سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
۲۲:۰۶ - ۱۰ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۰۴۵
شهری و روستایی

«علی نوذرپور» شهردار منطقه ۲۲:

در دوره احمدی نژاد و قاليباف نفس تهران را گرفته‌اند

علی نوذرپور,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

بعضي از مناطق تهران سرگذشت عجيبي دارند. برخي از آنها يادآور قدمت و تاريخ پايتخت هستند و برخي ديگر برعكس، براي تامين نيازهاي تهران جديد به وجود آمده‌اند. منطقه ۲۲ يكي از همين مناطق است. ورودي غربي تهران كه قرار بود ورودي سبز تهران باشد و كريدوري براي نفس پايتخت، اما به يك‌باره و با اقداماتي كه در دوره مديريت شهري قبل صورت گرفت اين منطقه با هجوم بي‌سابقه برج‌سازان و «مال»‌سازان و... مواجه شد به‌گونه‌اي كه امروز مي‌توانيم از آن به عنوان برج منطقه تهران ياد كنيم. مجموعه‌اي از برج‌هاي به هم نزديك كه حتي گفته مي‌شود جريان باد ورودي به تهران را هم تحت‌تاثير قرار داده است. هجوم سرمايه‌گذاران بزرگ به اين منطقه از يك‌سو و از سوي ديگر اجرايي نشدن قوانين و اصلاحيه‌هاي طرح تفصيلي باعث شد تا بعضي از ناظران اين منطقه را بهشت متخلفان عرصه ساخت و ساز بخوانند؛ بعضي از اين تخلفات گفته مي‌شود چنان بزرگند كه تنها در يك مورد جريمه تخلفات آن به بيش از ۵۰۰ ميليارد تومان رسيده است؛ موضوعي كه بهانه‌اي شد براي گفت‌وگو با علي نوذرپور شهردار منطقه ۲۲. آنچه نوذرپور را از ساير شهرداران و مسوولان اجرايي متمايز مي‌كند تحصيلات او در حوزه جامعه‌شناسي و همينطور شهرسازي است. او پيشتر معاون شهرداري‌هاي سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌هاي وزارت كشور بود.

همان‌طور كه مي‌دانيد قرار بود كه منطقه ۲۲ با هدف تامين كاربري‌هاي غرب پايتخت و همچنين به عنوان يك ورودي مدرن براي تهران طراحي شود. اما اين‌گونه نشد و برخلاف آن، اين منطقه به سبب تخلفات و انحرافاتي كه در بخش ساخت‌وساز داشته است، امروز خود به معضلي براي تهران بدل شده است. وجود برج‌هاي مرتفع بسيار و ظاهرا بدون حساب و كتاب، مراكز تجاري و مال‌هاي متعدد و... تنها بخشي از گرفتاري‌هايي است كه منطقه ۲۲ براي تهران به وجود آورده است. خود شما وقتي حدود ۲ سال قبل مديريت اين منطقه را تحويل گرفتيد، وضعيت آن را چگونه ديديد؟ به زبان ساده، چه منطقه‌اي را تحويل گرفتيد؟

منطقه ۲۲ در هر دو طرح جامعي كه تاكنون براي تهران تدوين شده به عنوان منطقه‌اي ويژه لحاظ شده است. حتي در طرح جامع اوليه از آن به عنوان شهر جديد «كن» نام برده شده بود. شكل‌گيري جنگل‌هاي چيتگر هم در همان سال‌ها يعني سال‌هاي ۴۷-۴۶، آغاز شده بود. هدف اين بود كه در دو منطقه شرق و غرب تهران فضاهاي سبزي ايجاد شود كه تلطيف‌كننده هواي تهران در دالان‌هاي ورودي و خروجي آن باشد. يعني قرار نبود كه اين همه ساخت‌وساز در منطقه ۲۲ شكل بگيرد. در واقع زمين‌هاي اين منطقه در محدوده ۲۵ ساله آزاد نشده، قرار داشت. اما بعد از انقلاب ساخت‌وسازهايي كه توسط برخي سازمان‌ها و ارگان‌ها در اين زمين‌ها انجام شد، زمينه‌ساز شكل‌گيري وضعيت كنوني و توسعه ساخت‌وساز و شكل‌گيري منطقه ۲۲ كنوني شد. حتي با اينكه بعدها طرح تفصيلي ويژه‌اي براي منطقه تدوين شد ولي وجود دو مصوبه در اين طرح ويژه باعث شد كه ساخت‌وسازهاي بي‌رويه و سليقه‌اي در اين منطقه شكل گيرد و وضعيت همين شود كه امروز شاهد آن هستيم!

و اين دو مصوبه چه بودند؟

منطقه ۲۲ از سال ۱۳۸۷ داراي طرح تفصيلي و دو مصوبه ۳۲۰ و ۳۵۱ كميسيون ماده ۵ بوده و ساخت‌وسازها براساس طرح ياد شده و مصوبات مذكور هدايت شده است. در مصوبه ۳۲۰ تعداد طبقات، ۲۱ طبقه تصويب شده بود و در سال ۱۳۹۱ با ابلاغ طرح تفصيلي جديد همچنان مصوبات دوگانه به رسميت شناخته شد؛ با اين تفاوت كه تراكم نسبت به قبل افزايش يافت. در واقع اكثر برج‌ها و سازه‌هاي بلندمرتبه‌اي كه امروز در منطقه ۲۲ مي‌بينيد، نتيجه اجراي همين دو مصوبه بوده است. نكته ديگر اينكه متوسط تراكم مسكوني در ساير مناطق حدود ۳۰۰ تا ۳۶۰ درصد (۵ الي ۶ طبقه) است در حالي‌كه در منطقه ۲۲ در برج‌ها تقريبا ۳۰۰ تا ۳۴۰ درصد است كه بخشي از اين افزايش تراكم به خاطر وسعت قطعات واقع در منطقه ۲۲ (بيش از ۵ برابر حد نصاب) بوده است.

همين‌ها هم موجب شد كه در سال ۹۳، زماني‌كه دكتر حناچي، معاون شهرسازي و معماري وزارت راه و شهرسازي بود، با تلاش‌ها و نامه‌نگاري‌هاي فراوان بالاخره اين دو مصوبه را ابطال كرده و مقرر شد طرح تفصيلي ويژه ظرف مهلت سه ماه توسط شهرداري تهيه و به تصويب شوراي عالي شهرسازي و معماري كشور برسد.

يعني اين دو مصوبه اجازه مي‌داد كه خارج از اصول و ضوابط شهرسازي مجوزهايي براي احداث برج‌هايي در منطقه صادر شود؟

دقيقا، درواقع اين دو مصوبه باعث شد تا بارگذاري سنگيني در اين منطقه شكل بگيرد كه بسيار بيشتر از ظرفيت آن است.

يعني مجوزهاي بسياري از برج‌هايي كه امروز در منطقه قد برافراشته‌اند، براي بعد از سال ۹۳ است؟

خير، براي زماني است كه اين دو مصوبه حاكم بوده و منطقه براساس آن اقدام مي‌كرده است. واقعيت اين است كه با وجود ابطال اين دو مصوبه توسط شوراي عالي شهرسازي و معماري كشور، شهرداري مركز اين دستور را به شهرداري منطقه ابلاغ نمي‌كند. براي همين تا سال ۹۶، همچنان شهرداري منطقه براساس همان شيوه گذشته، مجوزها را صادر مي‌كرده است! در اين سال با شدت گرفتن انتقادها و حاد شدن موضوع ساخت‌وساز در منطقه، سازمان بازرسي كشور به مساله ورود پيدا كرد و در نهايت جلوي اين رويه گرفته شد. اما اثرات سال‌ها اقدام مديران پيشين بر اساس مصوبه‌هاي ياد شده، همچنان دامنگير منطقه هست.

مثلا چه آثاري؟

مثلا سقف جمعيت‌پذيري. در طرح جامع مصوب سال ۸۶، سقف جمعيت‌پذيري منطقه ۲۲ تا سال ۱۴۰۴، ۳۵۰ هزار نفر تعيين شده بود اما بعدا و در زمان رياست‌جمهوري احمدي‌نژاد، وقتي‌كه سقف جمعيت‌پذيري تهران توسط شوراي عالي شهرسازي و معماري كشور بيش از ۵/۲ ميليون نفر افزايش يافت، براساس مدارك پيوست طرح جامع ياد شده، سهم جمعيتي منطقه ۲۲ هم از ۳۵۰ هزار نفر به ۵۰۰ هزار نفر رسيد.

يعني شوراي عالي شهرسازي و معماري كشور سقف جمعيت‌پذيري منطقه را ۱۵۰ هزار نفر افزايش داد...

بله. البته جالب است كه بدانيد پيوست طرح جامع كه از آن صحبت مي‌كنيم اصلا قابل استناد نيست. چون ممهور به مهر و امضاي اعضا و دبيرخانه شوراي عالي شهرسازي و معماري كشور نيست، اما براساس پروانه‌ها و بارگذاري‌هايي كه در اين مدت انجام شده، همين الان هم ظرفيت سكونت‌پذيري منطقه به ۴۷۵ هزار نفر (اعم از ساكن يا ظرفيت سكونت) رسيده است. درحالي كه در حال حاضر جمعيت ساكن منطقه حدود ۲۲۰ هزار نفر است. تازه در دوره جديد مديريت شهري بوده كه طرح تفصيلي ويژه منطقه ۲۲ تهيه و به شوراي عالي شهرسازي و معماري كشور ارسال شد تا تصويب شود كه فكر مي‌كنم ظرف يك‌ماه آينده اين اتفاق بيفتد كه اگر اينچنين شود مي‌تواند سند بسيار خوبي براي نظم‌بخشي به ساخت‌وساز و حفظ فضاهاي شهري و طبيعي در منطقه باشد.

تصميم‌گيري‌هاي گذشته منطقه را امروز در چه شرايطي قرار داده است؟ يعني اين تصميم‌گيري‌ها از منطقه ۲۲ چه موقعيتي ترسيم كرده است و چه تصويري از آن مي‌توانيد ارايه كنيد؟

اينكه ديگر چيز پنهاني نيست. كافي است كه از سمت كن به سمت كرج برويد تا شاهد برج‌هاي فراوان و نزديك به هم كه بدون رعايت ضوابط و مقررات شهرسازي ساخته شده‌اند، باشيد. برج‌هايي كه بدون تامين سرانه‌هاي ۷ گانه شهرسازي ايجاد شده‌اند و امروز شهر و منطقه را با مشكلاتي جدي روبرو كرده‌اند. چون اينها در نقاط مختلف منطقه و به صورت پراكنده ساخته شده‌اند ولي هيچ‌گونه زيرساخت شهري براي آنها پيش‌بيني نشده است. مثلا تعدادي برج در انتهاي منطقه و به دور از ديگر بخش‌هاي منطقه، شكل گرفته و حالا اينها آب و برق و گاز و تلفن و كوچه و خيابان و فضاي سبز و ورزشي و... مي‌خواهند. يعني ما در طول سال‌هاي گذشته فضاهاي خصوصي را گسترش داده‌ايم ولي از فضاهاي عمومي غافل مانده‌ايم. الان ما با حجم بالايي از مطالبات انباشته شده براي سرانه‌هاي عمومي در منطقه مواجهيم كه اولا نيازمند تامين زمين است، ثانيا بخش عمده‌اي از اين سرانه‌ها برعهده دولت است كه بايد اعتبار براي آنها اختصاص دهد ولي در عمل بودجه‌اي وجود ندارد. مهم‌ترين اين كمبودها هم در بخش آموزش و پرورش است كه براساس آمار و ارقام آموزش و پرورش در منطقه ۲۲، بيش از ۱۰۰ مدرسه جديد مورد نياز است. از سويي در مورد حمل و نقل هم به دليل همين پراكندگي موجود در منطقه، سرويس‌دهي خدمات حمل و نقل عمومي بسيار مشكل شده است. براي همين در طرح تفصيلي جديد منطقه، پيش‌بيني شده كه هم خط مترو و هم BRT و... در اين منطقه هم كشيده شود. چراكه اگر كاري نكنيم، سرعت تردد ماشين‌ها در منطقه ۲۲ در سال ۱۴۰۴ كمتر از مركز شهر خواهد بود.

يعني حتي زمين هم براي تامين سرانه‌ها نداريد؟

در خيلي از موارد زمين هم نداريم. چون شهرداري در دوره‌هاي قبل عملا اكثر زمين‌ها را فروخته است.

بيشتر توضيح مي‌دهيد؟

قبلا قاعده‌اي وجود داشته كه براساس آن كساني كه مي‌خواستند برج و مجتمع بسازند بايد ۷۰درصد زمين خود را براي ايجاد سرانه‌هاي عمومي به شهرداري واگذار مي‌كردند ولي در عمل در بسياري از موارد، زمين‌هاي واگذار شده به شهرداري مجددا به افراد فروخته شده است و به اين ترتيب سرانه‌اي تامين نشده است. مساله بعدي مساله حمل و نقل عمومي است...

و در طرح جديد تفصيلي منطقه، حداكثر طبقاتي كه براي برج‌ها پيش‌بيني شده است چند طبقه است؟

حداكثر ۱۱ طبقه.

و الان بلندترين برجي كه در منطقه داريد، چند طبقه دارد؟

فكر كنم حدود ۳۰ طبقه. ببينيد در طرح تفصيلي جديد منطقه، محدوده بالاتر از همت و حكيم جزو مناطق حفاظتي و فراغتي ديده شده و ساخت‌وساز در دالان في مابين بزرگراه‌هاي همت و حكيم حداكثر ۱۱ طبقه خواهد بود.

در مجموع منطقه در چه وضعيتي است؟

البته در برخي موارد در مورد منطقه ۲۲ بزرگنمايي شده است. درست است كه در منطقه ما بلندمرتبه‌سازي بدون رعايت ضوابط شهرسازي شكل گرفته و مسائلي چون: سايه‌اندازي روي املاك مجاور در آنها رعايت نشده يا درست است كه براساس مطالعات طرح تفصيلي جديد، برج‌هاي بلندمرتبه روي كاهش وزش باد ورودي به تهران تاثير داشته است؛ به‌طوري‌كه تا ۲۵ درصد حجم باد و سرعت آن را در گذر از اين منطقه كاهش مي‌دهد، اما واقعيت اين است كه منطقه ۲۲، همچنان ظرفيت‌هاي بسيار زيادي در بخش‌هاي گردشگري و توريستي و محيط زيستي دارد و يكي از مناطق خوش آب و هواي پايتخت محسوب مي‌شود. در طول مديريت جديد شهر تهران، ۱۹ متر به سرانه فضاي سبز منطقه اضافه شده است و ۱۲۰ هزار اصله درخت در چيتگر و خرگوش دره به منطقه اضافه شده است. ضمن آنكه در حال بررسي و اجراي طرحي هستيم كه براي اولين‌بار فضاي سبز واقع در بوستان جنگلي چيتگر را با پساب حاصل از تصفيه فاضلاب مجتمع‌هاي مسكوني آبياري ‌كنيم، يا ما در منطقه ۲۲، مجموعه‌هايي مثل هزار و يك شب را داريم كه پس از تكميل مي‌تواند به يكي از قطب‌هاي اصلي گردشگري كشور بدل شود.

به موضوع مجموعه هزار و يك شب اشاره كرديد، چند سال قبل ساخت كار هزار و يك شب با تبليغاتي وسيع آغاز شد. حتي به خاطر دارم كه در روزهاي آخر مديريت آقاي قاليباف، ايشان اعلام كردند كه به زودي فاز اول اين مجموعه افتتاح خواهد شد. ولي به نظر مي‌رسد چند وقتي است كار تكميل اين مجموعه متوقف شده است. دليل تاخير ۳- ۲ ساله افتتاح اين مجموعه چيست؟

دليل آن يك بحث مالكيتي است. زمين اين مجموعه متعلق به بنياد تعاون وابسته به نيروهاي مسلح است. در مقطعي با توافقي كه اين مجموعه با شهرداري مي‌كند قرار مي‌شود ۳۰ درصد آن را بسازند و ۷۰ درصدش را براي فعاليت‌ها و سرانه‌هاي عمومي به شهرداري واگذار كنند. بعدا آنها ۳۰ درصد را ساختند ولي ۷۰ درصد را به نام شهرداري سند نزدند. براي همين، مجري بخش خصوصي كه قرار بود اين مجموعه را بسازد و كامل كند، نتوانسته جذب سرمايه‌گذار كرده و به تعهداتش عمل كند. اين موضوع بايد ۱۷- ۱۶ سال قبل حل مي‌شد ولي به هر حال تصور مي‌كنم با اقدامات صورت گرفته به زودي گره آن باز شود.

يكي ديگر از پروژه‌هاي جنجالي منطقه، پروژه ايران مال است. مجموعه عظيمي كه حتي گفته مي‌شود به نوعي از بزرگ‌ترين مجموعه‌هاي تجاري جهان محسوب مي‌شود. اما هفته قبل خبري از سوي منطقه شما منتشر شد كه گويا مالك اين مجموعه ۵۰۰ ميليارد جريمه شده و قرار شده ۲۰ هزار متر از مجموعه آن هم تخريب شود. اين رقم‌ها رقم‌هاي بزرگي هستند. مگر اين مجموعه چقدر تخلف داشته؟

در بدو ورود به شهرداري منطقه ۲۲، يك نوع سهل‌انگاري در ساخت‌وسازها را مواجه بوديم، به طوري كه در بسياري از پروژه‌هاي بزرگ مقياس با موضوع انحراف از پروانه يا حتي بدون پروانه روبه‌رو شديم. براي همين يكي از اصلي‌ترين ماموريت‌هاي ما اين بود كه جلوي اين تخلفات گرفته شود و برهمين مبنا ليست تمام تخلفات ريز و درشت منطقه را درآورديم و مطابق قانون به كميسيون ماده ۱۰۰ ارسال كرديم. فرقي هم نمي‌كرد كه مالك آن خصوصي باشد يا دولت يا حتي نيروهاي نظامي. يكي از همين پروژه‌ها، پروژه «ايران مال» بود كه در مجموع براي آن ۷ پروانه صادر شده بود. ولي مشكل اينجا بود كه بررسي‌هاي كارشناسان ما نشان مي‌داد جابه‌جايي‌هايي در ساخت‌ و تبديل مشاعات و... رخ داده است كه حجم آن چندان هم كم نبود!

يعني چقدر بود؟

حدود ۲۲۰ هزار مترمربع. يعني كل حجم بارگذاري اين مجموعه براساس پروانه صادره قراربود يك ميليون و ۶۹۰ هزار مترمربع باشد ولي آنچه مالك ساخته است كمتر از اين ميزان است ليكن به دليل عدم انطباق ساخت‌وسازها با مفاد پروانه‌هاي ساختماني صادره، ۲۲۰هزار مترمربع مغايرت ساختماني ايجاد شده است. در گذشته هم براي مواردي اينچنيني رويه جالبي وجود داشت. يعني با اخذ حكم تخريب از كميسيون ماده صد در منطقه تفاهم شده و عوارض بيشتري دريافت مي‌كردند. اما خط‌مشي ما اين بوده كه اين اتفاق‌ها نبايد به هيچ‌وجه ناديده گرفته شود و همه اين تخلفات ساختماني بايد به كميسيون ماده ۱۰۰ ارسال و رسيدگي شود. در همين راستا، پرونده ايران مال هم بعد از تكميل شدن در ارديبهشت ماه سال ۹۷ به ماده ۱۰۰ ارسال شد اما به دليل ابهاماتي كه در آن وجود داشت چند بار بين كميسيون و شهرداي منطقه رفت و برگشت كرد و در نهايت راي بدوي اوايل امسال صادر شد كه براساس آن جريمه‌اي بالغ بر ۲۹۵ ميليارد ريال براي آن تعيين شده بود؛ ضمن آنكه بايد چيزي حدود ۲۰ هزار مترمربع آن نيز بنابر راي كميسيون ماده ۱۰۰ تخريب مي‌شد. البته اين حكم بخش‌هاي ديگري هم داشت ولي اصلي‌ترين آنها، همين موارد بود.

پس چرا اعلام شده بود كه ۵۰۰ ميليارد جريمه داده است؟

اين رقم شامل جريمه، به علاوه عوارضي بود كه ما مي‌گيريم. يعني حدود ۲هزار ميليارد ريال هم شهرداري عوارض گرفته و مابقي هم مربوط به مسائل ديگري است كه در مجموع به رقمي معادل ۵ هزار ميليارد ريال رسيده است.

و مالك هم اين مبلغ را پرداخته است؟

بله. چند روز قبل پول را واريز كرده است.

و اعتراضي هم نداشته است؟

اعتراض داشته است، ليكن با توجه به تعجيل مالك بر ضرورت اتمام كار سريع مجموعه كتبا اقدامي نكرده است.

خيلي جالب است .... در مورد تخريب ۲۰ هزار مترمربع هم اعتراضي نداشته؟ آخر ۲۰ هزار متر رقم بسيار بزرگي است!

قاعدتا اعتراض داشته‌اند، ليكن حكم قانون است و همه بايد به آن گردن نهند. الان هم تحت نظارت كارشناسان شهرداري تخريب بناهاي مغاير پروانه در حال انجام است.

آيا به راحتي جريمه‌هاي خود را مي پردازند و...؟

به هر حال قانون براي همه است و مستثني ندارد! ما در اجراي قانون با هيچ‌كسي رودربايستي نداريم. تاكنون پرونده‌هاي زيادي داشته‌ايم كه مثلا پرونده تخلفات فلان تعاوني وابسته به نيروهاي مسلح را به كميسيون ماده ۱۰۰ فرستاده‌ايم. در همين راستا جلسات متعددي هم با مسوولان مرتبط با اين پرونده‌ها داشته‌ايم و حتي تاكنون حدود ۹هزار ميليارد ريال از مطالبات شهرداري را از نيروهاي مسلح احصا كرده و تسويه حساب كرده‌ايم. در حال حاضر هم تمركزمان را روي تخلفات ساختماني بخش‌هاي دولتي گذاشته‌ايم و آن را با جديت دنبال مي‌كنيم.

ولي گفته مي‌شود كه نهادهاي انتظامي چندان تمايلي به همكاري با شهرداري نداشته و ندارند. مشكلي در اين زمينه با نيروهاي انتظامي نداشته‌ايد؟

مشكل خاصي نداشته‌ايم. يعني عدم همكاري به معناي خاص آن نبوده است. بلكه در نگاه اول شايد اين احكام براي آنها ناخوشايند بوده ولي بعدا وقتي ديدند كه اين رويه در مورد همه به شكلي يكسان اعمال مي‌شود كوتاه آمده‌ و تمكين كرده‌اند.

پرونده ايران مال هم بعد از تكميل شدن در ارديبهشت ماه سال ۹۷ به ماده ۱۰۰ ارسال شد اما به دليل ابهاماتي كه در آن وجود داشت چند بار بين كميسيون و شهرداي منطقه رفت و برگشت كرد و در نهايت راي بدوي اوايل امسال صادر شد كه براساس آن جريمه‌اي بالغ بر ۲۹۵ ميليارد ريال براي آن تعيين شده بود؛ ضمن آنكه بايد چيزي حدود ۲۰ هزار مترمربع آن نيز بنابر راي كميسيون ماده ۱۰۰ تخريب مي‌شد.

etemadnewspaper.ir
  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
دردوره شماهمه چی درست شده است یابازتقصیرصبحی هاست بچه که بودیم شیفت بعدازظهرکه میرفتیم مدرسه هرچی میشدمیگفتیم کارصبحی هابوده
ایادردوره شمانفس تهران بازگشته است
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش