۸۰ درصد از ساختمان‌ها در مرحله سفت کاری و اسکلت‌بندی متوقف شده و عملا ساخت و سازی صورت نگرفته است.

 

قطع آب و برق کانکس‌نشین‌ها در مناطق سیل زده

صفری می‌گوید: قول مسئولان از جمله استاندار و نمایندگان دولت به مستاجران مبنی بر تهیه زمین برای آن‌ها نیز هنوز عملی نشده است به‌ویژه مستاجرانی که پیش از زلزله نیز مسکنی برای خود نداشتند، چشم انتظار تعیین تکلیف بوده و همچنان رنج زندگی در کانکس را تحمل می‌کنند.

 

رئیس شورای شهر سرپل ذهاب با بیان اینکه اجاره بهای خانه خیلی بالاست، و مردمی که هر چه داشتند در زلزله از دست دادند، سرمایه‌ای ندارند که بتوانند کرایه خانه پرداخت کنند، تاکید می‌کند: از سوی دیگر خانه‌ای هم برای کرایه وجود ندارد، آن‌ها هم که هنوز سرپا هستند نیازمند تعمیر بوده و مردم از اجاره کردن آن‌ها می‌ترسند، لذا ما از مسئولان انتظار داریم قولشان به مستاجران را عملی کنند.

 

وی با اشاره به مشکلات ناشی از کانکس‌نشینی در تابستان و زمستان، عنوان می‌کند: وجود کانکس در داخل شهر مشکلات فراوانی ایجاد کرده است، و شهرداری عملا نمی‌تواند برخی از وظایف خود را به دلیل وجود کانکس در پارک‌ها، معابر، کوی و خیابان انجام دهد.

 

صفری می‌افزاید: حتی در مواردی آب و برق مردم کانکس‌نشین را قطع می‌کنند تا آن‌ها را مجبور به تخلیه فضای عمومی و انتقال به کمپ‌هایی سایر مناطق کنند، که تنها نتیجه آن نارضایتی و اعتراض مردمی است که پیش از این در زلزله آسیب‌دیده‌اند.

 

رئیس شورای شهر سرپل ذهاب با تاکید براینکه مسئولان مشکلات و مشقات زندگی در کانکس را درک نمی‌کنند، اظهار می‌کند: از مسئولان انتظار داریم به مردم کمک کنند و وقوع سیل در سایر استان‌ها باعث فراموش شدن مردم زلزله زده سرپل ذهاب نشود.

 

به گزارش رویداد۲۴، قطع سهمیه مناطق زلزله‌زده در امور مختلف و تخصیص آن به مناطق زلزله‌زده، به شوخی می‌ماند، اینکه آبادی مناطق زلزله‌زده به نفع مردم سیل‌زده متوقف مانده و رها شود تنها نشان از بی‌برنامه بودن و غیرکارشناسی بودن تصمیمات در سطوح بالای مدیریت کشور دارد، زندگی نیم‌بند شهروندان زلزله‌زده و سیل‌زده، توجهی تمام قد را به هر دو بخش می‌طلبد، و نه جا به جا کردن مبلغی معین و محدود، کاش مسئولان کمی بیشتر با درد و دل مردم آسیب‌دیده آشنا شوند تا بدانند این مبالغ برای بازسازی هیچ‌یک از مناطق سیل‌زده یا زلزله‌زده کافی نیست و جا به جا کردن یا تقسیم کردن مبالغ مذکور کمکی به بهبود زندگی مردم این مناطق نخواهد کرد.

 

شادی مکی

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش