دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۴۳ - ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۳۳۷۰
شهری و روستایی

رد پای جهانبانی در تخریب باغ‌های شیراز/ قوه قضاییه و سازمان بازرسی ورود کردند + فیلم

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
مساله ساخت و ساز در باغات کلان شهر‌ها موضوعی است که سال‌هاست مورد توجه و انتقاد فعلان محیط زیست در شهر‌های مختلف کشور بوده است که شهر زیبا و تاریخی شیراز نیز از این قاعده مستثنی نیست و باغات این شهر نیز از سوی سودجویان به تاراج می‌رود.

چند روز پیش فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌داد درختان یکی از باغ‌های منطقه بلوار چمران شیراز برای ساخت و ساز توسط فردی که گفته شده مالک آنجا بوده قطع شده‌اند. اگر چه این باغ در زمره باغ‌های تاریخی شهر نیست، اما فعالان محیط زیست گفته‌اند ساخت هتل در محوطه وسیع آن می‌تواند محیط زیست شهر را مورد تهدید قرار دهد.

براساس اطلاعاتی رویداد۲۴ به دست آورده است این باغ چند سال پیش توسط فردی به نام جهانبانی که از تهران به شیراز رفته از مالک قبلی خریداری شده است. هدف از خرید باغ نیز ساخت هتلی ۲۰ طبقه در همان مکان بوده تا بعد از ساخت و ساز هتل در باغ فدک و تخریب باغ‌های قصرالدشت این بار نوبت به باغ‌های بلوار چمران برسد.

این  اتفاق درحالی رخ داده است که سال گذشته مهدی حاجتی عضو شورای شهر شیراز (که دیگر در این شورا عضویت ندارد) در نامه‌ای به اسماعیل تبادار، استاندار فارس و رئیس کمیسیون ماده ۵ تاکید کرده که تخریب باغ‌های شیراز ناشی از «عدم شفافیت در فرآیند تصمیم‌گیری» در کمیسیون ماده ۵ است.

او از استاندار فارس خواسته بود که در‌های کمیسیون ماده ۵ به روی خبرنگاران گشوده شود تا افکار عمومی از جزئیات تصمیم‌گیری درباره باغ‌های شیراز مطلع شوند.

باغ‌های شیراز در خطر خشک شدن

لیلا دودمان عضو شورای شهر شیراز در این زمینه با رویداد۲۴ گفت‌وگو کرده است. او با بیان اینکه باغ‌های شیراز هم در خطر خشک شدن هستند هم درخطر قطع درختان می‌گوید: این زمین نیز که جزو باغ‌های بلوار چمران محسوب می‌شود مجوز کمیسیون ماده ۵ را دارد و بیش از ۲ سال است که مجاز به تغییر کاربری شده است به این معنا که این باغ که حدود ۲۰ هزار و دویست متر (۲ هکتار) مساحت دارد براساس مجوز کمیسیون ماده ۵ مجاز است حدود ۲۵۰۰ متر از سطح اشغال این باغ را تبدیل به هتلی ۲۰ طبقه کند.

او با تاکید بر اینکه مالک باغ هنوز پروانه ساخت هتل را نگرفته اما قصد داشته پیش از اخذ این پروانه اقداماتی را انجام دهد، ادامه می‌دهد: طی بازدیدی که به همراه تیمی متشکل از ضابط قضایی، نیروی انتظامی، نماینده کمیسیون بند ۷ سازمان سیمان منظر و امور حقوقی شهرداری شیراز از این باغ داشتیم مشاهده شد که درختان قطع شده خشک و قدیمی بوده و دچار کرم‌خوردگی شده بودند اما قرار شد شهرداری بررسی بیشتری انجام داده تاپرونده کامل شود و در اختیار دادستان استان فارس قرار بگیرد ضمن اینکه سازمان بازرسی کل کشور هم به این ماجرا ورود کرده و همه منتظر هستند پرونده مراحل بازدید و بازرسی و بررسی نهایی خود را طی کرده و در اختیارشان قرار بگیرد.

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر شیراز با بیان اینکه این باغات ملک خصوصی بوده و چند سال پیش توسط مالک فعلی از مالک قبلی و احتمالا برای ساخت هتل خریداری شده، می‌افزاید: درسال ۹۳ به مالک اجازه داده شد که درختان خشکیده، آسیب‌دیده و دچار کرم‌زدگی را قطع کند که این مجوز تا سال ۹۴ اعتبار داشت و پس از این مدت تا کنون مالک مجوز جدید برای این اقدام نگرفته و به دلیل نداشتن پروانه هیچ اقدامی هم برای ساخت هتل نمی‌تواند بکند.

او با اشاره به اعتراض فعالان مدنی نسبت به تخریب باغ‌های شیراز به‌ویژه باغات قصرالدشت و چمران که بخشی از هویت شهر شیراز است، خاطر نشان می‌کند: علت این اعتراض‌ها آن است که صدور مجوز برای ساخت بیمارستان یا هتل در محوطه این باغات قطعا باعث قطع درختان سرسبز و قدیمی این باغ‌ها می‌شود.

دودمان با بیان اینکه کمیسیون ماده ۵ این موضوع را لحاظ می‌کند که احداث ساختمان حتما تحت شهرداری بوده و در محیطی انجام شود که کمترین قطع درخت در آن رخ دهد، می‌افزاید: بازدید‌ها از باغ مورد اشاره در این فیلم نشان می‌دهد که دارای درختان سرسبز و زنده‌ای است، لذا معتقدم حتی اگر ساخت و ساز را در مکانی انجام دهیم که کمترین قطع درخت انجام شود، اما تردد خودرو‌ها و تجیهیزات برای ساخت و ساز خسارت شدیدی به این ثروت‌های طبیعی ایجاد می‌کند.

کمیسیون ماده ۵ شهرداری باغ فدک را نابود کرد

عضو شورای شهر شیراز با یادآوری اینکه باغ فدک شیراز را نیز با مجوز کمیسیون ماده ۵ تغییر کاربری دادند تصریح می‌کند: در حال حاضر شاهد هستیم که با اقدام به ساخت و ساز هتلی ۲۵ طبقه در این باغ که البته به دنبال افزایش ارتفاع آن هستند، نیمی از درختان آن از بین رفته و این موضوع علت اعتراض ما و فعالان مدنی در ارتباط با احداث هتل و بیمارستان در منطقه چمران است.

او با بیان اینکه این باغات بخشی از هویت شهر شیراز هستند که طی دهه اخیر تقریبا نیمی از آن‌ها از بین رفته و نیمی دیگر نیز درحال خشک شدن هستند، تاکید می‌کند: نباید شیراز را تنها به عنوان یک بافت تاریخی و فرهنگی در نظر بگیریم، زیرا بخش‌های شمال و شمال غربی شیراز به دلیل وجود این باغات و محلات قدیمی دارای هویتی است که هم باعث زیبایی شهر بوده و هم به آن هویت می‌دهد و هم سلامت محیط زیست و اکوسیستم طبیعی شهر را فراهم می‌کند.

دودمان می‌گوید: باید شورای عالی شهرسازی برنامه‌هایی داشته باشد تا مالکان صرفه اقتصادی و انگیزه برای حفظ باغ‌ها را داشته باشند که این موضوع برای باغ‌ها چمران که ثمره‌ای ماننده میوه نداشته و فضای سبز هستند، بیشتر صدق می‌کند، اما جریان‌های تشویقی نباید به صورت اجازه احداث ساختمان‌های ۲۰ یا ۴۰ طبقه باشد یا اجازه ساخت بیمارستان‌های ۳۰ طبقه باشد که ضررو زیانی بسیاری را به هویت و اکوسیستم شیراز وارد می‌کند.

اما پیروزبخت رئیس یگان حفاظت از محیط زیست شیراز که به دنبال پیگیری‌های رویداد۲۴ به بررسی باغ‌های بلوار چمران می‌پردازد عنوان می‌کند که برای ورود به باغ‌های خصوصی باید از طریق مجوز دادستانی ورود کنند لذا درباره مساله قطع درختان در باغ‌های شیرازی چیزی نمی‌داند.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام . وقتی به مالک بک منزل مسکونی ۷۰۰ متری که ضابطه مسکونی دارد وسند ملکی مسکونی دارد شهرداری شیراز به مالک منزل مذکور به دلیل وجود سه عدد درخت که مالک خودش درمنزل کاشته شهرداری منطقه ۶ شیراز جان مالک رابه لب میرساندکه این سه درخت درحیاط شما مانع ساخت وساز است ودرعوض وقتی مطلب بالا رامیخوانیم حقیقتا باید افسوس خورد که درکجای کارهستیم وهمین باعث میشود که هیچکس حتی جرات نکند درمنزل خود سبزی بکارد چون شهرداری منطقه ۶ شیراز میگوید چون درملک مسکونی سبزی کاشته ای ملک تو فضای سبز قلمداد میشود
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش