دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۳۳ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۲۰۰
شهری و روستایی

حق شناس: اجازه نمی‌دهند پرونده‌ام را در دادگاه مطالعه کنیم/ تفکیک آمار مبتلایان کرونا خواسته تمام اعضا شورای شهر است

محمدجواد حق شناس,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
محمدجواد حق شناس عضو شورای شهر تهران می‌گوید: احضاریه‌ای به شورا آمد و به دادسرای رسانه شعبه ۱۲ احضار شدم. وکیل بنده به دادسرا مراجعه کردند، اما اجازه داده نشد که به طور کامل پرونده را بررسی کنند.

این روزها کافی است تا درباره ویروس کرونا و شفاف‌سازی درخصوص آمار مبتلایان و فوتی‌ها انتقاد یا خواسته‌ای داشته باشید، سریعا یا احضار می‌شوید یا بازداشت! تفاوتی هم در جایگاه و مسئولیت شما ندارد، از شهروند عادی و خبرنگار تا مجری و عضو شورای شهر. 

به گزارش رویداد ۲۴، با شیوع ویروس کرونا در ایران از ابتدای اسفندماه بسیاری از شهروندان ایرانی نسبت به سهل انگاری مسئولین انتقادهای بسیاری را وارد کردند و سعی کردند با هرتریبونی که در دست دارند این مسئله را بازگو کنند. برخی از فعالین اجتماعی و خبرنگاران در توییتر در واکنش به ادامه پروازهای هواپیمایی ماهان به ووهان چین در شرایط شیوع شدید ویروس کرونا انتقاد کردند که اعلام شد برخی از آن‌ها توبیخ و برخی دیگر بازداشت شدند.

عفو بین الملل نیز نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرد و نوشت:«برخورد با روزنامه‌نگاران و کسانی که مواجهه‌ دولت‌ها در مبارزه با بیماری ویروس کرونا را نقد می کنند، مانع تلاش‌ها برای مقابله این بیماری است.»

نکته عجیب این بازداشت‌ها این بود که مسئولان امنیتی در مصاحبه‌های خود اصرار داشتند که این افراد در زمین دشمن بازی کرده‌اند و اکنون به گناهشان اعتراف کرده‌اند. کافی بود چند روز بگذرد تا مشخص شود مصاحبه‌های ریز و درشت مسئولان قضایی و نظامی تا چه اندازه بی‌اساس بوده است و معلوم شد چگونه موج بیماری چگونه همه ایران را فرا گرفت.

محمدجواد حق شناس,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
محمدجواد حق شناس,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
محمدجواد حق شناس,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
محمدجواد حق شناس,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

یکی از افراد محمود شهریاری مجری معروف ایرانی بود که به اتهام انتشار اخبار کذب در موضوع شیوع ویروس کرونا در صفحات مجازی متعلق به خود عنوان شده بود، احضار و بازداشت شد. اتهام نشر اکاذیب سال‌هاست که تبدیل به یک رویه شده و افرادی که صحبت‌هایی مغایر با خواسته‌ برخی از مسئولین دارند سریعا بازداشت و احضار می‌شوند. 

احضارها همچنان ادامه دارد! محمد مختاری کاپیتان تیم فوتبال داماش گیلان نیز چندی پیش در استوری صفحه شخصی خود در اینستاگرام آمار رسمی قربانیان ویروس کرونا را دروغ دانست و نوشت: «در استان گیلان روزانه صدنفر می‌میرند و جایی برای دفن جنازه‌ها نیست و روی هم تلنبار شده اند.» بعد از این صحبت‌ها و کنایه‌هایی که او به نهادهای نظامی زده بود، مختاری بازداشت شد.

متاسفانه صحبت درباره ویروس کرونا و درخواست شفاف سازی تعداد مبتلایان و قربانیان از نظر برخی از مسئولین اقدامی ضد امنیت ملی است و صحبت درباره آن نه تنها نشر اکاذیب است، بلکه احضار و بازداشت شما را هم به دنبال دارد و حتی مسئولینی که از سوی رای مستقیم مردم انتخاب شده‌اند نیز از این موضوع مستثنی نیستند.

محمدجواد حق شناس عضو شوای شهر مدت‌ها است که درخواست دارد آمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در تهران به صورت جداگانه اعلام شود تا مردم آن را جدی‌تر بگیرند. او صحبت‌های وزارت بهداشت را نوعی آمارسازی وزارت بهداشت خوانده بود و گفته بود برخلاف سخنان وزارت بهداشت، آمار مبتلایان و فوتی‌ها خیلی بیشتر از آن چیزی است که اعلام می‌شود و حتی با سازمان بهشت زهرا برای دفن اجساد و تعداد آن‌ها نیز در ارتباط هستیم. او بارها و بارها درخواست خود و سایر اعضای شورای شهر را اعلام کرده بود که در نهایتا هفته گذشته از سوی دادسرا به اتهام نشر اکاذیب احضار شد. 

محمدجواد حق شناس عضو شورای شهر تهران در گفت‌و‌گویی به رویداد۲۴ گفت: احضاریه‌ای به شورا آمد و به دادسرای رسانه شعبه ۱۲ احضار شدم. وکیل بنده به دادسرا مراجعه کردند، اما اجازه داده نشد که به طور کامل پرونده را بررسی کنند، اما کلیات مسئله این بود که موضوع احضار درباره مباحث ویروس کرونا بود و اتهام نشر اکاذیب به منظور تشویش اذهان عمومی اعلام شده است. قرار شد برای هفته آینده و زمانی که دادسرا تعیین می‌کند حضور پیدا کنم و کم و کیف موضوع مطلع شوم و از خود دفاع کنم.

مردم برای آزادی بیان انقلاب کردند

حق شناس ادامه داد: این رویه که هر مسئولی درباره موضوعی صحبت می‌کند او را احضار یا بازداشت می‌کنند باعث تعجب همه کسانی است که با حقوق عمومی افراد سروکار دارند. مردمی که برای این انقلاب به پا خواستند مهمترین خواسته‌ای که داشتند آزادی بیان بوده و از شعار‌های مردمی بود که تن به استبداد ندادند. اما اکنون فضای کشور به گونه‌ای است که برخی از نهاد‌ها در همه همه حوزه‌ها برای خودشان حق حضور و اظهارنظر تعریف می‌کنند؛ تا جایی که به خود اجازه می‌دهند علیه نماینده مردم طرح شکایت کنند. این موضوع نشان می‌دهد که این فضا فاصله جدی با اهداف مردم و بنیانگذارن آن‌ها دارد. این رویکرد قطعا با قانون و حقوق اساسی فاصله دارد.

رئیسی نظارت بیشتری داشته باشد

عضو شورای شهر با بیان اینکه خواسته شفاف‌سازی درخصوص تفکیک آمار و مبتلایان به ویروس کرونا خواسته تمامی اعضا شورای شهر است، تصریح کرد: مهمترین شاخصه مرجع قضایی استقلال قاضی است. امام علی نیژ توصیه‌های بسیاری در این خصوص داده‌اند. متاسفانه رسیدن به جایگاهی که بخواهیم عدل علی را برقرارکنیم در چنین فضایی کاملا دست نیافتنی شده است.

حق شناس می‌گوید: ممکن است بسیاری از مواقع سخنان مسئولین و نمایندگان مردم باب میل برخی از افراد و نهاد‌ها نباشد دلیلی ندارد که بخواهند طرح شکایت کنند. از آقای رئیسی می‌خواهم همانگونه که در این مدت اقدامات خوبی از جمله آزادی زندانیان در دوران کرونا را انجام دادند، نظارت بیشتری هم بر زیرمجموعه خود داشته باشند.

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش